Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Ludzie

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2009-06-27, 17:27:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

W wywiadzie filmowym dała panom popalić... 8) :lol:

renia

W Polsce jest podobnie - tylko chyba na mniejszą skalę... :roll: powiązania biznesu, rządu i "przekrętów"..

Teresa Stachurska

Albo na większą :) 

renia

Nie chcą mi powiedzieć jak to jest dokładnie... :lol:

Teresa Stachurska

Uważam, że nie na mniejszą :) 

renia

Jak to przeczytałam, to mam mieszane odczucia..trochę radości i trochę smutku..

Teresa Stachurska

Okrutne. To że nawet życiorysy osób tak poszkodowanych przez los (?) nie są pouczjące dla rządzących, by pomoc dać rodzinie zamiast ją dzielić między instytucje jak zupę z kotła. Że też nie ma kogoś kto wytoczy proces o odszkodowanie.... Może by skłonił rządzących do refleksji.

renia

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Takie działanie państwa nie ma żadnego uzasadnienie społecznego, ani finansowego. Przecież pobyt w placówkach zastępczych jest kilkukrotnie wyższy, niż byłyby ewentualne dotacje do wychowania dziecka..

Teresa Stachurska

Za to funkcjonują pod sztandarem polityki prorodzinnej... Obłędna hipokryzja  :( 

renia

No tak. Dbają o to, żeby stanowisk różnych i komisji związanych z tą polityką było jak najwięcej..A dobro dziecka się nie liczy..

Teresa Stachurska

Mogliby sobie mieć te komisje i placówki, tyle że takie które by pomagały rodzinie nie zaś jej szkodziły, w tym bezbronnym dzieciom.

Teresa Stachurska

WojciechS

Osiemnastego września 2010r. zmarł prof. dr Wolfgang Lutz.
Rodzinie wyrazy współczucia.