Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

solarium - jak arszenik.

Zaczęty przez admin, 2009-07-29, 09:26:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

grizzly

Cytat: renia w 2009-07-29, 16:59:09
...Jednak lepiej być ostożnym z solarium...

Solarium to bardzo niebezpieczna "zabawa".
Moim zdaniem porownywalna do zjadania "markietowych specjalow"
a jesli te dwie sprawy polaczymy razem, to latwo przewidziec jaki bedzie tego final.

Niestety nie jest to dobra wiadomosc
dla wlascicieli "solarium", swiadomosc rosnie,
a "smazalnie" powoli odejda do "lamusa". :-)

Adam319

Cytat: grizzly w 2009-07-30, 00:25:37
Cytat: renia w 2009-07-29, 16:59:09
...Jednak lepiej być ostożnym z solarium...
Solarium to bardzo niebezpieczna "zabawa".
Moim zdaniem porownywalna do zjadania "markietowych specjalow"
(...)

Nie chciałbym być okrutny dla właściciela solarium ale porównałbym go raczej z paleniem, z tym, że palenie opala i naraża nowotworowo od środka, a solarium od zewnątrz.
:-(

kristan

Przecież pisałem , ze celem ogromnej kasiory antyreklamowej jest zniszczenie branzy solaryjnej przez pazernych tego swiata I co najgorsze to się udaje - osobiście jest mi to już obojetne , bo i tak bedę miał co robić.
Dlaczego masz się wylegiwać na słońcu/solarium ,  jak możesz posmarować sie jakimś gównem i udawać południowca. Twoja wola , o panie.
Z tłuszczu , jajek tez zrobiono WROGA PUBLICZNEGO. Teraz dobierają się do życiodajnej energii - promieni UV. Najgorsze jest to , że się udaje wciskać ludziom ten kit. 35 miliardów dolców rocznie robi swoje.
A trzeci wers Biblii mówi , ze światlo to życie.

Krety tez jakos zyją... przypominam ponownie    www.solarium.pl   leniwi niech przeczytają same tytuły artykułów , może coś się rozjaśni...pod pokrywą Ergoline ... przy okazji.

Adam319

Cytat: kristan w 2009-07-30, 06:00:41

>Dlaczego masz się wylegiwać na słońcu/solarium ,  jak możesz posmarować sie jakimś gównem i udawać południowca. Twoja wola , o panie.
*
A dlaczego mam udawać południowca, że niby ma większego w....?
A dlaczego mam cokolwiek udawaC?
A dlaczego mam powodować reakcję obronną skóry?

>>Teraz dobierają się do życiodajnej energii - promieni UV.
**
Życiodajna jak wypalanie trawy.

>>>A trzeci wers Biblii mówi , ze światło to życie.
A nie mówi, że UV to życie?
O ile nie jesteś zielony to pozwól roślinkom korzystać ze światła, zwierzątkom zjadać roślinki, a samemu z tak skondensowanej w zwierzątkach energii korzystać.

Fajny podział Świata na miłośników solarium i krety.
:-)

Fajny ten slash:

słońce / solarium.
cukier / słodzik

pełna symetria, proporcje i zależności.
:-)

Opal

Cytat: kristan w 2009-07-30, 06:00:41
Dlaczego masz się wylegiwać na słońcu/solarium , jak możesz posmarować sie jakimś gównem i udawać południowca. Twoja wola , o panie.

Domyślam się, że mowa tutaj o samoopalaczach. Teraz są jeszcze lepsze rozwiązania, bo pomocą mogą służyć minerały. Wystarczy kupić "EGYPTISCHE ERDE" BI-KOR i sprawa załatwiona. Po zastosowaniu na opaloną skórę - to już się wygląda jak mulacik :) Fajna sprawa. Zaraz uciekam na słońce, między pracami domowymi złapię jeszcze chwilę na opal/anie.

renia

Jednak solarium też ma swoje zalety - nie chowa się tak, jak słońce. Dzisiaj słoneczko bawi się ze mną w kotka i myszkę. Jak wyjdę na dwór, to ucieka za chmurę :(  i jak tu się opalać?

kristan

Idąc na plażę , rzekę w pole , nie ma poczucia czasu przebywania na słońcu/czas szybko leci/. Wieczorem tragedia , bo brakło kefiru w sklepie. W solarium takiej opcji nie ma. Ustalony czas przez przeszkoloną obsługe nie ulega zmianom/skin control/.
Profesjonalne kosmetyki do opalania w solarium nie posiadają filtra UV - SĄ ZBĘDNE - NIEPOTRZEBNE !!! Na słońcu są nieodzowne.

