Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

ketoza

Zaczęty przez Mike, 2005-12-23, 13:16:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

A tego nie wiem albo raczej nie pamiętam. ;) 8)

Malgosia

Cytat: Octaver w 2019-11-12, 09:55:34
A kto z rodziny Doktora jadł raz na dobę? Toan?  :lol:
A Doktor wynalazł IF, chociaż nazywa się Żywienie Optymalne i pościć zabrania   :shock:

Jeżeli dobrze doczytałam, to Dr Kwaśniewski dopuszcza głodówki na żywieniu optymalnym ale jedno-dwudniowe, bo w pierwszym dniu głodówki metabolizm u człowieka przebiega jak na DO. Dłuższe głodówki powodują zużywanie własnych białek, czyli wyniszczanie-starzenie. Ja co kilka tygodni funduje sobie taka krótką głodówkę i bardzo dobrze się po niej czuję....

renia

Ja sobie funduję pięciogodzinne głodówki... 8) :wink:

Gavroche

Cytat: Malgosia w 2019-11-12, 10:17:38
A Doktor wynalazł IF, chociaż nazywa się Żywienie Optymalne i pościć zabrania   :shock:

Jeżeli dobrze doczytałam, to Dr Kwaśniewski dopuszcza głodówki na żywieniu optymalnym ale jedno-dwudniowe, bo w pierwszym dniu głodówki metabolizm u człowieka przebiega jak na DO. Dłuższe głodówki powodują zużywanie własnych białek, czyli wyniszczanie-starzenie. Ja co kilka tygodni funduje sobie taka krótką głodówkę i bardzo dobrze się po niej czuję....
Na DO/ŻO jeden dzień bez pokarmu, to tylko przerwa między posiłkami. ;-)

admin

Malgosia

Bardzo dobrze ujęte; chemizacja żywności........
Żywienie Optymalne jest w praktyce stosowane w przybliżeniu, bo trudno jest bardzo dokłednie obliczyc proporcje. Zmienna jakość produktów spozywczych trudna do okreslenia, nieścisłości w normach BTW, zmiany w stanie fizjologicznym to sa czynniki, ktore wpływają na prawidłowość wyliczania proporcji w spożywanych posiłkach. Wobec tego detoks przyda się co jakis czas......

Blackend

Cytat: Gavroche w 2019-11-12, 11:14:55

:D

Blackend

Poświęcił się dla jajcarzy. ;)

admin

Dowód jest pewny, bo z oczekiwanym skutkiem!  8)

renia

Rekordy są ważne :wink:   

Dzisiaj jest Światowy Dzień Bicia Rekordów... 8)

https://gloswielkopolski.pl/najdziwniejsze-rekordy-guinnessa-na-swiatowy-dzien-bicia-rekordow/ar/3642370

"Największa ilość arbuzów rozbitych głową w ciągu minuty - taki rekord został zapisany na konto Johna Alwooda, który rozbił ich 40" :lol: Ale chyba przeżył... :roll:

Blackend

To jeszcze może dojeść. ;)

renia

Albo rozbić głową... :lol: Chyba, że ona pęknie zamiast arbuza...
Musiał być w ciężkiej ketozie, że tak tłukł... :? :lol:

Blackend

Ale dzięki temu może mieć tyłek miękki. ;)

Malgosia

Cytat: Gavroche w 2019-11-12, 11:14:55
Cytat: Malgosia w 2019-11-12, 10:17:38

https://www.youtube.com/watch?v=P_tcVk5TLBk

Octaver

Gavroche

Podobno mózg się zawsze wyżywi. :D

Octaver

Ale w praktyce ta zasada się nie sprawdza  :? :lol:

admin

Ale jak szczelności brak. ;)

Gavroche