Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Eurowybory

Zaczęty przez admin, 2009-04-01, 09:47:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

Czy uważają Państwo, że powinienem kandydować w Wyborach 2009r. do Europarlamentu?

zdecydowanie tak
24 (77.4%)
tak
5 (16.1%)
nie
1 (3.2%)
zdecydowanie nie
1 (3.2%)

Głosów w sumie: 31

Mari

Opal, ależ ja jestem przeciwieństwem Ciebie i Violi  :) ..uparta jak osioł i dążąca do wybranego celu z klapkami na oczach .

ps wiem ,że na przyjaźń trzeba sie napracować ..może mi się uda!  :twisted:

Mari

Jednak jak pokocham to na zawsze ...jedna z nielicznych moich zalet .

Opal

Mari, nie znam Twojego znaku zodiaku, mogę się domyślac kilku. Wiem, że potrafisz walczyć o to, co uważasz za ważne, słuszne w swoim życiu. Miłość jest dla Ciebie porannym promykiem, bez którego cały dzień byłby tylko szarą rzeczywistością. Masz potencjał i siłę, dasz radę jeszcze w niejednej przewności życiowej. Zostań z nami :)

Mari

groszki walnęły w klawiaturę ..dzięki

pa pa

Opal

Groszki to mogą walnąć przy czymś takim:

http://www.efakt.pl/Pokaz-Mariusza-Przybylskiego-,film,45208.html?gclid=CKPvsPnLgJsCFaAA4wodFkBfsA

Jeżeli faceci mają mieć taki wygląd, to ja wolę już umrzeć.

Rudka

zdecydowanie  to geje -wiec trzeba na nich inaczej popatrzeć .
   Herbuś ma racje ,ze bliżej im do kobiety -a ja twierdze ,ze to taka trzeia płeć.
     z drugiej strony ,kobiety już od dawna noszą spodnie ,krawaty ,aktówki
     i jakoś to im urody nie odbiera .

Opal

CytatViola44 2009-06-10, 20:46:54 »   

no i właśnie przez to wygadanie się żyjemy dłużej o te 10 lat, widocznie matka natura obdarzyła nas tą "paplaniną" co by stresa bardziej ujarzmić....i przez to potomstwem dłużej się opiekować...natura zdecydowanie bardziej zadbała o "samiczki".....

cyt.O tym, że istnieją międzypłciowe różnice metaboliczne w sytuacji odcięcia od źródeł pożywienia, wiadomo już od jakiegoś czasu (samce zachowują białka, a samice raczej tłuszcze).   

http://kopalniawiedzy.pl/neurony-samce-samice-glodowka-mozg-natura-autofagia-krople-tluszcz-energia-Robert-S-B-Clark-6606.html

Czyli natura sama podpowiada, która płeć jest najważniejsza, najbardziej cenna, najsilniejsza.

admin

http://www.youtube.com/watch?v=G9zCbVDvQjA  - Im mężczyzna dojrzalszy emocjolalnie, tym bardziej ceni intelekt partnerki.  :D

Opal

I dusza i seks - mniam, mrrrr  8)

admin

http://www.youtube.com/watch?v=hTFF0-djjtE&feature=related - ale i odwrotnie... MRAUUUU :lol:

PS
i stąd się biorą inteligentne dzieci  :wink:

michal

Cytat: Opal w 2009-06-11, 07:23:15
CytatViola44 2009-06-10, 20:46:54 »   

no i właśnie przez to wygadanie się żyjemy dłużej o te 10 lat, widocznie matka natura obdarzyła nas tą "paplaniną" co by stresa bardziej ujarzmić....i przez to potomstwem dłużej się opiekować...natura zdecydowanie bardziej zadbała o "samiczki".....

cyt.O tym, że istnieją międzypłciowe różnice metaboliczne w sytuacji odcięcia od źródeł pożywienia, wiadomo już od jakiegoś czasu (samce zachowują białka, a samice raczej tłuszcze).   

http://kopalniawiedzy.pl/neurony-samce-samice-glodowka-mozg-natura-autofagia-krople-tluszcz-energia-Robert-S-B-Clark-6606.html

Czyli natura sama podpowiada, która płeć jest najważniejsza, najbardziej cenna, najsilniejsza.

To jest chyba oczywiste, że chodzi tu tylko i wyłącznie o zdolność do rozrodu -- Ty masz ją jeden raz na miesiąc, ja mam ich 20 milionów na mililitr. :)

Opal

Cytat: michal w 2009-06-11, 09:07:37
To jest chyba oczywiste, że chodzi tu tylko i wyłącznie o zdolność do rozrodu -- Ty masz ją jeden raz na miesiąc, ja mam ich 20 milionów na mililitr. :)

Ja swój "jeden raz na miesiąc" wykorzystałam efektywnie dwa razy, a Ty co zrobiłeś ze swoimi milionami na mililitr? Zmarnowałeś te miliony ;) czy wykorzystałeś dla dobra ludzkości?

admin

Siewcą genów jest mężczyzna, a kobiety zbierają plony.  :wink:

Gwidon

Cytat: Opal w 2009-06-11, 09:13:17
Cytat: michal w 2009-06-11, 09:07:37

Ja swój "jeden raz na miesiąc" wykorzystałam efektywnie dwa razy, a Ty co zrobiłeś ze swoimi milionami na mililitr? Zmarnowałeś te miliony ;) czy wykorzystałeś dla dobra ludzkości?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8)

michal

Cytat: admin w 2009-06-11, 07:59:34
Im mężczyzna dojrzalszy emocjolalnie, tym bardziej ceni intelekt partnerki.  :D

Racja. Chłopiec staje się mężczyzną m.in. wtedy, kiedy zaczyna patrzeć na kobiety jak na matkę swojego dziecka -- wówczas rząd wielkości interesujących samiczek drastycznie spada. Ładna, pomalowana buzia i głowa zdolna do rozmów tylko o facetach, seksie, ciuchach (żeby dobrze wyglądać w ubraniu), dietach (żeby dobrze wyglądać bez ubrania) i kosmetykach, niejako z biegu przestają mieć w sobie nawet gram "seksowności". :) I to jest dobre. :)

Cytat: Opal w 2009-06-11, 09:13:17

Opal, chyba niestety nie wyłapałaś sensu -- "szumność" wypowiedzi nie zawsze idzie w parze z rzeczowością. Właśnie o to chodzi, że wasz "jeden raz w miesiącu" jest na tyle cenny, że trzeba go obkładać szczególną troską, opieką i dbać jak o źrenicę w oku, a męskie miliony można traktować bardziej po macoszemu. Diamenty są droższe od śliwek dlatego, że jest ich znacząco mniej, o wiele trudniej je "wyprodukować" i potrzeba na to większej ilości energii. Jedna kobieta jest cenniejsza od jednego mężczyzny, tylko pytanie, czy jest to kwestia tej waszej boskości intelektu (!?), niezłomnej siły charakteru (!!??) i szlachetności duszy (!!!???), czy zwykłej biologii? Twoje pytanie było... hmm... Duża z Ciebie dziewczynka więc powinnaś sama wiedzieć, dlatego odpowiem Ci tak -- moje miliony Ciebie nie dotyczą, więc po co o tym mówić? :)

Cytat: admin w 2009-06-11, 09:24:36
Siewcą genów jest mężczyzna, a kobiety zbierają plony.  :wink:

Nie pamiętam u którego ze starożytnych to przeczytałem, ale tam stało "podobnie": mężczyzna jest siewcą genów i zbieraczem plonów, a kobieta, jako ta ziemia, rodzi owoce. ;)

admin

Cytat: michal w 2009-06-11, 09:32:20
Nie pamiętam u którego ze starożytnych to przeczytałem, ale tam stało "podobnie": mężczyzna jest siewcą genów i zbieraczem plonów, a kobieta, jako ta ziemia, rodzi owoce.

"Sukces ma wielu ojców, porażka jedną matkę" - trzeba doceniać wkład własny, ale i zasługi drugiej strony... :lol:

Opal

Opal, chyba niestety nie wyłapałaś sensu -- "szumnosć" wypowiedzi nie zawsze idzie w parze z rzeczowością.

Być może ;)

Diamenty są droższe od śliwek dlatego, że jest ich znaczaco mniej, o wiele trudniej je "wyprodukować" i potrzeba na to większej ilości energii.

Ani diamenty, ani śliwki nie są "produkowane".

Jedna kobieta jest cenniejsza od jednego mężczyzny, tylko pytanie, czy jest to kwestia tej waszej boskości intelektu (!?), niezłomnej siły charakteru (!!??) i szlachetności duszy (!!!???), czy zwykłej biologii?

Odpowiedz sobie sam.

michal

Cytat: admin w 2009-06-11, 09:39:41
"Sukces ma wielu ojców, porażka jedną matkę" - trzeba docenić wkład własny, ale i zasługi drugiej strony... :lol:

Admin: masz rację, nie powiedziałem, że to moje, powiedziałem, że wyczytałem to u któregoś ze starożytnych. Moje zdanie o kobietach jest bardzo dobre i doceniam ich niezastąpioną przez żadnego mężczyznę rolę we wszystkim. Tylko o tym mało mówię (lub w ogóle) na forum.

Opal: tak, Ty też masz rację.

viola44

Jedna kobieta jest cenniejsza od jednego mężczyzny, tylko pytanie, czy jest to kwestia tej waszej boskości intelektu (!?), niezłomnej siły charakteru (!!??) i szlachetności duszy (!!!???), czy zwykłej biologii?

Jedna kobieta jest cenniejsza od jednego mężczyzny?
co to za stwierdzenie? wg mnie to nonsens, zarówno kobieta jak i mężczyzna w swojej indywidualności, odmienności są jednakoż cenni...

Opal

Viola - tutaj nie chodzi o to, żeby kobieta kolanem o kalano tarła na widok faceta, ale żeby wynik tarcia (przynajmniej dwa razy) pozostawił efekty. Inaczej cały świat zginie. Jedni dużo mówią o zdrowiu, ale o "produkcji" nie mają pojęcia. Drudzy nie mają pojęcia o czym mówią - samo życie :lol: