Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

II tura 04.07.2010

Zaczęty przez slawek, 2010-06-22, 13:03:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

Na kogą będziesz głosował w II turze wyborów ??

Bronis³aw Komorowski
8 (33.3%)
Jaros³aw Kaczyñski
8 (33.3%)
Nie pójdê na wybory
6 (25%)
Oddam niewa¿ny g³os
2 (8.3%)

Głosów w sumie: 24

Głosowanie skończone: 2010-07-02, 13:03:27

slawek

A teraz jeszcze jedna mała ankietka ;)

Blackend

Sławek nie wiem co robić, ;) wszystkie opcje są do kitu :(

slawek

Podaj inną opcje to dopiszę do ankiety ;)

renia

A czy musi być w drugiej turze minimum 50 % frekwencja, żeby wybory były ważne? - czy liczy się tylko przewaga głosów?

Blackend

Cytat: slawek w 2010-06-22, 14:58:27
Podaj inną opcje to dopiszę do ankiety ;)

No nie będę sobie robił jaj na tym forum, ale kilka ciekawych kandydatur mam ;)

P.S.
To jak to było na tej Islandii bo cos mi pamięć szwankuje ;)

slawek

No ale wiesz że mamy ograniczony wybór :( pomiędzy lewicą i lewicą ;) tylko jedna jest pomalowana na KK a druga na liberalizm ;)

P.S.
patrząc na wyniki ankiety to chyba zwątpie w dobroczynne działanie DO :(

WojciechS

to "KK" - to Komuchy Kaliego?

Blackend

Cytat: slawek w 2010-06-22, 17:14:16
No ale wiesz że mamy ograniczony wybór :( pomiędzy lewicą i lewicą ;) tylko jedna jest pomalowana na KK a druga na liberalizm ;)

Nie pozostaje nic innego jak iść spokojnie na grzybki ;)
http://www.youtube.com/watch?v=RZ58tIyQkVo (niestety nie znalazłem wersji live)
Kiedyś umiałem ten skecz cały na pamięć :)

renia

Tylko żebyś rachuby czasu nie stracił  :roll: ..bo możesz dużo przegapić.. :lol:

slawek

A może by tak odwrócić tą sytuacje ?? np. za mozliwość głosowania wprowadzić opłatę ?? ot choćby te 100zł ;) to by pewnie zniechęciło niektórych przed decydowaniem za reszte ;)

renia

Gdyby (tak hipotetycznie) płaciło się za możliwość głosowania - to wyniki byłyby z pewnością inne...i frekwencja też - oczywiście..

renia

..wtedy mieliby dopiero możliwość kupowania głosów..

slawek

A teraz ich nie kupują ??

baska

renia

Cytat: slawek w 2010-06-23, 14:38:46
A teraz ich nie kupują ??

Pewnie nie na taką skalę - najwięcej głosów sobie "kupują" obietnicami bez pokrycia.... :?

slawek

No to tak sie hipotetycznie zastanówmy czy jest możliwe aby partie dotarły do kazdego wyborcy i wręczyły mu tuż przed pójściem do urny te 100zł na wpłatę ?? no i czy ktos kto ma już kase w kieszeni będzie chętnie fatygował się i zdzierał zelówki ?? no i jeszcze czy zagłosuje zgodnie z "przyjętą" zapłatą ?? a przeciez taka akcja na masową skale byłaby niemożliwa do utrzymania w tajemnicy ;) bo co można w wąskim gronie "utrzymać" tego nie da się w powszechnej akcji utajnić ;) skandal wisiałby na włosku ;) a tak w telewizji mozna poopowiadać .........

renia

To był Twój pomysł.. :lol: :lol:

slawek

Cytat: renia w 2010-06-23, 18:24:10

To był Twój pomysł.. :lol: :lol:
No wiem ;) a czegoś nie zrozumiałaś ?? :lol: