Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Cześć z Niemiec

Zaczęty przez Matthias1977, 2009-03-29, 14:31:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Matthias1977

Witaj!

Matthias jestem z Niemiec! Ja żyję na 6 miesięcy optymalny.
Czy istnieje nadal Sewero z wyjątkiem sytuacji, gdy niemieckojęzycznym?
Mam nadzieję, że możesz przeczytać mój automatyczne tłumaczenie!
I ważą 100 kg i mam 183 cm wzrostu.
Ja biorę mały czas. I've zjedzona jakim 1:2,5:0,5.
Ma ktoś jakąś radę proszę mi schudnąć ponownie?
Byłbym bardzo wdzięczny!

Matthias

kriss

Cytat: Matthias1977 w 2009-03-29, 14:31:46
Witaj!

Matthias jestem z Niemiec! Ja żyję na 6 miesięcy optymalny.
Czy istnieje nadal Sewero z wyjątkiem sytuacji, gdy niemieckojęzycznym?
Mam nadzieję, że możesz przeczytać mój automatyczne tłumaczenie!
I ważą 100 kg i mam 183 cm wzrostu.
Ja biorę mały czas. I've zjedzona jakim 1:2,5:0,5.
Ma ktoś jakąś radę proszę mi schudnąć ponownie?
Byłbym bardzo wdzięczny!

Matthias

Dieta dr.Lutza jest łatwiejsza w stosowaniu bo nie musisz tak drastycznie tam rachować przy gotowanu.Wystarczy ograniczyć wegle itd, i juz lecisz z wagi :P
Chyba wielu ludzi odstrasza DO z powodu tego że na forum sie naczyta ze mięcho trza ważyc ,lub bialko liczyĆ ,zachowywać proporcje i tak w ogóle. Ja to się z tego smieje co tu czytam :lol:
Człowiek je po to żeby żył a nie żyje po ty by jadl :!:
Liczenie ,rachowanie ,ważenie no SNIECH NA SALI!
Nic by człowiek nie musial robic ,tylko w kuchni spędzać czas ,no to już przesada  :roll:
A tu oprócz jedzenia trza do roboty jeszcze chodzić :D

renia

"kriss", na prawdę trzeba mieć problemy z matematyką, żeby mieć kłopot z dokonaniem takich prostych obliczeń. Jak komuś zależy na schudnięciu lub na zdrowiu, to taki drobiazg, jak liczenie początkowe, go nie odstraszy. Ja, będąc na DO ,spędzam w kuchni dużo mniej czasu, niż będąc na jedzeniu tradycyjnym. Wówczas co godzinę, lub najwyżej dwie, byłam głodna.

Matthias1977

Arytmetyczna nie jest problemem, ani czasu.
Chciałbym także kontynuować po Dr Kwaśniewski czwartek na żywo!
Pozdrowienia Matthias

kriss

Możliwe ze liczenie i wazenie nie jest trudne,ale jednak kosztuje to trochę samozaparcia zeby o tym pamiętać ,no i chęci..
Większośc ludzi idzie do kuchni ,otwiera lodówke i kombimuje cos do zjedzenia nie mysląc o wadze ,je tyle ile organizm podpowiada ,oczywiscie mam na mysli diete bez chleba czyli niskowęglowodanowa bo tylko taka jest do przyjęcia :P
Organizm sam mówi na co sie ma ochotę a J.Kwasniewski mówi co wolno ,czego trzeba unikać i tyle.Takie są moje wywody co do dobrej diety.Czy się ze mną zgadzacie czy nie  :wink:
Ja w kazdym bądz razie nie rachuje..

renia

Wiem, że w Niemczech też można kupić książki dr Kwaśniewskiego w wydaniu niemieckim (chyba dwie), no i internetowo w wydaniu polskim.

renia

Cytat: kriss w 2009-03-29, 16:55:49
Możliwe ze liczenie i wazenie nie jest trudne,ale jednak kosztuje to trochę samozaparcia zeby o tym pamiętać ,no i chęci..
Większo¶c ludzi idzie do kuchni ,otwiera lodówke i kombimuje cos do zjedzenia nie mysl±c o wadze ,je tyle ile organizm podpowiada ,oczywiscie mam na mysli diete bez chleba czyli niskowęglowodanowa bo tylko taka jest do przyjęcia :P
Organizm sam mówi na co sie ma ochotę a J.Kwasniewski mówi co wolno ,czego trzeba unikać i tyle.Takie s± moje wywody co do dobrej diety.Czy się ze mn± zgadzacie czy nie :wink:
Ja w kazdym b±dz razie nie rachuje..
Ja piszę o Diecie Optymalnej.

