Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Nierowna praca serca

Zaczęty przez adampio, 2010-04-20, 12:23:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: MariuszM w 2012-01-19, 18:45:22
Proporcja jest majstersztykiem geniuszu

PRAWDA!
Zamkięta dla ślepców.

Prof. Lutz wiedział, co pisze na temat "Złotej proporcji" Dr-a Kwaśniewswkiego.  :D

Emil

Fajnie sie czyta to co piszecie moi drodzy Optymalni !!!
Niestety, musze dorosnac do tego, ale jestem zdeterminowany bo zdrowie wazniejsze.
Mam pytanie : czy jecie wszystkie posilki zbilansowane proporcjonalnie?? W ten sposob chyba najlatwiej nie przejadac sie.
U mnie oprocz planowanych proporcji sa tez planowane ilosci i moze tu tkwi tez błąd?
Musze sie wiele od Was nauczyc, ale bardzo chce.

administ

Spokojnie czytaj, stosuj i koryguj pod siebie, a będzie dobrze.

BACA

Kiedyś byłem z tą dolegliwością w Gliwicach u dr. J. Kwaśniewskiego. Po doradach skończyła się arytmia mimo iż było to wiele lat temu. Przeczytaj str 4 tego tematu. Adampio przeszło natychmiast. A czemu Admin milczy? - przecież wie.

Emil

Czytam wszystko co napisaliscie na ten temat i probuje stosowac.
Mysle, ze drastyczne ograniczenie tluszczu zrobilo wiele zla, ale chcialem szybciej tracic n awadze.
N a razie czytam, ucze sie i chlon ewiedze ile moge -   dobrze, ze jestescie tutaj.

administ

Cytat: BACA w 2012-01-19, 19:56:53
Kiedyś byłem z tą dolegliwością w Gliwicach u dr. J. Kwaśniewskiego. Po doradach skończyła się arytmia mimo iż było to wiele lat temu. Przeczytaj str 4 tego tematu. Adampio przeszło natychmiast. A czemu Admin milczy? - przecież wie.

Admin milczy, bo wie, że to, co dobre dla ciebie, nie musi być równie dobre dla innych.
Bo mam doświadczenie i nie sądzę, ani nie uogólniam w sporadycznych przypadkach.
Tylko wiem jak postępować.

friga

Panie Tomaszu ale tylko proba czyni mistrza.

A jak nie wie co probowac?To daleko mu bedzie do perfekcji o ktorej Pan pisze.

Mysle ze nawet jesli cos dobre dla jednego a zle dla drugiego to warto sprobowac zwlaszcza ze temat nie jest blachy!Jak to danemu oragnizmowi nie bedzie pasowac to poprostu sam to odrzuci!Proste prawo bilogii.

Blackend

Cytat: friga w 2012-01-20, 11:33:24
Mysle ze nawet jesli cos dobre dla jednego a zle dla drugiego to warto sprobowac...

Po pierwsze nie szkodzić - taka zasada panuje na forum.

friga

Jakby sie kazdy trzymal tej zasady to chyba by sie tu rozmawiala o "mimrach z mamarami"!

To w takim razie jest zle pojmowana funkcja "forum" , gdyz w takim miejscu wymiana pogladami POWINNA byc , jak na kazdym innym forum taka jest idea stwarzania FORUM i zrzeszania sie ludzi na takich portalach!!

Zawsze mozna dodac "a mnie pomoglo..." itp. i sprawa jest jasna

administ

Myślałem, że chodzi o wyleczanie przez kabel i klawiaturę!
A tak to jak wszędzie - pogadać sobie można, jeśli się chce.  :D

PS
mnie nic nie pomogło, bo nie miało na co.  :wink:

Gwidon

Cytat: admin w 2012-01-20, 13:52:47
Myślałem, że chodzi o wyleczanie przez kabel i klawiaturę!
A tak to jak wszędzie - pogadać sobie można, jeśli się chce.  :D

PS
mnie nic nie pomogło, bo nie miało na co.  :wink:

admin-ty jestes inna inkszosc, jestes ,,porzadnie,, zywiony od urodzenia,inni mogli nie miec tyle szczescia 8)

administ

Ale rozumu chciałbym WIĘCEJ!  :?

Gwidon

Cytat: admin w 2012-01-20, 14:00:57
Ale rozumu chciałbym WIĘCEJ!  :?

a malo masz? nie sadze,pragliwy 2 razy traci :lol: :wink:

administ

Niczego więcej nie potrzebuję, ale kilka GB by się mi jeszcze zdało do szczęścia.  :wink:

jerzy555

Cytat: admin w 2012-01-20, 14:20:45
Niczego więcej nie potrzebuję, ale kilka GB by się mi jeszcze zdało do szczęścia.  :wink:

od czego to zależy? może byśmy się zrzucili wspólnie na te dodatkowe GB?

administ

Dziękuję, poradzę sobie sam.  :D

Emil

Juz 3 dni na tluszczu powyzej 3 i jest lepiej. Arytmia jeszcze jest , ale serce wali nie tak mocno i nie zawsze nierowno.
Taka ciekawostka : po 2 drinkach wszystko przechodzi, ale  ta kto mozna wpedzic sie w nałóg :)

renia

Sprawdzasz ketony? Bo przy niedoborze węglowodanów arytmia też lubi dokuczać...

renia

Eeeemil, a za te drinki to do drewutni proszę... :evil:

http://www.youtube.com/watch?v=UAUunHKjDfs&feature=related

Alkohol nie leczy, tylko na chwilę poprawia samopoczucie, a w ogólnym rozrachunku to ma działanie proarytmiczne... :?

Emil

Przez tydzien zwiekszalem wegle do ponad 80g i nic nie pomagalo wiec pewnie to nie to.
Wlasnie zauwazylem, ze jak tylko obcinalem drastycznie tluszcz to sie zaczynaly takie rzeczy. Mysle, ze to ma zwiazek wlasnie z tym.
3  dni na tluszczu ponad 3x do bialka i chyba cos lepiej jest, ale calkim nie przeszlo. Moze to minie bo juz sam sie martwie od 2 tygodni.