Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Każdy dzień ze smietanką...

Zaczęty przez kriss, 2009-06-04, 20:08:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

dejzi9

kriss:

no właśnie chodzi o to że źle się czuję- z moją wagą no to chyba sienie dowiem jak mam schudnąć i zmuszona jestem eksperymentować :?

Teresa Stachurska

Cytat: dejzi9 w 2009-12-15, 15:01:12
Pani Tereso:

obsesja to by było 30 kilo  ;]

czyli co? nie dowiem się jak schuść  :|.....

Proponowałam Pani, jeśli jest taki przymus, jeden dzień w tygodniu nie jeść nic, tylko pić wodę. Nie przeczy to zasadom DO w sytuacji nadwagi.

Adampio proponował, by dzienną dawkę węglowodanów zjadała Pani w ostatnim posiłku każdego dnia, bez dodawania do nich białka i tłuszczy. To również jest ujęte z zasadach DO w przypadku nadwagi.

Sprawdziła Pani obie propozycje? Jak długo trwało ich weryfikacja?

Pozdowienia :)   

dejzi9

no niestety nie próbowałam zjadać wszystkich WG przed snem

ale jeżeli to ma pomóc?

ale trudno mi będzie tak przez  cały dzień jeść tylko parówki i żółtka ,rano lubię sobie zjeść omlet kakaowy z łyżeczką xylitolu i kakao

ale na razie wprowadziłam do diety mleko kokosowe( takie z puszki ) i kokosy bo czytałam tu na forum że jest pomocny w utracie wagi.....
hmmmm

Teresa Stachurska

Dejzi9,

wnioskuję, że tak Pani trzeba te 5 kg zgubić jak mnie mrozu, żeby nie mówić że w ogóle zimy  :)   :)   :) 

Życzę powodzenia w innych dziedzinach  :D 

kriss

Cytat: dejzi9 w 2009-12-15, 16:49:23
kriss:

no właśnie chodzi o to że źle się czuję- z moją wagą no to chyba sienie dowiem jak mam schudnąć i zmuszona jestem eksperymentować :?

dejzi9
Matko świętojanska :!: :mrgreen:
Coś mi się wydaje ze Ty sobie jaja robisz  :D a my tu sobie bebechy wypruwamy zeby Ci pomóc :lol:.
:D :D :D
Przyznaj się że dla hecy tak prosisz nas o pomoc? :D
Czy się mylę? :P Nie ma innej metody na schudnięcie jak te które tu otrzymałaś.......

dejzi9

kriss:

to nie ja se robię jaja  tylko mój organizm który jest uparty przez co nie mogę schudnąć ale i tak za rady dziękuję ;]

Radzio

Cytat: dejzi9 w 2009-12-15, 16:49:23
......... no to chyba sienie dowiem jak mam schudnąć i zmuszona jestem eksperymentować :?

Każda rada, to dla Twojego organizmu eksperyment.
A każdy eksperyment ma swoją cenę, którą Twój organizm zapłaci. ;)

165/62 ..................... uprawiasz sport, czy dbasz tylko o umysł?

dejzi9

radzio:

mama nadzieję że zapłaci - utratą wagi  :D

a co do sportu to tyle co bieganie z psem i jazda na rowerze

przemo

Moje codziennie śniadanie od lat również składa sie z śmietanki 30-procentowej i żółtek ale żeby było tłuściej dodaje do szklanki śmietany ktora wcześniej podgrzewam 1/3 kostki masła roztopionego przez co ten koktail ma steżenie tłuszczu ok.50%.  Żółtka zjadam wcześniej ugotowane na półtwardo  :lol:

Smietana oczywiście nie UHT z kartonu ale sprzedawana w butelce szklanej 0,5L ze Skały.

dejzi9

ja kupuję taką wiejską w szklanej butelce
te z kartoników są pozbawione wit D niestety

kodar

Cytat: przemo w 2009-12-16, 23:03:55
Moje codziennie śniadanie od lat również składa sie z śmietanki 30-procentowej i żółtek ale żeby było tłuściej dodaje do szklanki śmietany ktora wcześniej podgrzewam 1/3 kostki masła roztopionego przez co ten koktail ma steżenie tłuszczu ok.50%.  Żółtka zjadam wcześniej ugotowane na półtwardo  :lol:

Smietana oczywiście nie UHT z kartonu ale sprzedawana w butelce szklanej 0,5L ze Skały.

...zoltka z goraca smietanka,maslem i garscia mrozonych malin probowales ???

Radzio

Cytat: dejzi9 w 2009-12-16, 15:27:28
radzio:

mama nadzieję że zapłaci - utratą wagi  :D

a co do sportu to tyle co bieganie z psem i jazda na rowerze

Co do wagi, nie wiem. ;) :)

A co do sportu ................. codziennie??? :) :) :)

przemo

Cytat: kodar w 2009-12-17, 17:36:03
...zoltka z goraca smietanka,maslem i garscia mrozonych malin probowales ???

Nie bo jednak nie jadam wogole wegli rano. Owoce jagodowe jak juz to wole osobno gdyz generalnie nie lubie dodatków smakowych do głownych posiłków - w nich preferuje monotonie

dejzi9

ah gdybym mogła to bym jadła na okrągło śmietanę i żółtka czyli - ody optymalne ;]

Radzio

Cytat: Teresa Stachurska w 2009-12-15, 18:34:51
Dejzi9,

wnioskuję, że tak Pani trzeba te 5 kg zgubić jak mnie mrozu, żeby nie mówić że w ogóle zimy  :)   :)   :) 

Życzę powodzenia w innych dziedzinach  :D 

A ja wspomnę tylko, że tej pani zapewne chodziło po głowie, aby ując to, co się niecnie zawieruszyło i na jej należną wagę się składa. ;) :D