Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Przywitanie..

Zaczęty przez krista, 2009-09-17, 14:10:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

krista

Cytat: adampio w 2009-09-23, 14:03:39
Krista a podroby lubisz?

Adampio
podrobów nie lubię tz.(serca płucka, języki, nerki to juz fujjjj.)Natomiast  wątróbkę jem raz w tygodniu.
Zaczęłam codziennie jesć inne białko tz.mniej wieprzowiny a włączyłam w jadłospis wołowinę i cielęcinę, nawet rybę udało mi się wcisnąć, była nie smaczna bo zakupiłam ja w supermarkiecie "AUCHAN" - fatalnie smakowała. Poszukam slepik z rybami, moze tam będą swierzsze.
Także prubóję każdy dzień inaczej  i oczywiscie niezapominam o tłuszczu.Wiem że tego składnika muszę zjeśc najwięcej aby nazywała się dietą DO.
A masz Adampio jakis przepis aby te podroby smakowały?
Chętnie spróbuję.. :)

krista

Cytat: Ewa w 2009-09-23, 15:07:08
Cytat: krista w 2009-09-23, 13:27:34
J.Kwasniewski jest autorem DO i wszyscy o tym wiemy, tylko wtedy kiedy on pracował nad tym wynalazkiem, to na swiecie nie było jeszcze tak dużo ludzi z nietolerancją  na pokarmy np. jajek  czy nabiału .Dlatego w dzisiejszych czasach gdy ta plaga alergiczna nastała a pokarmy są nafaszerowane różnymi uszkadzacami dla zdrowia, to zachodzi pytanie..W jaki sposób można zacząć stosować DO? - bez jajek, mlecznych zbożowych?
Czy to w ogóle jest możliwe?
Może Admin coś wie? a wie napewno , czy aby zechce się łaskawie wypowiedzieć?..Bardzo go proszę o zabranie głosu w tej sprawie  Neutral
Musi być na to jakiś sposób,  Cool

Ja za admina sie nie wypowiadam.

W swoim imieniu zapytam cię, jaki jest problem stosować dietę bez jaj, mlecznych i zbożowych? Zostają ci mięsa z podrobami, warzywa, tłuszcze. W trakcie stosowania DO może się wiele zmienić.
Niestety, człowiek jest coraz słabszy i będzie jeszcze bardziej, jeśli będziemy się źle odżywiali.

Tak Ewa, też myslę że bez jajek da sie żywić optymalnie ale tylko na wstępie a potem, będe próbować jajka stopniowo włańczać i obserwować, a swoja drogą to tak jak Renia pisze muszą to byc jajka od wiejskiej kury a nie fermowe.
Mam problem kupic takowe, wszędzie sa z napisem 3 , praktycznie nie jadalne.
Pojadę na targ, moze tam coś znajdę.

Opal

Cytat: krista w 2009-09-23, 17:34:55

Tak Ewa, też myslę że bez jajek da sie żywić optymalnie ale tylko na wstępie a potem, będe próbować jajka stopniowo włańczać i obserwować, ...

Stopniowe włączanie jajek do żywienia jest najlepszym pomysłem. Oczywiście podroby też są dobre i mogą być np. składnikiem pysznego pasztetu, ale bez JAJ życie traci sens :lol: :lol: ;)

admin

Cytat: krista w 2009-09-23, 13:27:34
Bardzo go proszę o zabranie głosu...

Mam bardzo piękny i szczęśliwy okres w życiu. Jak nigdy! Tyle wiem.  :D
A ile to będzie trwało, a tego już nie wiem.  :(
Przypuszczam jednak, że dość długo.  :D

PS
A tobie "krista" radzę słuchać rad tych, co wiedzą o co chodzi.

Ewa

Ale co? Z powodu jaj jesteś taki rozmarzony?  :)
Nie wygłupiaj się, skoro tak ci dobrze, to wykrzesaj dla nas trochę energii na pogadanki :)

admin

No właśnie sobie za chwilkę pogawędzimy podsumowująco o dzisiejszym dniu i planach na jutro ...  :wink:
A jutro zapowiadają piękną pogodę...

PS
cieszę się, że jesteś znów na Forum!  :D

Ewa

Dziękuję :) ja tez się cieszę. I cieszę się że ty się cieszysz i że ja się cieszę

Opal

Ja też się cieszę, że Wy się cieszycie  :D

Ewa

:D Rozbroiłaś mnie. Ładna jesteś ;) To tak sobie. Chciałam ci jakiś komplement powiedziec

Opal

Cytat: Ewa w 2009-09-23, 20:06:09
:D Rozbroiłaś mnie. Ładna jestes ;) To tak sobie. Chciałam ci jakiś komplement powiedziec

Ciiichoooo - wiem ;) Dziękuję. :lol:

renia

Cytat: Ewa w 2009-09-23, 19:59:29
Dziękuję :) ja tez się cieszę. I cieszę się że ty się cieszysz i że ja się cieszę
I ja się cieszę, że się cieszycie, bo takie cieszenie się jednych, wpływa na cieszenie się drugich i.....coraz więcej osób się cieszy, że inni się cieszą... :lol:

Ewa

To może trzeba założyć nowy wątek na cieszenie się, skoro nie ma końca naszej radości, bo tu chyba komuś temat rozwalamy?  :)

renia

Cieszę się, że masz pomysł na wątek o cieszeniu się  :wink:. Np. "Z czego dzisiaj jestam zadowolony/a?" :D

Ewa

To był mój pomysł?  :shock:   8)

Opal

Świetny pomysł Ewo ;) Jako pierwsza zapisuję się do niedługo powstającego tutaj KLUBU OSÓB CIESZĄCYCH SIĘ - w skrócie KOCS i jako zamiłowana kociara cieszyć się będę z każdego nowego członka ;) klubu. Pomysł był Ewy, więc zobowiązuję pomysłodawczynię do wdrożenia w życie tego pomysłu, czyli otworzenia "cieszącego się" tematu. Prosimy wszystkie zadowolone z życia osoby o wpisywanie się do tego wątku.

Ewa

Proszę bardzo. Wpadłam, ale nie robię z gęby cholewy:  http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4101.0#msg81079
Teraz wasza kolej... jeśli jeszcze się cieszycie  :P

renia

Ja się cieszę z tego KOCs - a, ale z pisaniem poczekam na ...na swoją kolejkę, nie będę się pchała.. 8)

krista

Cytat: renia w 2009-09-23, 20:55:02
Ja się cieszę z tego KOCs - a, ale z pisaniem poczekam na ...na swoją kolejkę, nie będę się pchała.. 8)

:D  :D  :D :D
A ja się cieszę ze Admin nareszcie zbrał głos  :D  :D  :D
Swoją wypowiedzią dał mi dużo do zrozumienia. Adminie bardzo Ci dziękuje za wyczerpujacą odpowiedz.. :D  :wink:

Ewa

Krista, ty się nie kryguj, tylko pchaj się do KOCS. To jest miejsce, gdzie tłok jest pożądany, nie mylić z "pożądanie jest w tłoku"

Opal

Cytat: Ewa w 2009-09-23, 21:27:47
To jest miejsce, gdzie tłok jest pożądany, nie mylić z "pożadanie jest w tłoku"

Ewa, od razu widać, że humor zajmuje duże miejsce w Twoim życiu :)

Cytat: krista w 2009-09-23, 21:17:00
A ja się cieszę ze Admin nareszcie zbrał głos :D :D :D

krista, co tutaj jeszcze robisz? Z racji "cieszenia się" musisz koniecznie wejść do KOCS :lol: nie zwlekaj, nie narzekaj ;)