Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Oświadczenie w sprawie kłamliwych informacji podawanych na forum Dobra Dieta.

Zaczęty przez admin, 2009-12-23, 16:22:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: MariuszM w 2014-01-04, 22:10:00
Siekierkowy JW-13 wykastrowal ciotke adamiakowa,kt przylapala nagrywajke, jak sie przyznal Kangurkowi do Edyt(owani)a mamony :D
Rob sreeny, tak szybko odchodza  :lol:
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: anakin w 2014-01-04, 23:34:52
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=336

Piękny list z cudną konkluzją:

" Żywienie Optymalne zaleca spożywanie białka o najwyższej wartości biologicznej, ale nic nie mówi o jego ilości. Należy tylko utrzymywać określone proporcje między B:T:W w diecie, a ile człowiek zje przy tym białka, będzie zależało od zapotrzebowania organizmu na główne składniki odżywcze i energię.

Jan Kwaśniewski."

Super... :D

Radzio

Cytat: admin w 2014-01-04, 23:39:23
Cytat: Radzio w 2014-01-04, 16:17:00
Cytat: admin w 2014-01-04, 13:45:23
Ale przecież to są pożyteczni mędrcy i za darmochę trzepią!  :wink: :mrgreen:

Zastrajkowali by chociaż raz, dla przykładu. ;) :lol:

A codzienna porcja rozrywki?  :shock: :?

Jak to, strajki to już nie jest rozrywka. :shock: ;) :lol:

anakin

Cytat: admin w 2014-01-04, 23:48:45
Kooleś z nagrywaqczkiem się załamią!  8)

Widziałem kilka ich postów i nie łudziłbym się, że ich nagle olśni. Ściana, na której wymalowali sobie 0,8 g ww/kg nmc, jest dla nich nie do przejścia. I już po wsze czasy będą wyliczali proporcję pod owe 0,8 g ww/kg mc. Bo cała praca naukowa Jana Kwaśniewskiego sprowadza się do "0,8 g ww" i "wagi należej", a nie do proporcji pomiędzy GSO w diecie i jej skutkach. :(

[Dygresja: niestety przeglądając stare posty, tu, na forum, też nierzadko widziałem stwierdzenia: "nie więcej jak" tudzież "do 0,8 g ww/kg wagi ciała", a przecież jak już to winno stać sformułowanie: "przynajmniej około 0,8 g ww na kg wagi ciała".]

Za to po lekturze forum DD wiem już gdzie para oszustów z innego forum "edukowała się" z "wiedzy" o ŻO. :(

jukor

Już po 18.00, więc Dobry wieczór!

Anakin..".przynajmniej około" to dla mnie masło maślane.
Przynajmniej to nie mniej niż np. 0,8
Około - może być na plus lub na minus.
To chyba jednak różnica. Przynajmniej dla mnie. :)

anakin

Zagadka dla wyznających wiarę w 0,8g i wagę należną:

anakin zjadł pod koniec dnia około 82 g ww w proporcji B:W jak 1:1,5. Jak jest "waga należna" anakina? :(

Podpowiem, że anakin mierzy raptem 175 cm wzrostu i bynajmniej nie waży 100 kg. :P

Gavroche

Biedni Ci pasterze dawniej byli... :(
Żaden nie mógł z całą pewnością powiedzieć: "jestem na ŻO", kiedy się spierali, który zdrowszy, mądrzejszy i silniejszy :lol:

Radzio

Nabiją takim do głowy, że Pasterz ma być tylko jeden i w dodatku kto pierwszy, ten lepszy. :D
I stajesz brachu DO wyścigu. :lol: A co! ;)

renia

Cytat: anakin w 2014-01-05, 17:57:48
Cytat: admin w 2014-01-04, 23:48:45
Kooleś z nagrywaqczkiem się załamią!  8)

Widziałem kilka ich postów i nie łudziłbym się, że ich nagle olśni. Ściana, na której wymalowali sobie 0,8 g ww/kg nmc, jest dla nich nie do przejścia. I już po wsze czasy będą wyliczali proporcję pod owe 0,8 g ww/kg mc. Bo cała praca naukowa Jana Kwaśniewskiego sprowadza się do "0,8 g ww" i "wagi należej", a nie do proporcji pomiędzy GSO w diecie i jej skutkach. :(

[Dygresja: niestety przeglądając stare posty, tu, na forum, też nierzadko widziałem stwierdzenia: "nie więcej jak" tudzież "do 0,8 g ww/kg wagi ciała", a przecież jak już to winno stać sformułowanie: "przynajmniej około 0,8 g ww na kg wagi ciała".]

