Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Mój też nie, ale jak bedzie trzeba, to mam w genach zakodowane ...

admin

RafałS

Ja ze świata jaruzel-$rockefeller - Same rewelacje.  :mrgreen:  :wink:
W ogóle najlepsze jest jak sobie kapitalista z "wolnego, demokratycznego" świata - pilnie wzywa socjalistycznego zsrr'iańskiego jenerała do swojego biura NY'85. 8)

Jarek

https://polskiobserwator.de/niemcy/czarne-chmury-nad-niemieckimi-producentami-samochodow-bedzie-ciezko/
VW jako najlepiej sprzedający się elektryk dopiero na 21 miejscu Ponad wszystko...

admin

To wszystko "wina Putina"! ;)

Blackend

Ale tam Tusk przez jakiś czas był w komisji, to może być jednak jego wina. ;)

Jarek

Widac ze Tuskowi w Brukselce za nudno było, bo  szaleje jakby na jakim głodzie był.....

admin

https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/gorszy-ni%C5%BC-cukier-rujnuje-metabolizm-jest-rakotw%C3%B3rczy/ar-AA1gdhSN?ocid=msedgntp&cvid=052db373e3b04b01923bd2d3fbd3c666&ei=24 - no proszę jak ostrzegali...  :D
To może przypomnę: "cukier krzepi", "miód na serce", "suszone owoce do muesli" i syrop klonowy na dobitkę. Tak ostrzegali jakby kto nie pamiętał.  :lol:

Jarek

Ale miod  i tak ciagle ponad wszystko... :lol:

renia

Miód, to nie cukier. To zdrowia cud... :lol:

Blackend

Miód to filozofia, ale nie każdy to rozumie. ;)

Jarek

Cytat: renia w 2023-09-05, 18:34:11
Miód, to nie cukier. To zdrowia cud... :lol:
Miod lesny ponad wszystko, w swiecie iluzji i zaprzeczen :wink:

renia

"My jesteśmy po to, by efektywnie leczyć. Nie jesteśmy powołani, by prowadzić restauracje czy pralnie. Nie musimy się na tym znać ? mówi dyrektor Kraszewski".
Mają leczyć, a na jedzeniu nie muszą się znać...  :roll:

Jarek

Bo oni są nauczeni, mają tytuły- seksmisja jak nic...

admin

Kiedyś mnie uczyli na hodowli pszczół, że w miodzie często występuje "jad kiełbasiany", ale to było tak dawno, że może coś pomieszałem, bo jakże tak - miód i kiełbasa? ;)  :lol:
Na wszelki wypadek napiszę tak: nie karmić małych dzieci miodem, bo może się to skończyć bardzo przykro.  8)

Jarek

Stare czasy i brak spektakularnosci w leczeniu ... :lol:

admin

Jak pójdzie już na porażenie nerwowe - zablokowanie acetylocholiny w synapsach ruchowych przez botulinę, to nic się już nie poradzi, bo podanie surowicy już nic nie da.  :? Jak się przeżyje, to porażenie nerwowe mija po kilku miesiącach.
Na szczęście jest saletra potasowa, dzięki której praktycznie jad kiełbasiany w spożywce jest wyeliminowany, ale ponoć "trująca"! ;)

Jarek

jad kiełbasiany w miodzie :shock: zem sie znowu czegos dowiedział :lol:

admin

Niektórzy pewnie pomyśleli, że "walnąłem jak łysy o beton"... ;)  :D
W miodzie stężenie cukru jest tak wysokie, że teoretycznie nie powinno być możliwości przetrwalnikowania i rozwoju żadnego "życia", ale z przetrwalnikami clostridium botulinum jest inaczej...  8)