Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

internet

Zaczęty przez adampio, 2009-06-13, 13:00:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Nie znam się na wszystykim, a na komputerach w szczególności, ale na "mój nos":
"adampio"
czy nie aktualizowałeś sobie ostatnio przeglądarki np: IE 7 na IE 8, albo Foxa 3,0 na 3,5, albo...?
Jeśli aktualizowałeś, to np: mógł zostać ci stary -teraz pętlący- wpis w rejestrze po starej przeglądarce. W IE jest poprawka KB-coś tam (poszukaj), która likwiduje takie pętle. Jak nie potrafisz to: daj komuś do przejrzenia log i będziesz miał pewność, że u ciebie jest wszystko dobrze.

PS
a jeśli chcesz się bawić sam to:
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=2686&Wise+Registry+Cleaner+4.61+Build+204 - to narzędzie jest bezpieczne i powinno wyczyścić Ci rejestr (rozwiązać problem).

michal

Cytat: adampio w 2009-06-17, 15:05:33
No ale jezeli ktos chce mierzyc predkosc przekazu w decybelach to juz nie moja sprawa.

Mistrzu, nie prędkość przekazu tylko siłę sygnału, czyli to, o co pytałeś...

_flo

no adampio ma racje, jesli juz tak sie czepiac szczegolow
sile mierzymy na przyklad w Newtonach
no ale chyba tak sie mowi potocznie "sila sygnalu" - czestotliwosc, ktora faktycznie otrzymujesz w stosunku do tej maxymalnej
czy?

w kazdym razie "waskich gardel" moze byc sporo... na drodze do www.dr-k.pl

adampio

Cytat: michal w 2009-06-17, 15:47:19
Cytat: adampio w 2009-06-17, 15:05:33
No ale jezeli ktos chce mierzyc predkosc przekazu w decybelach to juz nie moja sprawa.

Mistrzu, nie prędkość przekazu tylko siłę sygnału, czyli to, o co pytałeś...

Michal, rozmawialem dzis z wlascicielem servera, program nazywa sie Speedtest i nie ma nic z sila sygnala sygnalu wspolnego. Sile sygnalu mozna mierzyc bezposrednio na routerze natomiast na komputerze mierzy sie predkosc internetu......tak mnie powiedziano. Poza tym jednostka Mbit/s jest jednostka predkosci nie sily sygnalu.

admin

Cytat: viola44 w 2009-06-13, 13:10:09
:D :D :D :D adampio to nie serwer, ban jak stąd do Honolulu  :D :D :D :D

To mam zbanować wszystkich w Honolulu i po drodze?  :shock:

PS
rejestr banów na tym Forum jest PUSTY i oby tak zostało.  :D

viola44

Cytat: admin w 2009-06-17, 19:02:35
To mam zbanować wszystkich w Honolulu i po drodze?  :shock:

w Honolulu możesz byle nie tu  :D :D :D , na początku mojego pobytu tutaj byłam bardzo "nieopierzona", za nic nie mogłam się połapać w tych forumowych szyfrach, ktoś napisał - dać jej banana i na drzewo (coś w tym stylu),  :lol: :lol: :lol: nie mogłam pojąć dlaczego banana, pomyślałam że pewnie porównano tego kogoś do małpy, a to chodziło najprawdopodobniej o banicje z tego forum...takie oto są dzieje początkujących forumowiczów ale ile się przy tym można było ześmiać to moje... :D :D :D

Cytat: admin w 2009-06-17, 19:02:35
PS
rejestr banów na tym Forum jest PUSTY i oby tak zostało.  :D

adminku jakby co to ja grzeczniutka jestem i wszyscy moi przyjaciele również  pamiętaj o tym :lol: :wink:

admin

Od dawna nie miałem takiego "spokoju administracyjnego".  :D
Nikt się nie kłóci, nikt nikogo nie obraża, nikt nie narzeka (chyba, że coś przegapiłem?), tylko cisza, spokój...
I oby tak dalej.

A wszystkim za to - jako "admin" - dziękuję. :mrgreen:

renia

"adminie", nie wywołuj wilka z lasu  :wink: :mrgreen:

wiktor

Witam , przeczytajcie co donosi dziś prasa angielska w necie ,ręce opadają;

Wielka Brytania PAP, PH/12:28

Tłusta dieta grozi poważnymi konsekwencjami
Spożycie dużych ilości tłuszczów zwierzęcych, wraz z mięsem lub produktami mlecznymi, ma związek z wyższym ryzykiem raka trzustki - informuje pismo "Journal of the National Cancer Institute".
Do takich wniosków doszli naukowcy z Narodowego Instytutu Badań nad Rakiem (National Cancer Institute) w Betesda, w stanie Maryland, którzy zebrali dane w grupie ponad 500 tys. osób. Dwa lata z rzędu uczestnicy badań wypełniali ankiety na temat spożycia różnych pokarmów. Stan ich zdrowia śledzono średnio przez 6 lat.

Okazało się, że rak trzustki rozwijał się o 36 proc. częściej u osób, które jadły największe ilości tłuszczów pochodzenia zwierzęcego niż u amatorów najmniej tłustej diety. W przypadku mężczyzn tłusta dieta zwiększała ryzyko raka trzustki o 53 proc., a w przypadku kobiet - o 23 proc.
REKLAMA

- Zaobserwowaliśmy związek między rakiem trzustki a ogólnym spożyciem nasyconych i jednonienasyconych tłuszczów, zwłaszcza z czerwonego mięsa i przetworów mlecznych. Nie zaobserwowaliśmy podobnego związku odnośnie wielonienasyconych tłuszczów roślinnych - napisali autorzy pracy. Ich zdaniem, wskazuje to na rolę tłuszczów zwierzęcych w rozwoju raka trzustki.

W komentarzu odredakcyjnym Brian M. Wolin z Instytutu Badań nad Rakiem Dana Farber w Bostonie oraz dr Meir J. Stampfer z Uniwersytetu Harvarda podkreślają jednak, że na razie brak dostatecznych dowodów epidemiologicznych i laboratoryjnych, które potwierdzałyby, że konsumpcja tłuszczów zwierzęcych, a nawet samego mięsa pełni ważną rolę w rozwoju raka trzustki.

Dalsze badania nad tym zagadnieniem mogą jednak dostarczyć ciekawych informacji na temat mechanizmów rozwoju raka trzustki - podsumowuje para naukowców.

Glastonbury. Zobacz galerię zdjęć festiwalowej publiczności i gwiazd muzyki. Kliknij TUTAJ

admin

A mnie bardzo się podoba to doniesienie.
Dobrze "wdrukowywuje" podatnym informację, że: "mięso, tłuszcz zwierzęcy i mleczne są niejadalne", a tylko "roślinki są superrrrrr".  :D

Adam319

Cytat: admin w 2009-06-17, 19:51:54
Od dawna nie miałem takiego "spokoju administracyjnego".  :D
Nikt się nie kłóci, nikt nikogo nie obraża,
nikt nie narzeka (chyba, że coś przegapiłem?), tylko cisza, spokój...
I oby tak dalej.

A wszystkim za to - jako "admin" - dziękuję. :mrgreen:

Nie bądź taki skromny, to nie zasługa użytkowników, a nowego typu administrowania zgodnie z hasłem „dziel i rządź” a wszyscy będą się wydawać szczęśliwi. :-)

<załącznik usunięty przed załączeniem>

W sumie jest dobrze a nawet coraz lepiej więc tak trzymaj.
:-)

admin

Nie ma żadnego obowiązku uczestnictwa w tym Forum.
Jeśli komuś coś nie odpowiada, to zawsze może zlikwidować swoje konto.

