Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

gęsi smalec

Zaczęty przez lj19, 2009-10-30, 14:06:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Za chwilę taka budowa będzie standardem tak jak u tuczarnianych.  :lol:
Niedawno powtarzali "Epokę lodowcową" i leci taki tekst, mówi Mamut do Mamutowej:
- Jaki ty masz ładny tył  :D
- Co masz na myśli?  :?
- No, że większego jeszcze nie widziałem  :D
- Och, jaki ty jesteś miły.  :D

administ

Cytat: adampio w 2015-05-12, 20:19:01
Oj, to trzeba koniecznie sprobowac. Pani Gesler ma bardzo dobra kuchnie - to widac po niej. Fajnie jest baba zbudowana. Niedlugo bedzie jej figura wzorem do nasladowania.

Ale w Hameryce uchodzi za szczuplutką... ;)  :lol:

administ

Cytat: Blackend w 2015-05-12, 20:35:58
Mamut do Mamutowej:

To był Maniek...  8)
A ona - wyleciało mi chwilowo...  :?

Blackend

Ona była oposem.  :lol:

administ


adampio

Cytat: admin w 2015-05-12, 20:36:15
Cytat: adampio w 2015-05-12, 20:19:01
Oj, to trzeba koniecznie sprobowac. Pani Gesler ma bardzo dobra kuchnie - to widac po niej. Fajnie jest baba zbudowana. Niedlugo bedzie jej figura wzorem do nasladowania.

Ale w Hameryce uchodzi za szczuplutką... ;)  :lol:

Tak, tak. W Polsce widocznie nie, bo przeszla diete, nie optymalna, ale schudla 25 kg. Wiem¨to o jej taty!!!

adampio

Cytat: Blackend w 2015-05-12, 20:38:37
Ona była oposem.  :lol:

Tez bym sie posmial....ale nie wiem co to znaczy!!!

8)

Blackend

To z takiej bajki co dorośli i dzieci się pośmieją "Epoka lodowcowa" http://www.filmweb.pl/Epoka.Lodowcowa  :D

Diogenes z Synopy

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-05-11, 18:45:18
Z racji , iż wygrywa we wszystkich rankingach - zakupiłem.   Obaczym,  czy u mnie zajmie miejsce w czołówce, która w tej chwili przedstawia się tak ( smakowo i odczuwalnie - żadnej biochemii :) )  :

1. Smalec ze słoniny ( swój wytop)
2  łój wołowy
3 masło

4 kaczy ( od wielkiego dzwonu )



Przetestowałem ,  jakiś francuski, żółtawy (myślałem że jest zawsze biały ), szału nie ma ,   daję wysokie dobre 4 miejsce ,  polecam do smarowanie rąk po detergentach :)
---
nadaje się także do smarowania gofrów Reni,  z dodatkiem soli himalajskiej i ogórka kiszonego.


Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-05-11, 18:46:51
Zrób sobie budyń żółtkowy na gęsim smalcu. :D
Bardzo dobry. 8)

Nic ciekawego,   klasyczny na śmietance / maśle lepszy.   Wali kurą  :)

adampio

Budyn zoltkowy na gesim smalcu?

Nie wiem wiec zapytam:
Czy mowimy o budyniu z zoltek i smietany? Ten najlepszy budyn na sniadanie optymalne?

Jezeli tak, to pytam sie po co tam ma byc tlyszcz z kaczki?

Rozumie pic kawe z maslem albo ze smalcem, tez moge zrozumiec mieszanie masla i smalcu w jednym daniu, choc to wskazuje na calkowita nieznajomosc kunsztu, ale smalec i to jeszcze z kaczki w budyniu zoltkowo-smietanowym. Do czego to doszlo? Ludzie czy wam juz zupelnie sie pomieszalo? Co bedzie nastepne? Herbata ze spirytusem? :lol: :lol: :lol:

A tak na powaznie.....czy nie nalezaloby potraktowac tego forum bardzie powaznie, tak aby ci nowi, czytajac forum po raz pierwszy, odniesli jak najlepsze wrazenie a nie jak najgorsze - jak teraz?
Jak dla mnie- mysle, ze jestesmy ponizej poziomu...optymalnego! :lol:
Sorry 8)

Gavroche

Płynny tłuszcz jak najbardziej do budyniu żółtkowego, zamiast śmietanki. :D
Kurzy tłuszcz jest w shake'ach w McDonaldzie i nikt nie narzeka. :lol:
Jadłem budynie żółtkowe z tłuszczu kurzego, kaczego, perliczki i na mleczku kokosowym.
Zgoda, na śmietance najlepszy, ale jak ktoś mlecznych nie je, jest alternatywa.

renia

Cytat: adampio w 2015-05-21, 19:12:11
Budyn zoltkowy na gesim smalcu?

Nie wiem wiec zapytam:
Czy mowimy o budyniu z zoltek i smietany? Ten najlepszy budyn na sniadanie optymalne?

Jezeli tak, to pytam sie po co tam ma byc tlyszcz z kaczki?
e- mysle, ze jestesmy ponizej poziomu...optymalnego! :lol:
Sorry 8)

Adampio, gęsi smalec jest z gęsi, a nie z kaczki... :lol: 8)

renia

...ale też tego nigdy nie rozumiałam, po co go dodawać do budyniu?  :shock: Budyń jest dobry ze śmietanki z żółtkami z odrobiną cukry i wanilii... :D


Blackend

Cytat: renia w 2015-05-21, 20:59:42
Adampio, gęsi smalec jest z gęsi, a nie z kaczki... :lol: 8)

A co to za różnica, w jednym i drugim można sobie zęby na śrucie połamać. ;)

adampio

A to tez prawda. :lol:

Niemniej jednak musze stwierdzic, ze tematy na forum zeszly na dziwna strone.
Juz nie rozmawia sie na temat  zdrowia, czy tez zdrowego jedzenia a rozmawia sie na temat jak spieprzyc to co ktos kiedys ustan owil za zdrowe.

Jest malo ciekawie i duzo zlosci- tu nic nowego. Ponoc optymalne zarcie mialo skutkowac w zdrowym mysleniu a przez to w madrym wypowiadaniu sie.
Czy aby wszyscy jedza zgodnie z zalozeniami?
Nie mnie tu oceniac :lol:
Szkoda!

Jarek

Żarcie to się żre ,a zdrowe potrawy zjada ,oczywiście bez octu ,agresji mniej.

Diogenes z Synopy

eee ... tutaj

http://tvnmeteoactive.tvn24.pl/dieta,3016/czerwone-mieso-zle-czy-nie-do-konca-szkodliwe,174035,0.html

6:40 min


wybitny szef kuchni mówi, że smalec gęsi a wieprzowy to niebo a ziemia, nie ma porównania. Pani dietetyk od czerwonego mięsa mu przytakuje. Więc jak z tą gęsiną? Przepłacać czy nie? !  ;-)

administ

Jak najbardziej - przepłacać!   :D
Bo "dobre" musi być drogie!  8) ;)
Zajrzeć sobie w tabelę wartości odżywczych i samodzielnie porównać składy, a później równie samodzielnie wyciągnąć jedynie słuszne wnioski.  :?
Bo jak chleb, to wyłącznie ze smalcem...  :lol: :lol: :lol: