Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Czym jest światło, fajnie napisana nowelka, jak ktoś lubi takie pierdoołki:
http://fiertek.3miasto.net.pl/Swiatlo-Czym-naprawde-jest.pdf

Gavroche

vvv

Przekręt z nakazem jazdy na światłach

http://korwin-mikke.pl/forum/read.php?50,24436
Cytat:  Można zaryzykować więc twierdzenie, że gdyby nie włączone światła, to liczba wypadków, rannych i zabitych byłaby teraz sporo niższa. Przedstawiamy to na poniższym wykresie.
(wykres)
Wszystko wskazuje więc na to, że pozytywny wpływ używania świateł w ciągu dnia jest mitem. Między innymi dlatego w Austrii na początku 2008 r. zniesiono taki sam nakaz po dwóch latach obowiązywania, a od tego czasu liczba zdarzeń drogowych wyraźnie zmalała.

Dlaczego tak się stało? Austriacy zrozumieli, że z dróg nie korzystają jedynie samochody. Są tam również obiekty niewyposażone w światła, takie jak piesi, rowerzyści, czy inne obiekty. W sytuacji obowiązywania nakazu kierowcy przyzwyczaili się do tego, iż wszystko co znajduje się na drodze ma włączone światła i przestali w porę dostrzegać obiekty nieoświetlone. To właśnie piesi i rowerzyści byli grupą, która najbardziej ucierpiała na tym nakazie – liczba wypadków z ich udziałem istotnie wzrosła. Identycznie zresztą sytuacja wygląda w Polsce oraz każdym kraju, który w ostatnim czasie wprowadził podobny nakaz.

Gavroche

administ

Wiadomo, łatwo poznać geny z pokroju... ;)

Gavroche

Po nazwisku też łatwo, -ski, -cki, -dzki... :P

administ

Ja tam rzucę okiem, szczególnie na twarz i wiem kto zacz... ;)

Blackend

To prawda z twarzy można wszystko wyczytać.  8)

Gavroche

Gavroche

Zyon

Ludzie porzucaja budynki z dusza na rzecz wygodnych i nijakich kwadratow niczym z Cyberpunka
Work Buy Consume Die

Gavroche

Może tam straszyło? :lol:

Blackend

Zdrowie tego człowieka jest mi całkowicie obojętne, ale odniosę się do zdania "Zarobiłem wiele pieniędzy, ale równie dużo rozdałem."
Wiem, że mnóstwo ludzi to pochwali, szczególnie biedota żyjąca z socjalu i pogodzona ze swoim losem, co bardzo poprawia samopoczucie bogatym i przyjemnie koi ich ewentualne (o ile są ;)) wyrzuty sumienia. ;)
A jak powinno być? Otóż każdy powinien godnie ze swojej pracy zarobić na siebie, a później - szczególnie mężczyzna - na rodzinę SAM!
Dlaczego tak nie jest? Ponieważ ludzie pragną bezpieczeństwa kosztem swojej wolności i wydaje im się (niestety tylko wydaje), że kolejnymi regulacjami mającymi rzekomo odebrać bogactwo bogatym poprawią swój los, a jest dokładnie odwrotnie.  :D
Utopia? Niestety tak.  :lol:

RafałS

Racja! A ja pozwolę sobie jeszcze ostrzec:

Socjal ---> w miarę bezpiecznie
Samodzielność, kreatywność, etc. ---> niebezpieczeństwo utraty zdrowia/ życia. Piętno, ostracyzm, margines. W ogóle aspołeczność itd.
:wink: :wink: :wink:

Gavroche

No.  8)

Dot. obu powyższych. ;)

Gavroche

renia

Zgadzam się z tą opinią, że w Polsce idiotów nie brakuje.   :roll: A jaki naród jest mądrzejszy... :roll:

renia

I tak wszyscy liczą na "służbę zdrowia"...