Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

CHOLESTEROL

Zaczęty przez piotrek71, 2009-05-23, 11:45:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

_flo

z tej ksiazki
w moim rodzinnym domu ta dziwna ksiazka stala na polce odkad pamietam
i niestety musze przyznac, ze sie sprawdza bardzo i na wszystkich na ktorych testowalam, mimo ze ja ABSOLUTNIE W TAKIE RZECZY NIE WIERZE
(...chyba ze ktos mi poda naukowe wyjasnienie nie do obalenia)

_flo

to byla odp. dla Opal w sprawie horoskopow Morgano

viola44

Cytat: Mari w 2009-05-31, 18:49:29
Cytat: viola44 w 2009-05-31, 18:43:26
I to jest piękne gdy jest się młodym mając odchowane dzieci, dobry czas na własne pasje, no chyba że przyjdą wnuki, a to już inna bajka, oddana babcia to skarb. :)

iii tam ..wnuki Violuś można wziąć na niedzielę  :wink: a ona szybko mija  :D i znowu sześć dni laby  . W życiu ! nie dam się zaprzęgnąć w nowy i nie mój kierat  ...będę paskudną babcią  :twisted:.

Mari  :D mówisz tak bo ich nie masz, gdy przyjdą na świat będziesz bardziej rozpieszczać niż swoje... :) zobaczysz :D

Opal

iii tam ..wnuki Violu¶śmożna wziąć na niedzielę  :wink: a ona szybko mija  :D i znowu sześć dni laby  . W życiu ! nie dam się zaprzęgnąć w nowy i nie mój kierat  ...będę paskudną babcią  :twisted:.

Wnuków jeszcze się nie spodziewam, ale jeżeli kiedyś będą, to narazie mogę być dla nich tylko niedzielną babcią, z powodu swojego zaangażowania w pracę zawodową. Poza tym uważam, że przejmowanie obowiązków za młodych jest nie tylko nietaktowne, ale bardzo szkodliwe dla więzi macierzyńskiej. Zawsze pomogę, ale nie wyręczę - takie mam podejście. Nie będę też się wtrącała w życie nowożeńców.

Nasz wiek, to przywilej, nie hańba. Ja mam 43 lata i myślę, że jeszcze trochę przede mną. Wyglądam i czuję się młodo, a jednocześnie mam świadomość własnych braków.

viola44

Cytat: Opal w 2009-05-31, 19:03:04

iii tam ..wnuki Violu¶śmożna wziąć na niedzielę  :wink: a ona szybko mija  :D i znowu sześć dni laby  . W życiu ! nie dam się zaprzęgnąć w nowy i nie mój kierat  ...będę paskudną babcią  :twisted:.

Wnuków jeszcze się nie spodziewam, ale jeżeli kiedyś będą, to narazie mogę być dla nich tylko niedzielną babcią, z powodu swojego zaangażowania w pracę zawodową. Poza tym uważam, że przejmowanie obowiązków za młodych jest nie tylko nietaktowne, ale bardzo szkodliwe dla więzi macierzyńskiej. Zawsze pomogę, ale nie wyręczę - takie mam podejście. Nie będę też się wtrącała w życie nowożeńców.

Nasz wiek, to przywilej, nie hańba. Ja mam 43 lata i myślę, że jeszcze trochę przede mną. Wyglądam i czuję się młodo, a jednocześnie mam świadomość własnych braków.

Zdrowe podejście, wśród moich znajomych jest tak, młodzi robią kariery a dzieci podrzucają babci i czy ta biedna babcia chce czy nie chce bawi te wnuczęta, no bo co ma zrobić... :D

Opal

Cytat: _flo w 2009-05-31, 18:49:52
z tej ksiazki
w moim rodzinnym domu ta dziwna ksiazka stala na polce odkad pamietam
i niestety musze przyznac, ze sie sprawdza bardzo i na wszystkich na ktorych testowalam, mimo ze ja ABSOLUTNIE W TAKIE RZECZY NIE WIERZE
(...chyba ze ktos mi poda naukowe wyjasnienie nie do obalenia)

Flo, czy mam rozumieć, że to co tutaj wpisał Morgano - pochodzi z jakiejś książki, którą posiadasz? Ja stwierdziłam jedynie, że to co napisał jest bardzo trafne, w dodatku zagłębiłam się w rozszyfrowanie innych znajomych i też - bingo. Skąd pochodzą te rewelacje - podaj proszę tytuł, autora, wydawnictwo...

Opal

Flo - OK :)  Dopatrzyłam się: POD JAKĄ GWIAZDĄ URODZIŁEŚ SIĘ horoskopy. Pozdrawiam.

Opal

Cytat: viola44 w 2009-05-31, 18:56:13

Mari  :D mówisz tak bo ich nie masz, gdy przyjdą na świat będziesz bardziej rozpieszczać niż swoje... :) zobaczysz :D

Viola, jesteś kilka lat starsza ode mnie, czy powyższa wypowiedź jest z życia wzięta? Napisz - czy masz dzieci i jak wobec tego ma się Twoje babciowanie. Układasz wnuczęta do snu, czy wolisz zasypiać bez nich, a może lepszy jest mąż do zasypiania?

