Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

"O słoninie" - dla Henia z pozdrowieniem.

Zaczęty przez toan, 2009-02-03, 13:34:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Ale słonina jak oliwa od czasu do czasu na wierzch wypływa. :wink:
Ale tak w ogóle to słoninę kupuję rzadko. Jedynie jak chcę z niej zrobić smalec. Tak to jemy boczek. Dużo boczku. :D

Blackend

U nas słonina głównie robi za dodatek do mięs, a cienko pokrojona i podsmażona, to sam rarytas.  :D

Blackend

adampio

CytatBo w codziennym życiu nawet prozaiczne czynności wymagają umiejętności, aby sobie nie zaszkodzić.

Madre slowa  :lol:

renia

Łatwiej jest dawać innym dobre rady, niż samemu je stosować... :roll:

Blackend

To też bym podkreślił, bo to szczera prawda.  8)

administ

Ale koniecznie trzeba doprecyzować termin "dobra rada".  :wink: :mrgreen:

Blackend

Radzio

Cytat: renia w 2014-09-11, 16:05:10
Łatwiej jest dawać innym dobre rady, niż samemu je stosować... :roll:

O! Bardzo socjo-logiczne podejście. :shock:

Radzio

Dzień dobry panie Henryku! :D
Bywa pan na Walnych Zebraniach Optymalnych? :)
Jeżeli tak, to słoniny "na cztery palce" tam nie zabraknie. Aż tu czytam, jak do niej niekiedy chętni tęsknią. :D

Henryk

Tak bywam, na ostatnim byłem i teraz też będę. Słonina jest dobra na wszystko. Jestem akurat we Francji, dużo tłustych wędlin mają. Nie powiem o serach.Słonecznego Dzień dobry życzę
Dobranoc. Pozdrawiam.

renia

:D a o żabich udkach nawet nie wspomisz? :roll: :lol:

Radzio

Proszę o słoninie nie zapomnieć, bowiem jajca bez słoniny, co Szefu mój tylko dopisze, tracą smak- panie Henryku. :D
Ukłon :)

Radzio

Dobry wieczór panie Henryku. :D
Może pan o tym kiedyś tu wspomni- słonina uczestnikom październikowego zjazdu smakowała, zapasy uzupełnili?
Bowiem o brakach nie tak dawno czytałem.
                 Radzio

Radzio

Cytat: renia w 2014-09-10, 22:59:06
O słoninie? Czy słonina ma niższą temperaturę dymienia niż boczek? Tak zaobserwowałam :roll:. Proszę tylko o wypowiedzi osób kompetentnych i nie zaśmiecanie wątku... 8) :evil:

:lol: :lol: :lol:
W górach tak padają: "... sami najwięcej srata, a na k... ", hmm, "... na ko...", ... kom..., coś mi iskrzy, ... gdzie indziej jest em, ... wiem!- " ... na małego kotka zwalata!". :D :wink:
I nie ma przeproś! :lol:

administ

Cytat: Radzio w 2014-10-22, 18:51:23
Dobry wieczór panie Henryku. :D
Może pan o tym kiedyś tu wspomni- słonina uczestnikom październikowego zjazdu smakowała, zapasy uzupełnili?
Bowiem o brakach nie tak dawno czytałem.
                 Radzio

A co to był za zjazd w tym październiku? :roll: ;)

Radzio

Błądzę, dlatego pytam. ;)
Ponoć biba była, że hej! :wink: :D