Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Reakcje innych ludzi na Optymalnych

Zaczęty przez Szara, 2010-09-06, 13:43:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

My faceci generalnie jestesmy szowinistami i jak kobieta powie, ze to jest dobre to potrzebujemy kupe na czasu aby to zaakceptowac. Podejrzewam, ze gdyby maz sasiadki zaproponowal diete to Twoj tata juz by  na nie byl. :lol:

Takie zycie - nie latwo byc kobieta, jak mowimoja zona .,...ale ja szowinista nie jestem :lol: :x 8)

Szara

Moja mama uparcie twierdzi, ze trzeba jesc wszystko,ale z umiarem:)  A babcia wierzy w leki i konowalow:) Sa autentycznie przerazone jak im powiedzialam,ze ich pierogow i ciasta nie tkne.

zeto555

Cytat: sewero w 2010-09-09, 13:23:42
Zeto a moze dla mamy ksiazke listy i odpowiedzi.
Mamie dalem chyba wszystkie ksiazki na temat. Chcialem zeby pojechala ze mna do Arkadii, ale nic z tego. Ciekawe jest to, ze u niej wystarczy niewiele zmienic i bedzie optymalna - niestety to niewiele rujnuje zdrowie.

Szara

Mysle,ze u ludzi starszych to ma wplyw trauma wojny i brakow na rynku i dlatego jak mowi moja babcia maka i chleb musza w domu byc.

WojciechS

Mleko, mąka, drożdże i cukier wystarczy dla starszych...

WojciechS

wloczykij

Cytat: Szara w 2010-09-09, 13:35:21
Mysle,ze u ludzi starszych to ma wplyw trauma wojny i brakow na rynku i dlatego jak mowi moja babcia maka i chleb musza w domu byc.
To prawda, mój dziadek do dzisiaj wszystko kupuje na zapas. I ma po kilka sztuk opakowań kawy, herbaty itd.

slawek

Cytat: Szara w 2010-09-09, 13:30:57
Sa autentycznie przerazone jak im powiedzialam,ze ich pierogow i ciasta nie tkne.
A z czym te pierogi ??? bo jak z mięsem i polane skwarkami z cebulką to ja reflektuje ;)

przemo

Cytat: Szara w 2010-09-06, 13:43:34
Do zalozenia watku sklonilo mnie ostatnich kilka sytuacji,kiedy to znajomi i przyjaciele dali mi do zrozumienia,ze upadlam na glowe bedac na ZO i rezygnujac z jedzenia weglowodanow.

Wedlug mnie lepiej sie przyznać do diety ale dopiero wtedy kiedy ludzie wokoło zaczną załważać twoja prawidłowa wage, sylwetke i że jestes zdrowia. Poza tym jak można mieć znajomych a co dopiero przyjaciół jak nie wiedzą co jadasz... Bedziesz sie wymykać 2 razy dziennie i jeść "swoje" a im odmawiać gdy beda czestować jedzeniem... powodzenia dla takiej znajomości.
Jak jest sie juz pewnym słuszności diety nie ma sensu tego ukrywać.

adamel

Prawdziwi przyjaciele nigdy nie będą drążyć Twojej "inności" w kwestii diety, którą stosujesz. Jeżeli jest inaczej, to daj sobie spokój z tego typu określeniami i "przyjaciólmi".

renia

Ja np. bym była niezadowolona, gdyby moja przyjaciółka (oczywiście bliska, nie jakaś sąsiadka typu "dzień dobry - dzień dobry") stosowała jakąś dietę, poprawiała sobie zdrowie i wygląd - a mi o tym ani mru mru. Przypuszczałabym, że jest samolubna. Ale chyba Optymalni tacy nie są...Dzielą się wiedzą.

WojciechS

Cytat: renia w 2010-09-26, 08:22:14
Dzielą się wiedzą.

W życiu, a po co tracić przyjaciół?

renia

Cytat: WojciechS w 2010-09-26, 08:36:43
Dzielą się wiedzą.

W prawdziwej przyjaźni nie ma sekretów...

Radzio

Cytat: renia w 2010-09-26, 09:18:48
Cytat: WojciechS w 2010-09-26, 08:36:43
Dzielą się wiedzą.

W prawdziwej przyjaźni nie ma sekretów...

Już sama w sobie prawdziwa przyjaźń jest sekretem................ ;)

A dzieląc się wiedzą to właśnie przyjaciół się odkrywa  :roll: 
Trzeba tylko czasami po takim odkryciu umieć ustać na nogach.  :)

renia

Jeżeli ktoś się po takiej "sensacji" odwróci, albo zacznie się naśmiewać, to znaczy, że nie był prawdziwym przyjacielem i dobrze, że się "ujawnił". W życiu jest ważna tolerancja...

wloczykij

Cytat: renia w 2010-09-26, 09:38:16W życiu jest ważna tolerancja...

A jakże, bardzo ważna. Tolerancja do produkujących oszukane pokarmy. Przecież na boga, nikt normalny nie może nie lubić biedronki. Tylko nienormalny może nie lubić biedronki. Z takimi to jest coś nie tak, że nawet psychiatria już wprowadziła jednostkę chorobową dla takich! Leczyć ich!

renia

Ja inaczej rozumiem tolerancję. Należy być wyrozumiałym dla innych, niech sobie wyglądają jak chcą, robią co chcą, byleby tylko nie robili krzywdy innym...Jeśli ktoś krzywdzi innych to już o tolerancji nie powinno być mowy..

wloczykij

Czyli nietolerancja też jest bardzo ważna... a może ważniejsza?

renia

Właśnie. Niedziałanie też może być złem..