Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Ptasie mleczko.

Zaczęty przez kristan, 2010-02-06, 11:40:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Dzięki. :D Powinno być smaczniejsze od kitu.  :roll: Ja lubię śliwki w czekoladzie firmy "Wawel", ale jakoś już dawno ich nie miałam...

kodar

Cytat: adampio w 2010-02-06, 19:01:52
Oj nie moze, jutro niedziela, wiec zwody plywackie z klubem plywackim: emeryci kontra mlodziez. Bedzie wesolo.
9.00 do 11.00
Wiec glowka musi byc na karku.......

....a zloto na piersi jest ???? kiedy zdasz relacje jak bylo??ß :P   

adampio

A wiec bylo tak:
z grupy doroslych dostalem sie do kazdego finalu, ale final byl juz mieszany z grupa klubowiczoe, mlodych ludzi, ktorzy "oplyneli" mnie  :lol:
Nawet na moim dystansie na wytrzymalosc nie mialem szans. No coz dla nich byla to forma treningu a dla nas forma dobrej zabawy.
Medalu nie bylo, natomiast wielka satysfakcja.
Powalczylem dosc ostro, bo km zrobilem chyba za duzo, w dosc szybkim tepie i cala niedziele "lizalem" rany. Dzis mam przerwe a jutro апять od nowa.
Starosc nie radosc...hihihihi
:lol:

Blackend

Cytat: adampio w 2010-02-08, 12:30:20
Starosc nie radosc...hihihihi
:lol:

...młodość też nie wieczność ;)
Szkoda, że nie było jednak kategorii wiekowych bo takie mieszane zawody to troche bez sensu.
Ogólnie gratulacje - za każdym razem finał no, no, no  :D

renia

"adampio" byłeś chyba jedynym reprezentantem Polski i jedynym Optymalnych.. :D
Co tam złoto  :roll: ..ważniejsze złote proporcje.. :wink: ..i zdrowie.. :D

kristan

Może jednak złoto   http://jedzoptymalnie.pl/kulinaria.php?id=168

Dzięki Teresa, wezmę poprawkę przy nastepnym "ptasim" i postąpię w/g Twoich sugestii.
Dodatkowo natomiast , całą masę wyleję do mniejszej brytfanki wyłozonej pergaminem , włożę do wiekszej i po upieczeniu pokroję na kawałki oddzielajac je nieco.
Nastepnie obleję polewą czekoladową K.K 700 , no i prawie Wedel.
Cukiernik jednak ze mnie żaden- wolę swoje "gary" i kawał śpeka. To mnie rajcuje.

Mari

Kristan ,
masz w menu kulki czekoladowe , czekoladowe masełko  . SUPER.
Wrzuciłam w wyszukiwarkę , ale nie znalazłam tego co chciałam....CZEKOLADY
Dzisiaj moim marzeniem stała się  czekolada z orzechami , ale własnej roboty(nie rozpuszczany gotowiec)  .

Biorę kakao ,orzechy , masełko , śmietankę i ...proszę o jak najmniej cukru! ...może coś w zamian?... jakieś przyprawy?.

p.s. Kochani zapraszam wszystkich do słodkich rozważań :D ....zdarza się czasami ...brakuje mi endorfiny ,a więc do roboty ! :wink:.
Na samą myśl o Waszych kulinarnych fantazjach już czuję się lepiej ...

Radzio

A to ptaszyny, ... tysiące postów temu. :D
Nieobecni, wiadomo, głosu nie mają, a obecni- ryby? :lol: ;)

Cytat: adampio w 2010-02-06, 19:01:52
...
Moje dystany jutro to:
...
1500 zmiennym

Chce zloto ( emeryta ) !!! W< kazym dystanie

A co to za konkurencja "1500 zmiennym"- jak kto może?! :D

Zaraz, zaraz a w Danii to od jakiego wieku liczona jest emeryturka- w Polsce już dożywamy 67l. :D :lol:

adampio

:D :DRadzio nie bierz wszystkiego tak doslownie.
Ja mowilem o emeryturze plywackiej.
Jezli plywak konczy kariere majac lat 24 to mozna powiedziec, ze jest emerytem majac latg 50 kilka, prawda?

Ja. poki co, na emeryture pojde za 14 lat - jezeli nie podniosa jeszcze wieku emerytalnego bo slyszalem juz, ze sa takie zapedy.
Czas pokaze.

adampio

A Ty nie masz co robic? Wyciagnales post z 2010 roku :lol: :lol: :lol:

Radzio

:lol: :lol:
Nie biorę wszystkiego, dosłownie. :D :lol: ... :lol: :lol:
Emeryturka to dla przetarcia oczu panie Masters. ;D
O konkurencję pływacką "1500 zmiennym" przed i emerytalną zagaiłem. Co Wy tam w Danii za zmiany wprowadziliście- i to od 2010-go. ;) Hej! :lol:

Radzio

Cytat: adampio w 2014-08-25, 20:19:16
A Ty nie masz co robic? Wyciagnales post z 2010 roku :lol: :lol: :lol:

Jesień idzie ... . :lol:

administ

A gdzie tam jeszcze do jesieni!  8)  :wink:

Blackend

Niecały miesiąc do równonocy jesiennej, za chwilę przyjdzie czas na odliczanie do ferii. ;)  :D

Radzio

W Przyrodzie wiadomo, ale gospodarka już się po łbie drapie- w skrzynce na listy mam więcej ulotek, niż jesienią jest liści na skwerach. ;) :lol:

administ

Cytat: Blackend w 2014-08-25, 21:42:01
Niecały miesiąc do równonocy jesiennej

To szmat czasu!
Ilu nie dożyje...  :?  :cry:

Blackend

Cytat: Radzio w 2014-08-25, 21:42:13
W Przyrodzie wiadomo, ale gospodarka już się po łbie drapie- w skrzynce na listy mam więcej ulotek, niż jesienią jest liści na skwerach. ;) :lol:

Gospodarka jest przeregulowana, więc będzie długo jeszcze stagnacja, która zakończy się wysoką inflacją.  8)

Blackend

Cytat: admin w 2014-08-25, 21:47:03
To szmat czasu!
Ilu nie dożyje...  :?  :cry:

Dlatego warto się cieszyć każdą chwilą.  :D

Radzio

Ja byłem niedawno na "pępkowym"- chłopiec, zdrów. Ktoś był jeszcze? :D