Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Cukrzyca. Zróbcie coś!

Zaczęty przez mark, 2006-01-22, 10:57:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ewa

"Ona zrobiła się gruba..." - mam na mysli moją przyjaciółkę.

elmo

Ewa ,podoba mi się jak piszesz o swoich miekkich piętach jak u noworodka(jak juz to kiedys napisalas,czy cos w tym rodzaju)  :D  :D  :D .
Ale wracajac do tematu ,wiele chorych nie wie o DO.Tak jak ta dziewczyna byc moze(dziewczyna z tego blogu).Zeby ktos mogl odrzucic lub przyjac DO musi się najpierw o niej dowiedziec.

lutonn

Podeslalem tego linka poniewaz pomyslalem jaka moze byc reakcja i czy bedzie jakis odzew z obu stron , bo jesli by byl to byloby cos w rodzaju praktyki zagadnien ktore tu poruszamy na tym forum , nie mam tu na mysli (rozrywki) a wrecz przeciwnie > Bylo by to jakies doswiadczenie , bo sprawa bynajmniej nie jest blachostka ,chodzi tu  o sprawy bardzo istotne , tymbardziej wiem ze ryzyko jest rowne zeru najwyzej mozna pomoc . wystarczy jej podeslac linka , ale niech to zrobi jedna osoba i tylko tyle , moze elmo bo fajny  zniego gosciu POZDRO :lol: :lol: :lol: :lol:

elmo

lutonn, slyszalam ,ze ty "jedziesz" na DO juz pare lat ,wiec masz jakies doswiadczenie  :lol:   :twisted: :twisted: :mrgreen: ,bo ja nie mam żadnego  :( .Czy to takie trudne podesłać linka  :shock: ,przez kogos, kto ma doswiadczenie w DO ,nie mowie o namawianiu.

lutonn

Doswiadczenie;hmmm  bardzo bym kcial 3 lata mniej wiecej ale z grzeszkami to jest dla madrych a ja jestem taki jaki jestem :lol: :lol: :lol:

lutonn

Cytat: elmo w 2006-10-04, 17:59:54
lutonn, slyszalam ,ze ty "jedziesz" na DO juz pare lat ,wiec masz jakies doswiadczenie  :lol:   :twisted: :twisted: :mrgreen: ,bo ja nie mam żadnego  :( .Czy to takie trudne podesłać linka  :shock: ,przez kogos, kto ma doswiadczenie w DO ,nie mowie o namawianiu.
Tam trza sie logowac a ja tego nie lubie :lol: :lol: :lol:

elmo

Otoż to!!!! Logowanie  :mrgreen: .Ja prawde mowiac ,zrobiłam kilka krokow,zobaczymy ,kto wie moze ktos tu zaglądnie  :D

diabetyk

Cytat: lekarka w 2006-09-24, 17:58:41
Spróbuj zjeść na kolację ser - rano będzie wzrost cukru.
...
Niestety cukrzyk z owoców może jadać tylko grejpfruty.
...
A produkty mleczne generują produkcję glukozy w organizmie - działają cukrogennie.
Nawet łyżeczka mleka do kawy codziennie. Dlatego zalecam jadać produkty mleczne w cukrzycy co 3-7 dni.

Witam,
Niezle poglady... czy wiadomosci?
Ser...  moze i bedzie wzrost "cukru", lecz na pewno nie po serze!!!
-----------------------
Grepfruty...    co za bzdura!!!   
Cukrzyca (nie lubie tej nazwy, jest jakas sredniowieczna) - wole "diabetes"
nie jest choroba jak taka, w klasycznym pojeciu, to problem managementu
w zyciu!
To raz. Dwa:  zycie z ta "choroba" polega na wyrownaniu do odpowiednich
poziomow "pozywienia" i insuliny.
Co nie oznacza, ze nie mozna jesc innych owocow itp.
Mozna wszystko!!!  Tylko do kazdej spozytej rzeczy (zawierajacej weglowodany - ogolnie mowiac)
trzeba podac insuline do wyrownania. Kropka.
--------------------------
...łyżeczka mleka do kawy codziennie...   cukrogenna...
Produkty mleczne ogolnie tak - sa "cukrogenne", ale nie lyzeczka mleka
do kawy!!!  Bzdura totalna.
I pomyslec, ze zyjemy w XXI wieku...
Pozdrawiam

Hana

-----------------------
Grepfruty...    co za bzdura!!!   
w zyciu!

Co nie oznacza, ze nie mozna jesc innych owocow itp.
Mozna wszystko!!!  Tylko do kazdej spozytej rzeczy (zawierajacej weglowodany - ogolnie mowiac)
trzeba podac insuline do wyrownania. Kropka.
--------------------------
...

TO MAMY NASTEPÜNY PROBLEM W ZYCIU!

diabetyk

Cytat: Hana w 2006-10-05, 14:51:48
TO MAMY NASTEPÜNY PROBLEM W ZYCIU!

On byl, jest i bedzie, ale na tym polega ten management.

lutonn

lutonn

Diabetyk!!   walnij cos o sobie  :mrgreen: :mrgreen:

lutonn

Cytat: diabetyk w 2006-10-05, 14:36:23
Cytat: lekarka w 2006-09-24, 17:58:41

----------------------  
w zyciu!
Nie tylko choroba polega na wyrownaniu do odpowiednich poziomow ale w ogole zycie na tym polega wszedzie zachodza procesy ktore sa wynikiem zywiolow i wszystko sie z soba sciera dazac do przewagi a tym samym do wyrownania  :lol: :lol:

lutonn

Od filozofii wazniejsza jest praktyka poparta dowodami :mrgreen:

diabetyk

Cytat: lutonn w 2006-10-05, 16:53:30
Od filozofii wazniejsza jest praktyka poparta dowodami :mrgreen:
To nie jest filozofia. To JEST wiedza oparta na praktyce od 25 lat.
Jest tylko jeden problem...  Jak mam to na forum udowodnic?

lutonn

Wnioskuje ze chorujesz 25 lat i chcesz nam powiedziec ze:,,.....     a moze jest inaczej???........ :shock:

Marek Mitruś

lutonn

I tak moze byc  hehehe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

lutonn

No coz wdzieraja sie na to forum wilcy w skorach baranich :lol: :mrgreen: :mrgreen:

elmo

Co chcecie od diabetyka?Moze dostał np.link ,wszedl na strone z ciekawosci ,no i zobaczył   :o .Chyba nie myslicie, ze z miejsca odrzuci swoje przyzwyczajenia zywieniowe i bedzie stosowac DO ,z reszta co np. w tym watku mozna sie dowiedziec na temat DO w cukrzycy?  :shock: pisze się same bzdety.Poczekajmy ,moze  sam zapyta o cos.Relax  :wink: