Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Oświadczenie w sprawie kłamliwych informacji podawanych na forum Dobra Dieta.

Zaczęty przez admin, 2009-12-23, 16:22:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

grenis

Cytat: Gavroche w 2014-01-16, 14:13:22
Cytat: grenis w 2014-01-16, 13:53:02
Cytat: Zyon w 2014-01-16, 13:44:58
Cytat: admin w 2014-01-16, 12:58:37
:lol:
A to akurat wiem...  :lol:
Troche dziwne, ze Molka wspomina o tych omega3, bo juz przeciez sporo bylo "odkryc" i artykulow, ze sa jednak nieco......przereklamowane i jedyne komu sluza to biznes suplemenciarsko-spozywczy  :roll:

Strzelam, ze po nieudanych eksperymentach z ZO wrocila do korzeni :lol:
Myślisz?
Ja uważam, że trochę zostaje z wysokotłuszczowej przygody.
Może jakieś ostrożne LC?
Skoro o tym wspomniala, to musi o to dbac.
I nie wie, ze przyczyna lezy w zwiekszonej podazy B/T wzgledem zapotrzebowania.
Po naMolnych art. JW sadze, ze jada teraz w okolicach 1:1:1,5-2 czyli kultowe 4s  8)

MariuszM

Cytat: grenis w 2014-01-16, 14:36:15
Cytat: Gavroche w 2014-01-16, 14:13:22

Myślisz?
Ja uważam, że trochę zostaje z wysokotłuszczowej przygody.
Może jakieś ostrożne LC?
Skoro o tym wspomniala, to musi o to dbac.
I nie wie, ze przyczyna lezy w zwiekszonej podazy B/T wzgledem zapotrzebowania.
Po naMolnych art. JW sadze, ze jada teraz w okolicach 1:1:1,5-2 czyli kultowe 4s  8)

A wspaniały ,światły biochemik zyon napisał ;)  :lol:
CytatSpotkałem już w latach 80- tych badanie amerykańskiego naukowca Newbolda, który jest zaskoczony bo obserwował pacjentów, którzy mieli nietolerancję "prawie wszystkiego" i ostatecznie musieli się żywić wołowiną i łojem wołowym. 90% energii diety stanowił tłuszcz.
Ile to będzie w proporcji wyrażonej w gramach (1:4:x) :) ? A ile w proporcji z proporcji JW-13 (1:8) ,ściągnięte z Pana P,bo samemu pomyśleć wielka problema jest . :D

renia

Cytat: Zyon w 2014-01-16, 12:24:43
Cytat: Gavroche w 2014-01-16, 12:14:11
Niezawodnie :D
Ciekawe czy Rozum czy Serce mu podpowiada :lol:
Tu masz odpowiedz:
CytatRozwinę to innym razem bo dziś jestem na etapie uzupełniania węglowodanów poprzez C2H5OH a to nie sprzyja intensywnemu myśleniu
:lol:

Przy takim zakłamanym życiu pewnie bez alkoholu funkcjonować się nie da. Żeby w lustro spojrzeć trzeba pewnie przynajmniej jedną flaszkę przechylić... :roll: :? Nie wiem co ci mieszkańcy Pruszczykowa sobie o nim pomyślą... :roll: :?

MariuszM

Cytat: grenis w 2014-01-16, 18:19:12
Czyzby JW zalecal MO?
http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=15362&start=1155
Czy to tylko luzne dywagacje samograja?
"wali" 50, kielona, znienacka, w ukryciu  :lol: :lol: a góra wychodzą płodne ptfu płonne myśli  :D

renia

Nikt normalny, inteligentny, uczciwy i kulturalny w takie bagno by się nie dał wciągnąć...tylko jakieś nędzne kreatury..... :?

Gavroche

Cytat: renia w 2014-01-16, 19:12:44
Nikt normalny, inteligentny, uczciwy i kulturalny w takie bagno by się nie dał wciągnąć...tylko jakieś nędzne kreatury..... :?
U istot obdarzonych świadomością "moje" zawsze jest lepsze niż "ich" :lol:
Dla nas bagno jest tam, azotowe, dla nich tu, tłuszczowe :D

renia

Ale oni bezczelnie kłamią...wyszukują jakieś fragmenty wyrwane z kontekstu (np. zalecenia przy jakiejś chorobie) i podają to jako ogólne zasady ŻO. Albo wymyślone przez siebie sformułowania (np, że "na coś trzeba umrzeć") i przypisują je nam - jako słowa Optymalnych. Opisywanie przypadków, że niby DO zaszkodziło a nic na dany temat nie wiedzą. Albo o arkadii "Polania" przecież tam nie leczyli wedlug zaleceń dr Kwaśniewskiego, tylko były to te "modyfikacje" z "Optymalnika". Nie było na nie chętnych to teraz twierdzą, że DO nie pomagało i klienci odeszli. Jak coś dobrego to milczą a jak jakieś bzdury np. stare wpisy na naszym Forum, które robiły m.in. osoby przychodzące tutaj z DD wykorzystują jako zabójcze działanie DO. A to obrażanie Doktora? To nie jest szambo?

Gavroche

Cytat: renia w 2014-01-16, 19:28:31
Ale oni bezczelnie kłamią...wyszukują jakieś fragmenty wyrwane z kontekstu (np. zalecenia przy jakiejś chorobie) i podają to jako ogólne zasady ŻO. Albo wymyślone przez siebie sformułowania (np, że "na coś trzeba umrzeć") i przypisują je nam - jako słowa Optymalnych. Opisywanie przypadków, że niby DO zaszkodziło a nic na dany temat nie wiedzą. Albo o arkadii "Polania" przecież tam nie leczyli wedlug zaleceń dr Kwaśniewskiego, tylko były to te "modyfikacje" z "Optymalnika". Nie było na nie chętnych to teraz twierdzą, że DO nie pomagało i klienci odeszli. Jak coś dobrego to milczą a jak jakieś bzdury np. stare wpisy na naszym Forum, które robiły m.in. osoby przychodzące tutaj z DD wykorzystują jako zabójcze działanie DO. A to obrażanie Doktora? To nie jest szambo?
Bezsprzecznie.
Ale za mało wiem, by z całą pewnością i przekonaniem stwierdzić, że po "tej" stronie jest wszystko ok.
Mówi się, że prawda leży zwykle gdzieś po środku, a ideałów nie ma...
Parę rzeczy mnie zastanawia, ale nie na tyle, by pytać, no i potrafię samodzielnie myśleć :D
I pamiętam z książki, że Romeo kochał Julię :lol:

renia

Nikt nie jest bez wad ale wszystko powinno mieć swoje granice.

Gavroche

Zyon

Co jest? Musze ogladac jakies powtorki kabaretowych nocy w tv, bo nuda. Dajcie grzeskowi jakas flache, moze cos naskrobie fajnego i wymysli kolejna osobe :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-01-16, 19:39:20
Co jest? Musze ogladac jakies powtorki kabaretowych nocy w tv, bo nuda. Dajcie grzeskowi jakas flache, moze cos naskrobie fajnego i wymysli kolejna osobe :lol:
Nie ma dziś czasu.
Pewno księżycówę goni :lol:

renia

Cytat: Zyon w 2014-01-16, 19:39:20

Pewnie czeka na wizję... :roll:

Zyon

Nuda. Ale mam przemozna ochote troche ich pogodzic....  :lol: http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?p=234050#234050
CytatOwocami bardzo trudno się przejeść, niech ktoś spróbuje jeść owoce kilogramami
no przeciez maja tam takiego jednego miglanca  :lol: :lol: :lol:
Work Buy Consume Die