Ostatni artykuł na  http://www.solarium.pl/index.php/aktualnosci/0/kategoria-solarium/214/przedwczesny-wyrok-smierci-dla-slonca-i-solarium   wyjaśnia nieco sprawę wystraszonym ostatnimi doniesieniami w mediach.

renia

Tak jak ja się w tym roku opaliłam, to chyba ostatnio, jak miałam naście lat, miałam taki kolor (myślę, żebyście mnie nie poznali ;-)). Moi starsi synowie oczom nie wierzą, a mój mąż to już niczemu się nie dziwi :) W poprzednich latach obawiałam się raka skóry, wysuszenia skóry, wysypki uczuleniowej i na dodatek robiło mi się słabo, przy długim przebywaniu na słońcu. A teraz nic mi się nie robi, nawet cera jest tłuściejsza i ładniejsza, niż przedtem bez opalania i z "odpowiednimi" kremami.

kristan

grizzly

Cytat: renia w 2009-08-06, 16:03:48
http://skiba.bloog.pl/id,4847718,index.html?ticaid=58848  - Blade jest piękne ?

Renia, zobacz na "post z linka" z dnia  06 sierpnia 2009 16:21  oraz  09 sierpnia 2009 13:32    :-) :-) :-)

I jak tu sie nie smiac? :-) :-) :-)

viola44

Cytat: grizzly w 2009-08-10, 12:01:30

Renia, zobacz na "post z linka" z dnia  06 sierpnia 2009 16:21  oraz  09 sierpnia 2009 13:32    :-) :-) :-)

zdaje sobie sprawę iż posts kierowany jest do reni, ale skoro nie jest wiadomością prywatną więc pozwoliłam sobie na próbę odnalezienia tych linków, lecz bezskutecznie....

renia

Cytat: grizzly w 2009-08-10, 12:01:30

Nie wiem o co Ci chodzi. Myślę, że o to, że wstawiłam link "blade jest piękne", a wcześniej pisalam, że się opalam?
To drugie jest prawdą, a pierwszego ja nie stworzyłam.
PS. Śmiech zawsze jest wskazany, dobrze wpływa na.... zapomniałam..na coś tam...:-))

Opal

Cytat: kristan w 2009-08-10, 11:53:06
Artykuły , wywiady mądrych ludzi warto czytać - oto jeden z nich http://www.solarium.pl/index.php/aktualnosci/0/kategoria-solarium/218/slonce-i-nasze-zdrowie-wywiad-z-prof-johanem-moan

Przeczytałam uważnie - bardzo ciekawe. Bardzo się cieszę, że zrobiłam sobie zapasik wit. D :)

renia

Artykuły, na temat solarium, w różnych linkach, są całkowicie sprzeczne ze sobą...
..i bądź tu człowieku mądrym...i pisz.... :/

kristan

Moje motto:  JEDZ OPTYMALNIE I TRWAJ TYLKO W SŁOŃCU , BO NIC  ZDROWEGO I PIĘKNEGO NIE UROŚNIE W CIEMNOŚCI   - kolejny dobry wywiad:     http://www.solarium.pl/index.php/aktualnosci/0/kategoria-solarium/219/witamina-d-–-sloneczny-hormon--klucz-do-prewencji

Radzio

Cytat: admin w 2009-07-29, 14:59:37
"Wiodąca nauka świata" ma we krwi badanych zaniżone poziomy vit. D w stosunku do zalecanych norm, a do tego teraz ta rakowa "panika"!

PS
niski poziom vit. D i pochodnych cholesterolu to zasługa statyn i specjalnie zaniżonej normy poziomu lipidów we krwi, aby każdy (nawet zdrowy) się kwalfikował natychmiast na leczenie "lipidogramu".

Zaś o statynach. ;)  A o wakacjach dla wszystkich było? :D
A jeżeli nie było, to wcale nie znaczy, że ktoś zaraz umarł. :lol:

Zyon

Cytat: kristan w 2009-08-19, 18:29:52
Moje motto:  JEDZ OPTYMALNIE I TRWAJ TYLKO W SŁOŃCU , BO NIC  ZDROWEGO I PIĘKNEGO NIE UROŚNIE W CIEMNOŚCI   - kolejny dobry wywiad:     http://www.solarium.pl/index.php/aktualnosci/0/kategoria-solarium/219/witamina-d-–-sloneczny-hormon--klucz-do-prewencji
Ciekawe te linki kristana do do solarium.pl
Work Buy Consume Die