Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Krosty i lupiez na glowie

Zaczęty przez wladziuk, 2005-09-04, 15:23:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

wladziuk

Jestem 4 lata na zywieniu optymalnym, idzie mi to wspaniale.  Ale, ostatnio wyskakuja mi krosty i lupiez na glowie.  Zastanawiam sie co moze to powodowac?  
Czy jest mozliwe, ze spozywanie za duzo bialka lub moze zakwaszam organizm za bardzo.  Czy bialko zawarte w weglowodanach doliczac do mojej porcji dziennej bialka?  Prosze o odpowiedz, jesli masz jakies wiadomosci na temat mojego problemu.
Wladziu

basia50

Witaj.
Ja miałam taki sam problem. Myślałam, że to jakieś niedobory witaminowe albo inna przyczyna. Powiedziałam o tym swojej fryzjerce. Ona stwierdziła, że jest to chora skóra głowy, taki stopień wrażliwości, który jest nabyty. Zaproponowała na to szampon - dostępny tylko u fryzjera w salonach reprezentujących L'oreal. Szapon nazywa się Lorea'l Vital Control, kosztuje ok. 40 zł. Polecam Ci go bardzo, mnie obajwy ustapiły bardzo szybko, obecnie myję już innym szamponem i nie powracają. W razie czego znów go zastosuję.
Pozdrawiam.

aratorn

Cytat: wladziuk w 2005-09-04, 15:23:20
Jestem 4 lata na zywieniu optymalnym, idzie mi to wspaniale.  Ale, ostatnio wyskakuja mi krosty i lupiez na glowie.  Zastanawiam sie co moze to powodowac?

Nie wiem, na ile Ci to pomoże, ale ja swój łupież zlikwidowałem 2 lata temu dzięki odejściu od witaminizowanych i mineralizowanych szamponów. Myję włosy najprostszym szamponem pokrzywowym i mam spokój.
Tomek

laufadam

Ja stosuje szampon anty- lupiezowy GUL cena 16zl.-u mnie funkcjonuje.
Ale dlaczego mam lupiez mimo diety tego niewiem.

kristan

Zaden szampon-zastosuj najzwyklejsze szare mydło, a zapomnisz co to jest łupiez

Dan

Myj wlosy zółtkiem jaj i dodatkowo wcieraj je w skore twarzy.

Odstaw calkowicie bialy cukier.

Pozdrawiam! Dan

WojciechS

A do tego rotuj parzystokopytne i psiankowate. Unikaj też krzyżowych  :wink:

adampio

Jestem 4 lata na zywieniu optymalnym, idzie mi to wspaniale.  Ale, ostatnio wyskakuja mi krosty i lupiez na glowie.  Zastanawiam sie co moze to powodowac?  
Czy jest mozliwe, ze spozywanie za duzo bialka lub moze zakwaszam organizm za bardzo.  Czy bialko zawarte w weglowodanach doliczac do mojej porcji dziennej bialka?  Prosze o odpowiedz, jesli masz jakies wiadomosci na temat mojego problemu.
Wladziu

A czy bialko z weglowodanow to nie bialko?
Oczywiscie, ze nalezy wliczac do calkowitego bilansu B.
Jakie masz B

Czytalem gdzies, ze lupiez nie ma nic wspolnego z wlosami a wlasnie z pozywieniem...postaram sie znalesc ten artykol

adampio

Cytat: adampio w 2008-11-02, 11:49:41
Wladziu

A czy bialko z weglowodanow to nie bialko?
Oczywiscie, ze nalezy wliczac do calkowitego bilansu B.
Jakie masz B

Czytalem gdzies, ze lupiez nie ma nic wspolnego z wlosami a wlasnie z pozywieniem...postaram sie znalesc ten artykol

Mozesz podac Twoje menu z ostatnich trzech dni?

Apropos,  łupież wywołuje drożdżak Pityrosporum ovale.

_flo

Jestem 4 lata na zywieniu optymalnym, idzie mi to wspaniale...

:D
obawiam sie adampio, ze tym razem nie dasz rady pomoc wspoloptymalnemu...  niedawno minela osma okragla rocznica jak wladziuk zywi sie optymalnie, a pisal to przy czwartej. takze nie chce cie martwic, ale moze byc juz za pozno :!:, zaawansowane Pityrosporum ovale, przerzuty na organa i organella...  :cry:

kangur

Cytat: adampio w 2008-11-02, 12:29:29

Apropos,  łupież wywołuje drożdżak Pityrosporum ovale.

Adam.
Cos ostatnio z twoja postrzegalnoscia jest nie tak.
Chyba trzeba wyregulowac wode balastowa na swoim okrecie.

Edyta

Jesteście normalnie prymitywnymi trolami.Nie potraficie odpowiedziec wprost na pytanie i dlatego ja zawsze musze za Was odwalac rczarnom robote.
Krosty i upiesz niszczy sie przy pomcy jednego machniecia toporem-najlepsze sa proste rozwiązania, a wy lubicie komplikować wszystkie rzeczy  :(

kodar

Cytat: Dan w 2008-11-02, 10:59:32
Myj wlosy zółtkiem jaj i dodatkowo wcieraj je w skore twarzy.

Pozdrawiam! Dan
wlosy umyte zoltkiem,ktore rowniez nalezy  dodatkowo wcierac w skore twarzy,spowoduje pozbycie sie  lupiezu.
Wspolczuje takiej zaawansowanej drozdzycy. :(

A moze skora twarzy to   tez  zaatakowana lupiezem skora glowy:? :lol:

cheeta

u mnie lupierz pojawia sie kiedy jem pare dni pod rzad za duzo bialka, jak tylko sie poprawiam, znika

Halina Ch.

Cytat: basia50 w 2005-09-05, 18:40:14
Zaproponowała na to szampon - dostępny tylko u fryzjera w salonach reprezentujących L'oreal.
I już interesik się kręci.

Radzio

Samo ... . :D Na pociechę trafiłem. :lol: ;)
Cytat: WojciechS w 2008-11-02, 11:06:30
A do tego rotuj parzystokopytne i psiankowate. Unikaj też krzyżowych  :wink:

Gavroche

A wodę spod ogórka można pić?! :P

Radzio

Blackend

Radzio