Za to po lekturze forum DD wiem już gdzie para oszustów z innego forum "edukowała się" z "wiedzy" o ŻO. :(

B:T: W jest "złe" bo nie składa się z takich samych liter. Np. 4 wyrazy na "s" znaleźć to jest sztuka i potężna praca naukowa Jaśnie Wielmożnego...:shock: 8) Przeważnie jest tak, że ci "szczekacze" sami sobie zdrowie zreperowali dzięki odkryciu autorstwa dr. Kwaśniewskiego i dalej szczekają a nawet kąsają... :?

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-01-05, 18:27:34
Nabiją takim do głowy, że Pasterz ma być tylko jeden i w dodatku kto pierwszy, ten lepszy. :D
I to ogniem i mieczem nabiją!
A pasterzy i nawet pasterek jest sporo...
O czterech twarzach, wielu rękach lub ze skrzydełkami na sandałach :lol:

renia

Cytat: Gavroche w 2014-01-05, 18:20:08
Żaden nie mógł z całą pewnością powiedzieć: "jestem na ŻO", kiedy się spierali, który zdrowszy, mądrzejszy i silniejszy :lol:

Im pewnie organizm bezbłędnie podpowiadał co i w jakich ilościach powinni jeść. Nie mieli metabolizmu zniszczonego przetworzonym jedzeniem czy zbożem i zielskiem... :?

Gavroche

Cytat: renia w 2014-01-05, 19:03:38

Im pewnie organizm bezbłędnie podpowiadał co i w jakich ilościach powinni jeść. Nie mieli metabolizmu zniszczonego przetworzonym jedzeniem czy zbożem i zielskiem... :?
Eee, raczej przypadek geofizyczno - polityczno - majątkowy  :lol:
Cześć, Renia, tęskniłaś? :D

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-01-05, 19:03:31

Skoro o tylu twarzach, to i tylu językach. :D
A skrzydełka, to na Twój użytek Alicja dorysowała. :lol: :P

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-01-05, 19:08:28

Niezbadane są ścieżki pasterskie...

renia

Cytat: Gavroche w 2014-01-05, 19:08:11
Cytat: renia w 2014-01-05, 19:03:38

Eee, raczej przypadek geofizyczno - polityczno - majątkowy  :lol:
Cześć, Renia, tęskniłaś? :D

Naprawdę tak... :D

Radzio

anakin

Cytat: jukor w 2014-01-05, 18:12:39
Anakin..".przynajmniej około" to dla mnie masło maślane.
Przynajmniej to nie mniej niż np. 0,8
Około - może być na plus lub na minus.
To chyba jednak różnica. Przynajmniej dla mnie. :)

Dziwnie rozumiesz i interpretujesz słowo pisane.

Jedynie "około" odnosi się do ilość w tamtym zdaniu. Wyraz "przynajmniej" możesz sobie zastąpić jakimkolwiek innym o podobnym znaczeniu, np. chociażby, minimum, "nie mniej niż".

anakin

Ludzie różnie odczytują sens zdania... Niektórzy bynajmniej rozumieją jako "przynajmniej". :P

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-01-05, 19:10:57
Cytat: Radzio w 2014-01-05, 19:08:28

Niezbadane są ścieżki pasterskie...

... "ament". :lol:
Bez Alicji poleziesz, zobaczysz. ;) :D Nie napisałem "poleżysz". :lol: :lol:

administ

http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=22817 - męska ciota odkrywa zasady diety!  :shock:
Adasiu kochanieńki - to się właśnie Dieta Optymalna nazywa - jakbyś nie wiedział!  :lol: :lol: :lol:

Drogi Jarmołowicz - dieta niskowęglowodanowa musi być wysokotłuszczowa i kółeczko się zamyka - Kwaśniewski i tylko Kwaśniewski.  8)
Ale skąd masz biedaku o tym wiedzieć, skoro nie znasz zasad Diety Optymalnej?  8)