_flo

Cytat: Adam319 w 2009-06-29, 17:48:42

jest baaaardzo dobrze
nigdy tak nie bylo
wlasnie chcialam ostatnio gdzies ten fakt odnotowac, jest bardzo milo i bardzo merytorycznie (bez cienia pochlebstwa)  :D

viola44

Cytat: _flo w 2009-06-29, 18:09:40
Cytat: Adam319 w 2009-06-29, 17:48:42

jest baaaardzo dobrze
nigdy tak nie bylo
wlasnie chcialam ostatnio gdzies ten fakt odnotowac, jest bardzo milo i bardzo merytorycznie (bez cienia pochlebstwa)  :D
:D

adampio

Cytat: admin w 2009-06-29, 17:22:02
A mnie bardzo się podoba to doniesienie.
Dobrze "wdrukowywuje" podatnym informację, że: "mięso, tłuszcz zwierzęcy i mleczne są niejadalne", a tylko "roślinki są superrrrrr".  :D

Dokladnie, niech tak "trzymaja", bede mogl kupic taniej maslo Lurpak, ktore u nas jest bardzo drogie. Ale od jakiegos czasu robia przeceny nawet o 50 % poniewaz nikt nie kupuje. Smietane 38% w pol-litrowych kartonikach juz skasowali bo tez nikt nie kupuje. A jak ja wchodze do sklepu i biore 10 paczek masla ( tylko tyle mozna po tanszej cenie) to patrza na mnie jak na kosmite.

Super lubie takie wyniki badan, ktorych jeszcze nie przeprowadzono!!!!

Adam319

Cytat: admin w 2009-06-29, 17:51:40
Nie ma żadnego obowiązku uczestnictwa w tym Forum.
Jeśli komuś coś nie odpowiada, to zawsze może zlikwidować swoje konto.

Wszyscy wydają się szczęśliwi. :-)

Gdzie ja mam adres mailowy Kangura ... o jest. :-)

A tak poważniej to faktycznie miło jest czytać konstruktywne posty.
Uwagi źle przyjęte są zawsze błędem tego kto takie spostrzeżenia wypisuje.
Błąd polega na niewłaściwej ocenie sytuacji.

Przepraszam

renia

Cytat: adampio w 2009-06-29, 18:29:56

Dokladnie, niech tak "trzymaja", bede mogl kupic taniej maslo Lurpak, ktore u nas jest bardzo drogie. Ale od jakiegos czasu robia przeceny nawet o 50 % poniewaz nikt nie kupuje. Smietane 38% w pol-litrowych kartonikach juz skasowali bo tez nikt nie kupuje. A jak ja wchodze do sklepu i biore 10 paczek masla ( tylko tyle mozna po tanszej cenie) to patrza na mnie jak na kosmite.

Super lubie takie wyniki badan, ktorych jeszcze nie przeprowadzono!!!!
"adampio", zdradź, na co teraz oszczędzasz . Chyba już wszystko masz  :wink: Ps. Jak motorek się sprawuję?  :D

renia

A co do Forum, to takie wzajemne "cukrzenie" (aż mdli) śmiesznie się czyta.  :lol: "Grupa wzajemnej adoracji" jest bardzo solidarna i nawet na bezsensy, wzajemnie sobie  przytakuje. :lol: Ps. Mam nadzieję na burzę, bo jest strasznie parno. 8)

Adam319

Cytat: renia w 2009-06-29, 18:52:21
(...)"Grupa wzajemnej adoracji" jest bardzo solidarna i nawet na bezsensy, wzajemnie sobie  przytakuje. (...)

Wystarczy podać przykład (cytat) i burza murowana.

Ale jakież to mało konstruktywne.

viola44

Cytat: Adam319 w 2009-06-29, 19:17:54
Cytat: renia w 2009-06-29, 18:52:21
(...)"Grupa wzajemnej adoracji" jest bardzo solidarna i nawet na bezsensy, wzajemnie sobie  przytakuje. (...)

Wystarczy podać przykład (cytat) i burza murowana.

Ale jakież to mało konstruktywne.
adam319 podaj mi ten przykład na priva :)