Hana

Ile jesc, jak jesc, co jesc - itp. tematy walkowane sa na forum prawie w kazdym watku - zasada jest jedna   JESC ZBILANSOWANE POSILKI   tzn proporcja pomiedzy B : T : W powinna wynosic 1 :2,5 - 3,5 :0,5 tak jest podane w ksiazkach i z tych ksiazek nalezy sie uczyc gotowac i tu niezbedna jest Ksiazka Kucharska, gdzie sa przykladowe jadlospisy i zbilansowane potrawy, ktore mozna jesc do nasycenia, - no chyba ze chce sie schudnac wtedy lepiej niedojesc.

admin

Guten Abend, Matias!.
Welcher Translator Sie haben?

Matthias1977

Dobry wieczór!

Używam google jako tłumacz.

Matthias

admin

Ich glaube, dass gute Übersetzer sein.
Es gibt nur wenige Leute, die wissen fließend Deutsch, und wahrscheinlich auch bereit zu helfen, wenn nötig.

Halina Ch.

Ja wiem że Toan jesteś poliglotą ale ja znam tylko ruski( ito chyba już połowę zamomniałam), a chciałabym się dowiedzieć co ma do powiedzenia  Mathias 1977.

Halina Ch.

Cytat: kriss w 2009-03-29, 16:07:23
Chyba wielu ludzi odstrasza DO z powodu tego że na forum sie naczyta ze mięcho trza ważyc ,lub bialko liczyĆ ,zachowywać proporcje i tak w ogóle. Ja to się z tego smieje co tu czytam :lol:
Człowiek je po to żeby żył a nie żyje po ty by jadl :!:
Liczenie ,rachowanie ,ważenie no SNIECH NA SALI!
Nic by człowiek nie musial robic ,tylko w kuchni spędzać czas ,no to już przesada  :roll:
A tu oprócz jedzenia trza do roboty jeszcze chodzić :D
Bo na DO trzeba wzżyć i liczyć na  ŻO nie musisz.
Znasz Kriss różnicę?

kriss

Aha
Teraz rozumiem :P
mój dzień wygląda mniej więcej tak:
śniadanie- jajka pod różną postacią(zależy od dnia),do tego zawsze kawa ze śmietanką 30%
,
obiad-mięso z warzywami lub  frytki na smalcu,100ml.śmietanki.

popołudniu kawa ze śmietanką +placki z jabłkami lub sernik wiedenski wg,ksążki itp.

kolacja-np.budyń na śmietance 30%z łyżeczką drzemu jagodowego ,niskosłodzonego,
co dzień zjadam 3 kostki czarnej czekolady,
A w sumie  śmietanki popijam około 1/2 litra.

mam wzwiazku z tym pytanie do znawców,czy to jest Dieta Optymalna,czy raczej ŻO :?:
Sama nie wiem,a liczyć nie potrafię,jakoś jest to dla mnie czarna magią :(

admin

Wygląda całkiem dobrze pod warunkiem, że się nie głodzisz i nie przejadasz i jeśli "budyń" to żółkta na śmietanie, a nie krochmal smakowy :wink:

kriss

hmmm
budyń gotuję-2 żółtka +odrobinę krochmalu (budyń z paczki),ale jeśli mi powiesz Ądminie że to fuj jest, :!: to ja natychmiast zaprzestanę takiej praktyki :P
Bardzo się ucieszylam ze moje żywienie miesci się w granicach DO.Tak naprawdę to nie wyobrażam sobie innego modelu jedzenia.

admin

Cytat: kriss w 2009-03-30, 13:26:35
(budyń z paczki)

jeśli w rozsądnej ilości, to nie jest "trujący", ale zdrowiej jest śmietankę zagęścić żółtkami.

lilek

Hallo Matthias,ich bin zwar eine Polin jedoch wohne schon seit 19 jahren in Hamburg,du kannst Dir Bücher von Dr.Kwasniewski besorgen- "Optimal essen",und auf dieser Seite findest Du Leute die sich  "Optimal" ernähren- die auch Deutsch sprechen-rufe einfach den Herr Bieniek mal an-er hat sehr viel Erfahrung (www.optymalni.de),l.g.Lilek

admin

kriss

Cytat: admin w 2009-03-30, 13:33:36
Cytat: kriss w 2009-03-30, 13:26:35
(budyń z paczki)

jeśli w rozsądnej ilości, to nie jest "trujący", ale zdrowiej jest śmietankę zagęścić żółtkami.

Dzięki Adminie.
Dodaję budyń w rozsadnych ilosciach,tylko dla zagęszczenia go ,bo same zółtka nie dają takiej konsystencji jaką lubię a lubie go kroić łyżeczką.Wtedy jest mniam. :D