Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Pieczeń karkowa z papryką.

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2010-02-28, 22:11:05

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: adampio w 2010-03-02, 18:09:44
Cytat: renia w 2010-03-02, 16:02:54

Chciałabym razem z przepisem podawać dokładne wyliczenia, a nie zawsze prosić "adampia" - błagać Go pięć razy.. 8) :lol:

Sorry :shock:

"adampio" wiem, że Ty zawsze chętnie pomagasz, ale lubię Ciebie trochę wkurzać.. 8) ..szczególnie gdy halny się zbliża.. 8)

renia

Cytat: admin w 2010-03-02, 17:24:35
http://www.dobreprogramy.pl/Moj-Komputerowy-Dietetyk,Program,Windows,11613.html - ciekawostka.  :D

W tej ciekawostce nawet o Optymalnych pomyśleli, wydaje się być to to interesujące, ale nie wiadomo czy ułatwiłoby to, czy utrudniło życie.. :roll:

adampio

hihihihi, jak na razie mrozno, sniezno i do wiosny daleko :lol:

Ale przyjdzie tez czas na holny. :lol:

adampio

Cytat: renia w 2010-03-02, 19:55:38

A są w Danii góry?

Sniegowe, bo spychacze jezdzily po ostatniej sniezycy :lol:

Teresa Stachurska

Cytat: adampio w 2010-03-02, 21:56:52
Cytat: renia w 2010-03-02, 19:55:38

A są w Danii góry?

Sniegowe, bo spychacze jezdzily po ostatniej sniezycy :lol:

Dobrze i trochę góry  :D 

renia

Zaraz przestudiuję mapę. Góral bez gór chyba się męczy. To tak jak ryba bez wody. :roll:
To u nas na Wybrzeżu nawet trochę górek jest np. w Wieżycy ładna góra i wyciąg narciarski, nawet w Sopocie niewielka góra jest z wyciągiem. Ale jakoś te wyciągi chyba źle działają - bo mnie jeszcze ani razu nie wyciągnęły na narty.. 8)

adampio

Znalazlas juz kalkulator Morgana?

renia

Nie szukałam - nie lubię i nawet nie próbowałam jeszcze korzystać z żadnego kalkulatora do obliczeń BTW. Nawet sobie kupiłam taką płytę z programem do obliczania zawartości BTW w potrawach na DO. Ale i tak obliczałam "na piechotę". 8)

adampio

No coz, kazdy jest inny. Ja tam wole "samochodem" :lol:

renia

Ale tak całkiem zacofana to ja nie jestem,  :wink: bo używam zwykłego kalkulatora.. :P
A co do samochodu - to nie wyobrażam już sobie bez niego "normalnego" funkcjonowania. Nie w dzisiejszym szybkim życiu.

adampio

Cytathttp://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=806

No juz nie zlosc sie. Pobaw sie troche tym kalkulatorem a zobaczysz, ze ZO nie jest takie uciazliwe :lol:

renia

"adampio" ładnie mi oddałeś.. :evil: :wink:

renia

A Ty "adampio" w ogóle pracujesz? A jak tam "Twoje" dziewczyny, poszły już po ciastka? Czy to tylko od święta?

adampio

Oczywiscie, ze pracuje.......nie widac?

Kryzys, to ciastek nie ma

renia

Ciężkie czasy..  :roll: A u mnie w domu pięknie pachnie znowu chlebek biszkoptowy. Moja córa ładnie go nazywa - pyta się - jest jeszcze ten dobry chlebek:D
Ładnie urósł, jest go cała forma - tylko, żeby teraz nie "klapnął".. :? nie będę otwierała piekarnika, aż do jego wystygnięcia..  Poprzedni miałam trochę słabo wyrośnięty.

adampio

No to powiem tak, albo moze zapytam glupio, jak to adampio?
Jaki chlebek?

renia

Pytasz jaki chlebek piekłam? Piekłam biszkoptowy i wyszedł mi taki pulchny, że trudno było go smarować masłem. Dzisiaj też piekłam i znowu chciałam iść "na skróty" i mam zakalca.. :( jutro robię znowu, ale już zgodnie z procedurą.. :wink:

adampio

Reniu zasmiecamy watek, to po pierwsze.
A Ty jeszcze jesz chleb? No kruca fuks!!!