Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

ketoza

Zaczęty przez Mike, 2005-12-23, 13:16:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Ja też robiłam "podchody" z małą ilością węglowodanów i nie służyło to mojemu samopoczuciu... :?
Ok. 50 g zjadam ich...

Anulka177

Ja,  póki co,  czuję się świetnie,  lepiej niż z tymi większymi. Teraz priorytet to zgubić resztę tego zbędnego balastu (a organizm się przed tym mocno broni  :D)  a potem lajtowo wejdę na wyższe węglowodany  :wink:

renia

Widać, że każdy ma inne zapotrzebowania i okresowo one się mogą zmieniać... :roll:

Zyon

Kwasniewski lansuje ketoze dopiero od 30 lat...  :lol:
CytatW Polsce dietę opartą na tej samej filozofii lansuje przez ponad 30 lat dr Jan Kwaśniewski z Ciechocinka. Nazwał ją ‘dietą optymalną’.
http://www.muscleinfo.pl/ketoza-niskoweglowodanowy-sposob-na-rzezbe.a1986
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

Cytat: Zyon w 2016-06-21, 09:10:24
Kwasniewski lansuje ketoze
chyba już przestał lansować  :roll:  :?:

CytatKtoś proponuje Ci wysokotłuszczową, a przy tym niskowęglowodanową dietę. Czy nie uznasz go za szaleńca?
no chyba.  Jeszcze trochę i będą takich zamykać w ZOO albo w oddziałach zamkniętych.  ;-)

Gavroche

Dzisiaj byłem na treningu, tutaj, w Puławach, w moim starym klubie PC.
Sentymentalna sesja, wygrzebałem ze starej skrzyni nawet odważnik, którym 20 lat temu robiliśmy wymachy i wyciskania. :D

Dowiedziałem się o nowym trendzie w suplementacji, otóż do napoju przedtreningowego z cukrami prostymi niektórzy dodają suplement z estrów ciał ketonowych:
http://healthnutfoodie.com/wp-content/uploads/2015/07/ketoOS.jpg
Podobno kosa, a jak ktoś jest na LC, to taki supelek wymiata.
Ciekawe.

Jeszcze ciekawsze co mi się przypomniało, kiedyś o tym czytałem, że ciała ketonowe zaspokajają prawie połowę zapotrzebowania energetycznego mózgu noworodka w pierwszych 2-3 dniach od momentu narodzin, co w tym okresie związane jest z niską zawartością laktozy w mleku matki.
Dlaczego w tak krytycznym momencie mleko matki jest ubogie w laktozę?
Hę?

Bobby

To jest GHB czy BHB?

Bobby

Dobra, już widzę.

Bobby

W starych dobrych klubach, jak zapytałeś typowego pakiera co bierze na mase to odpowiadał: - No, ten, jak to się nazywało, aaaaa GXX.Resztę sobie dośpiewaj chociaż możesz dopowiedzieć.

Gavroche

Widać, że stary dobry klubowy wyjadacz z Ciebie. :lol:

Bobby

Jasna sprawa  :D

Gavroche

Ja tylko to tu zostawię, wegetariańskie jego mnie urzekło:
https://anetaflorczyk.net/dieta-ketogeniczna-przepisy-keto-jadlospis/

Anulka177

renia

Ale "wymysł" amerykańskich naukowców musi być uznany... 8)

admin

Niestety, to żaden "wymysł" hamerykańców, to Dieta prawie Optymalna.  8)

renia

Dlatego ten "wymysł" napisałam w cudzysłowie... 8)

admin

Mają zagwozdkę, bo jak tu ogłosić coś jako nowe, co już ogłoszono? :roll: 
I to pięć dekad temu. 8)
Jak zwał tak zwał, ale zawsze pod Doktora Kwaśniewskiego wypada wszystko, co ma powyżej 50% energii w diecie z tłuszczu, choć pewne dziwole usiłują wmawiać, że to trza wiadro smalcu na 30g twarogu, aby dopiero było "opty"-malnie i to z maszynami jądrowymi na pustyni koniecznie, bo inaczej zaszkodzi.  :shock:
Nic z tego niestety, bo jak zwał, to zawsze wychodzi na "dietę wysokotłuszczową" Doktora Kwaśniewskiego, bo jest opublikowane i autor jest znany, a dieta nazwana - może być też i "ketogeniczna" - w nazwie.  :lol:

renia

Mają ciężki orzech do zgryzienia... :roll:
Przypuszczam, że będą próbować przywłaszczać sobie Dietę Optymalną "po kawałku"... :roll:
Najpierw "dieta ketogeniczna", potem, że za dużo białka szkodzi... :roll: a potem, że minimum te 50g węglowodanów powinno być, aby "mózg mógł pracować"... :lol:
Ale PRAWDA się obroni... :D Nie da się jej zamieść pod dywan... :roll:

markos

Agencja Zaawansowanych Projektów Badawczych Obrony. Ciekawe...