Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

NIESPODZIANKA z okazji "Mikołaja"

Zaczęty przez admin, 2009-12-03, 12:42:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Wszyscy "zainteresowani" w kraju, jak zwykle, czekają na "wielkie odkrycie amerykańskich naukowców z wiodących uniwersytetów" na temat np: diety "tłuszczowej".
Ale będzie się działo, ale mądrzy będą ci naukowcy.
Jest tylko jeden (lub dwa) problem(y) przed ogłoszeniem tego "naukowego" przełomu ...  :lol:

Teresa Stachurska

renia

Jeden to na pewno taki, że to wcale nie byłoby nowe odkrycie..  :roll:

admin

Pierwszy i podstawowy: nie wolno dopuścić do wydłużenia łańcucha pokarmowego u ludzi!
Uważam to za bardzo rozsądne postępowanie, bo to zawsze lepsza metoda zarabiania, niż globalny konflikt!

Teresa Stachurska

Wydłużyć łańcucha pokarmowego u ludzi?

Czy dlatego, że kura zje ziarno, a ludzie - jajko, a nawet tę kurę, prosię ziemniaki i zboże, a ludzie wieprzowinę?

Czy może o to, że białko i węglowodany jadane w "towarzystwie" trzykrotnie i wyżej ilości tłuszczu dłużej się zużywają (trawią/przyswajają) w przewodzie pokarmowym u ludzi?

Inne, ktore mi na myśl jeszcze nie przyszło?

Jak już jest okazja :)  to pytam?

admin

Nie znam się na tym, ale ekolodzy to tak pięknie tłumaczą to zagadnienie!  :D
I mają rację!  8)

admin

Całe szczęście, że jest jeszcze "lactose intolerance" - to zjawisko godne jest uwagi, winno być szeroko i skutecznie propagowane!  :D

renia

Na razie obejrzałam tylko film z wystąpienia Zofii Kuzioła - bardzo ważne i mądre słowa, tylko szkoda, że jakość techniczna nienajlepsza..

renia

Albo ta nieodpowiednia jakoś techniczna jest tylko w moim komputerze.. :?

Teresa Stachurska

Też obejrzałam filmy, wszystkie jakie zostały opblikowane widziałam :) 
Świetny pomysł OSBO !

renia

U Ciebie nie było częstych przerw w odbiorze?

Teresa Stachurska

Były, ale skoro materiały są archiwalne...

renia

Dobrze, że mi komputer nie wysiada.
A z filmów najważniejszy jest sens słów - przesłanie.

Adam

Reniu (i inni), jakość techniczna filmów jest dobra, choć są one "archiwalne". Jeśli nie ma płynności filmu, to znaczy, że Twój komputer (a może przesyłany sygnał internetoway) jest za wolny. Pewnie tak się dzieje również przy ogladaniu "normalnych" filmów przy wykorzystaniu komputera. Jedynymi zauważonymi przeze mnie niedoskonałościami (prawie) wszystkich filmów OSBO są: 1) Przechodzenie osób pomiędzy kamerą a osobą filmowaną. 2) Błysk fleszy podczas robienia zdjęć. 3) Zbyt duża odległość pomiędzy mikrofonem a osobą mówiącą. 4) Zbyt "chaotyczne" ruchy kamerzysty. Poza tym - najważniejsze jest to, co Pan Doktor Jan Kwaśniewski mówi - nieprawdaż? Adam.

renia

Prawda, prawda.
W takim razie muszę coś zrobić z moim komputerem.. :roll:

admin

http://www.youtube.com/optymalni?gl=PL&hl=pl  - kolejne trzy części wystąpienia Jana Kwaśniewskiego z Kiekrza...  :D

renia

Dobrze jest tak sobie posłuchać i odświeżyć wiedzę o DO.  :D

Teresa Stachurska

Niesamowite są te filmy. Gdyby szły (w odcinkach ?, po godzinie dziennie) w tv to po roku kolejek do lekarzy by nie było, a po dwu lekarze czekaliby na pacjenta jak ekspedienci w eksluzywnych sklepach na klienta :)   

renia

Żeby tak można było otworzyć własny program, (kanał?) chociażby radiowy.. :roll: