Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

ketoza

Zaczęty przez Mike, 2005-12-23, 13:16:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-31, 17:03:14
ale kwasica ketonowa, i ketoza żywieniowa to nie to samo.
To żaden problem paski trza  kupować ,uwielbiam ten zabieg . 8)

RafałS

Cytat: Jarek w 2016-01-31, 16:55:58
No widzisz a ja mam 5 krzyżyków  od wielu lat...

Tyle + to na skali nie było, chyba że nie pamiętam. Dawno nie bawiłem się w te krzyżyki wszak.  :)

Blackend

Jakie to szczęście nie mieć cukrzycy i kończyć sikanie suchymi rękami. ;)  :lol:

administ

Diogenes z Synopy

naukowa Optymalna.

oleoketo

dieta ketogeniczna z Wrocławia, sproszkowana chyba żywność  :roll:

http://panorama.tvp.pl/21518187/rak-zywi-sie-cukrem-

administ

A! Czyli taka dieta Kwaśniewskiego  tylko z preparatów!
No pora, aby wreszcie ktoś się zajął uhonorowaniem Doktora Kwaśniewskiego, należnym i stosownym odkryciu jakiego dokonał wiele lat temu...  8)

Jarek

Spoko wyjdzie samo ,jak oliwa sprawiedliwa  :lol:

administ

Nie jestem tego taki pewien, bo nie ma kto tym się zając niestety.  8)

Jarek

A bo to teraz na chorych się zarabia ,a trzeba będzie to zmienić ,bo zdrowi będą potrzebni . :lol:

Diogenes z Synopy

sukces przeważnie ma wielu ojców, porażka zwykle nie ma żadnego.

Przecież tam wyraźnie mówią:

w diecie opracowanej przez polskich naukowców. Odwrócili proporcje między węglowodanami, a tłuszczami.

Sprzedają gotowe preparaty zbilansowane, ponieważ zdają sobie  sprawę, czego być może nie przewidział Doktor. Ludzie sami nie umieją sobie tego zrobić. Gotowca trudno spieprzyć.   ;-)

Cytat: Jarek w 2016-02-23, 08:09:04
A bo to teraz na chorych się zarabia ,a trzeba będzie to zmienić ,bo zdrowi będą potrzebni . :lol:

mam wątpliwości. Nie kreują wzrostu gospodarczego, bo mają mniejsze potrzeby, sieją defetyzm (odnośnie ''sukcesów'' nauk med) itd

administ

Jasne, Doktor wie co mówi i to od bez mała pięćdziesięciu lat!  8)

renia

Cytat: Gavroche w 2016-03-21, 20:34:33
Znowu ketoza leczy:
http://www.focus.pl/czlowiek/dieta-ketogenna-pomoze-zaglodzic-guza-mozgu-13804

Co za idioci! 8) Jeżeli przy chemio i radioterapii przeżywalność z tym guzem nie jest większa niż 1,5 roku, a w skojarzeniu z "dietą ketogenną" chory żyje już 3 lata, to co mogło pomóc?

Jeszcze piszą, że słusznie nie zrezygnował z oficjalnego leczenia...A skąd wiedzą czy słusznie? Może właśnie gdyby nie brał chemioterapii byłby w lepszej kondycji zdrowotnej... :roll:

administ

administ

A może "pacebo" ?  :lol:

renia

Cytat: admin w 2016-03-21, 20:45:19
Jajco? :roll:  :shock:

Może i jajco pomogło... :roll: 8)

renia

Cytat: admin w 2016-03-21, 20:45:57
A może "pacebo" ?  :lol:

:lol: , albo "cót"...... 8)

administ

A może te suszone insekty? Bo to koncentrat tłuszczu i białka przecież!  8)
Ile mięsa czerwonego można przez to zaoszczędzić dla niektórych!  :shock: ;)

Gavroche

Nawet jeśli będą dalej namawiać na chemię, ale dorzucą dietę ketogenną jako "leczenie pomocnicze" to zwiększą komfort życia i przedłużą je u chorych na nowotwory przez wzmocnienie organizmu. :D