Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

PODZIĘKOWANIE

Zaczęty przez ali, 2009-06-10, 19:59:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

michal

viola44

Cytat: michal w 2009-06-21, 02:48:48
Zapomniałem dopisać wizję artystyczną: http://www.youtube.com/watch?v=CGWMs5cdQ2k&fmt=18 :)

o czym pomyślałabym widząc taką fale? to tak podobnie gdy widzi się nadjeżdżający samochód z naprzeciwka na tym samym pasie ruchu...pustka , bezradność... :shock:

_flo

Cytat: admin w 2009-06-19, 19:54:34
"_flo"
A nie możesz wrócić do Polski, dla Donalda? Tu jest zawsze cudownie, wesoło i swojsko, bo zamiast podchmielonych krawatów są trzeźwe "mocherówki" i "wykształciuchy". Takiego klimaciku, jak w Polsce nie uświadczy się nigdzie na Świecie. Normalnie tylko kochać ten K-raj.
no kochac kochac, bardzo kochac.
ale kochanie to nie wszystko wobec realiow dnia codziennego  :lol:
czasem trzeba sie rozstac, nie ogladac sie za siebie za bardzo, i ulokowac "kochanie" gdzie indziej

swoja droga, tak mi sie kojarzy, ze wyksztaciuchy to to samo co krawaty. podchmielone tu i tam, trudno osadzic gdzie bardziej. poczytalam Stryera w ten weekend (trzeba przyznac, latwiej sie czyta, autor(zy) maja wieksza latwosc pisanie, ale nie wiem jak tam z faktami) i na przyklad wiem teraz, ze alkoholowe stluszczenie watroby wynika z duzego nagromadzenia NAD, ktory nie ma sie gdzie rozladowac, co wiaze sie tez z zakwaszniem, o!

admin

Cytat: _flo w 2009-06-22, 10:47:29
ze alkoholowe stluszczenie watroby wynika z duzego nagromadzenia NAD, ktory nie ma sie gdzie rozladowac, co wiaze sie tez z zakwaszniem, o!

To u tych, co przy piciu nie zakąszają (wychudzeni "denaturnicy"), a u zakąszających (piwno-wódkowe grubasy), acetylo-CoA zamiast wchodzić w cykl Krebsa, zamieniany jest na tłuszcz podskórny i (lub) LDL.

admin

Tak na wszelki wypadek podam niepożądane źródła zatykania NAD-u (który powstaje z katabolizmu tryptofanu):
1. dezaminacja oksydacyjna aminokwasów (gdy spożycie bliłka przekracza 1g/n.m.c./D)
2. utlenianie amin.
I dla równowagi pożądane źródła zatykania NAD-u
1. glikoliza,
2. dekarboksylacja oksydacyjna,
3. beta oksydacja kwasów tłuszczowych,
4. cykl Krebsa
A odtyka NAD zamiana pirogronianu w mleczan (niepożądane), fosforylacja oksydacyjna i produkcja nadtlenku wodoru.
Chyba wszystko, co pamiętam?

anakin

Cytat: admin w 2009-06-11, 12:29:44
Cytat: michal w 2009-06-11, 12:24:10
Cytat: admin w 2009-06-11, 11:52:42
Żadna Idea nie jest tego warta, by narażać się na sromotę ze strony złych ludzi!
Bardzo ważne słowa...

Mój nieskończenie dobty Tata zrozumiał to po siedemdziesiątce.  :D
Szkoda, że tak późno!  :(
A i tak dla dobrych ma zawsze czas...

E tam. Ja jestem z tego powodu bardzo niepocieszony. Wolałbym, by z Doktorem dało się zamienić kilka słów gdzieś w necie (wordpress, twitter, google+, facebook, mail, IM (komunikator/czat), cokolwiek innego)

administ

Doktor ma swoje sprawy wreszcie, a nie cudze problemy na głowie...  8)  :wink:
Szkoda, że tak późno!  :?

Radzio

"Zawsze", tego słowa akurat w tym kontekście nie rozumiem. :D Ale to pewnie dlatego, że nie rozumiem też wyrazu "dobrych" w tym samym kontekście. ;)  :D :lol:

Anakin.
Na czacie przed kamerką, joł, joł. :lol:
Nie ma pojęcia jak inni widzą informatyków, aleś chyba "ocipioł". Leć* do @maf'a na jego stronę, tam są zapiski z czatów. ;)

*- nogi ponoć masz opierzone, to tylko patrzeć kiedy Cię uskrzydli. ;) :D

Ad. poprzedni post i cytat. :D

Radzio

Cytat: admin w 2014-09-22, 12:42:26
Doktor ma swoje sprawy wreszcie, a nie cudze problemy na głowie...  8)  :wink:
Szkoda, że tak późno!  :?

Ale cieszyć się z tego nie jest za późno. O! :D :lol:

Radzio

Cytat: viola44 w 2009-06-11, 11:53:13
Opal zawsze kopiuj to co napisałas zanim wyslesz , mi też tak nie raz się zrobiło i drugi raz juz mi się nie chcialo pisać... :(

Po takim stwierdzeniu zdecydowanie "po polskiemu" będę pisał, bowiem wtedy: "wiem co piszę", a nie: "piszę co wiem". :D
I chce mi się. O! ;) :lol: mimi

Kopiowanie jest niezbędne w kilku przypadkach:
- gdy cytujesz nie swoją treść;
- gdy ją zrzynasz;
- ...;
- gdy "piszesz co wiesz", lecz nadal nie wiesz co piszesz. :D

PO wnioski ... samodzielnie. :lol: