Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Ptasie mleczko.

Zaczęty przez kristan, 2010-02-06, 11:40:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

kristan

Podpatrzone-przeliczone-poprawione i jest, może niezbyt optymalne , ale super magnezowe:  http://jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=225
...nie żarłokom , nie zaszkodzi...

Teresa Stachurska

Zaryzykowałabym - gdybym to ptasie mleczko robiła - rezygnację z dodawania 5 dag cukru oraz 16 g cukru waniliowego (w to miejsce ew. zapach waniliowy) i w efekcie byłoby o 66 węglowodanów mniej, co zmieniłoby proporcje BTW.

Jak Pan sądzi?

kristan

Dobre rozwiązanie.
To co zrobiłem jest dla nas za słodkie. Natomiast syn sąsiadki jest przeciwnego zdania. I bądż tu mądry człowieku. Następne wyjdą z poprawką , o ile wyjdą.
Wolę swoje "gary" , a w nich wkład jaki przystoi optymalnej męskiej istocie. Wróć , nie istocie - człowiekowi.

Teresa Stachurska

Hm, to dla podniesienia walorów smakowych można dodać jeszcze szczyptę... gałki muszkatołowej, która tak ma że podrasowuje inne smaki :) 

kristan

Super!!!! Zróbmy super optymalny smakołyk. "Pobijmy" Wedla...może jeszcze ktoś, coś?!

renia

Ja mogę być degustatorem.. :wink:

adampio

Ja tez, ale wole stac w kuchni............i degustowac!!!!
Moja zona smieje sie ze mnie, bo jak jest weekend to zawsze obok tego co robie stoi butelka wina :lol:
W ciagu tygodnia raczej nie mam ochoty na wino albo piwo, natomiast jak jest weekend to ten nastroj wolnych dni daje sie we znaki.
Kucharz musi miec dobry smak, a wino neutralizuje kwasy wiec......... :lol: Dzis winowo, dobra Rioja z roku 2001 nie jest zla!!!!

renia

Nie będzie Cię jutro głowa bolała po tym winobraniu.. :roll: :wink:
:lol: A butelka jakaś taka proporcjonalna.. :roll: :wink:

adampio

Oj nie moze, jutro niedziela, wiec zwody plywackie z klubem plywackim: emeryci kontra mlodziez. Bedzie wesolo.
9.00 do 11.00
Wiec glowka musi byc na karku.......

Moje dystany jutro to:
200 grzbietem
100 kraulem
50 klasycznym
1500 zmiennym

Chce zloto ( emeryta ) !!! W< kazym dystanie

renia

No nie mów, że Ty płyniesz w grupie emerytów  :shock: a nie młodzieży.. :roll: :wink:

renia

Mój syn jutro ma zawody w piłkę nożną (w grupie młodzieży szkolnej) i wybiera się tam z Tatą. Mają ósme miejsce w Polsce - w ich kategorii wiekowej.

Blackend

renia

Tak raz im dobrze poszło na zawodach na stadionie "Arki " Gdynia.  :D

renia

Znowu nie w temacie  :roll: ..ale "adampio" pierwszy zaczął pisać co się na winie..  :wink:

adampio

No tak, znowu moja wina. :D
Ale na mnie juz czas. Dekadencja. Jutro ciezki dzien. Bedzie razem jakies 7 km, kazdy dystans (poza dlugim dystansem ) 3 razy.

A Arka, moja Areczka.........ta byly czasy.....
Teraz czlowiek widzi ile stracil.

Szkoda, ze tak pozno !!!!

renia

"adampio" nic nie straciłeś, wszystko w życiu jest tak jak powinno być  8) (ponoć  :roll: )
Ale Polacy za granicą tą Polskę kochają.. :roll: ..ale bardziej pieniążki, bo nie wracają.. :wink:
I słusznie - samą miłością do k-raju żyć się nie da.. :?

Życzę pokonania emerytów i młodzieży. Po złotych proporcjach - powinieneś zdobyć złoto.. :D

PS. Nie narzekaj - Tobie w Danii to chyba tylko ptasiego mleczka brakuje.. :roll: :wink:

adampio

Po 23 latach w Danii mosialbym zaczynac asymilacje od nowa. Tak jak 23 lata temu kiedy przyjechalismy do Danii.
Znam ludzi, ktorzy po 40 latach w US wrocili do Polski, kupili dom itd ale odnalesc sie tu juz nie moga.

adampio

CytatPS. Nie narzekaj - Tobie w Danii to chyba tylko ptasiego mleczka brakuje.. Rolling Eyes Wink

A to fakt Reniu, tu ptasiego mleczka nie znaja :lol:
Nawet sliwki w czekoladzie musze sam robic albo przywiesc z "Polandu". :D

renia

:D A jak robisz sam śliwki w czekoladzie?

adampio

Rozpuszczam czekolade, dodaje masla i odstawiam do prawie wystygniecia. Kiedy masa jest prawie scisla wkladam sliwki suszone ( kalifornijskie sa najlepsze) dobrze mieszam i wykladam na plaski talerz.
Nie sa takie dobre jak Wedlowskie ale z braku laku to i kit dobry, prawda?