Mari

Cytat: Opal w 2009-05-31, 21:15:27
a może lepszy jest mąż do zasypiania?

:D Fajny dzień z Wami i świetnie kończący się wieczór, a myślałam ,że będzie nudno ..sama byłam pól dnia !.
Teraz mąż wrócił i robi ostatnie szlify ...zobaczymy , popatrzymy , ocenimy czy się stęsknił  :wink:

_flo

Cytat: Opal w 2009-05-31, 19:34:23
POD JAKĄ GWIAZDĄ URODZIŁEŚ SIĘ
Jan Starża - Dzierżbicki :D

viola44

Cytat: Opal w 2009-05-31, 21:15:27
Cytat: viola44 w 2009-05-31, 18:56:13

Viola, jesteś kilka lat starsza ode mnie, czy powyższa wypowiedź jest z życia wzięta? Napisz - czy masz dzieci i jak wobec tego ma się Twoje babciowanie. Układasz wnuczęta do snu, czy wolisz zasypiać bez nich, a może lepszy jest mąż do zasypiania?

Opal jestem starsza tylko 2 latka  :D
widzę że mnie podpuszczasz  :D bo faktycznie milczę jak grób jeśli chodzi o moje życie rodzinne i tak zostanie a jeśli chodzi o łóżko to zdecydowanie optuje za tym żeby to facet trzymał mnie za cycuszka tuż przed zaśnięciem....

Opal

Cytat: viola44 w 2009-05-31, 22:05:18

widzę że mnie podpuszczasz  :D bo faktycznie milczę jak grób jesli chodzi o moje życie rodzinne i tak zostanie a jeśli chodzi o łóżko to zdecydowanie optuje za tym żeby to facet trzymał mnie za cycuszka tuż przed zaśnięciem....

Faktycznie czasami lekko podpuszczam, nie chcesz mówić , a tym samym powiedziałaś bardzo dużo. Moja znajomość psycholigii czasami nawet mnie przeszkadza. Viola, ja Ciebie nie krytykuję, zdaj sobie z tego sprawę i "wyluzuj czapeczkę".

viola44

Cytat: Opal w 2009-05-31, 22:24:56
Cytat: viola44 w 2009-05-31, 22:05:18

widzę że mnie podpuszczasz  :D bo faktycznie milczę jak grób jesli chodzi o moje życie rodzinne i tak zostanie a jeśli chodzi o łóżko to zdecydowanie optuje za tym żeby to facet trzymał mnie za cycuszka tuż przed zaśnięciem....

Faktycznie czasami lekko podpuszczam, nie chcesz mówić , a tym samym powiedziałaś bardzo dużo. Moja znajomość psycholigii czasami nawet mnie przeszkadza. Viola, ja Ciebie nie krytykuję, zdaj sobie z tego sprawę i "wyluzuj czapeczkę".

absolutnie nie odebrałam tego jako krytyke , luzik

slawek

Cytat: Opal w 2009-05-31, 17:23:45
Zastanawia mnie jeszcze jedno - sk±d Morgano ma te horoskopy? Nie czytałam nigdzie równie trafnych. U mnie 17 luty - sprawdza się w ponad 80% - to bardzo dużo.
No popatrz ;P a u mnie 18 luty to 100% słownie (sto) ;)

Opal

Cytat: slawek w 2009-06-01, 09:38:41
No popatrz ;P a u mnie 18 luty to 100% słownie (sto) ;)

Witam wodnika :)

Opal

Cytat: Mari w 2009-05-31, 21:50:31

:D Fajny dzień z Wami i świetnie kończący się wieczór, a myślałam ,że będzie nudno ..sama byłam pól dnia !.
Teraz mąż wrócił i robi ostatnie szlify ...zobaczymy , popatrzymy , ocenimy czy się stęsknił  :wink:

Mari, wiem, że się stęsknił, ale jak tam Twoja ocena?  8)

michal

Maj musiał być burzliwy, bo ja też z lutego. :)

Opal

Cytat: michal w 2009-06-01, 15:03:10
Maj musiał być burzliwy, bo ja też z lutego. :)

Nie bez powodu mówi się o maju jako mięsiącu zakochanych, a potem efekty widać ;)

Mari

Cytat: Opal w 2009-06-01, 13:45:25
Mari, wiem, że się stęsknił, ale jak tam Twoja ocena?  8)

Pała  :( , zamarudził mnie na śmierć , a następną czynność jaką wykonał to dał buziaka  i odwrócił się tylną częścią ciała  :shock:.
"Nie daruję mu tej nocy!"  :D .

Opal

Cytat: Mari w 2009-06-01, 15:28:38
"Nie daruję mu tej nocy!" :D .

To co było, czy nie było wczoraj, to i tak się skończyło. Ważne jest - to co dzisiaj  8) Tylko dlaczego dopiero nocy? Przecież można i w dzień i w nocy  :oops: (w sensie "nie darować" oczywiście ;)