Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Nowy slogan powinien mieć brzmienie: "pij mleko, będziesz wielki i gruby"!  8)

renia

"Najlepiej" co mają jeść dzieci wiedzą firmy Nestlé Nutrition i Danone - zgodnie ze "zdrowymi" zaleceniami IŻiŻ  :roll: Lekarze mają co robić, a koncerny zacierają ręce......rodzice rozkładają... :?

Jarek

To bardzo dobre firmy ,prawie 90% ludzi na ziemi przy życiu potrafią utrzymać . 8)

administ

Jasne, bardzo dobre biznesy...  8)  :D

Anulka177

A jak omamili reklamami! Każda matka teraz jako pierwsze po mleku pożywienie podaje danonki, inaczej by się miała za wyrodną! :shock: :?

Jarek

A to już nie mój biznes  :lol:
Ja mam tylko dług wdzięczności ,i to wiadomo u kogo  :lol:

Jarek

Cytat: Anulka177 w 2016-05-13, 19:42:23
A jak omamili reklamami! Każda matka teraz jako pierwsze po mleku pożywienie podaje danonki, inaczej by się miała za wyrodną! :shock: :?
Kazdy ma prawo zachwalać swój towar  8) :wink:

administ

Diogenes z Synopy

kolejny apartament przeszedł koło nosa  - mówi syn.   Etyka przede wszystkim  :roll: .
Trzymajmy za nią kciuki. A nuż się uda  ;-)

Gavroche

administ

Świetnie, jeszcze kilka takich dziwolągów i wysypiska śmieci się same z siebie zutylizują!  :D

Gavroche

Tak jest w istocie, Japończycy podobno mają już 6 czy 7 organizmów, które próbują szczepić na wysypiskach i tych pływających wyspach plastiku na oceanie:
http://m.onet.pl/gadzety/technika,yfx25q

administ

To byłoby super, bo ponoć tego plastiku straszne ilości pływają!

Blackend

Natura jest nie do zdarcia. ;)  :D

administ

Zawsze znajdzie wyjście... ;)
W ślepych, zdegenerowanych uliczkach pomagają chwilowo "syndromy metaboliczne", ale na dłuższą metę się nie sprawdzają...  :lol:

Blackend

I dzięki temu dalsze badania są konieczne. ;)

administ

Właśnie, a szczególnie nad remedium, które się da opatentować.  8) ;)

Blackend

O tak, bo patenty są dla bogatych, ponieważ tylko oni mają instrumenty i wsparcie środków przymusu od państwa aby je egzekwować.  :D

administ

http://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/czy-margaryna-jest-zdrowa/ar-BBt6bUc?ocid=spartanntp - co to za tytuł, poddający w wątpliwość zdrowotność substytutu masła dla mas!  :shock:  :(
Nie zawiera choregosterolu, dlatego jest "zdrowa" i tyle...  :lol:

Jarek

Dobrze że przynosi korzyści ,już jestem zdrowszy bo spokojniejszy :lol: