Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Cukrzyca

Zaczęty przez adamgraza, 2008-10-22, 17:03:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Będę się opiekował takimi dobrymi dziećmi i to 48h...  :wink: :D

renia

Cytat: admin w 2012-06-21, 18:19:14
Cytat: renia w 2012-06-21, 08:29:34
Jesteś Przewodniczącym Komisji Nadzorczej miesięcznika "Optymalni"...

A do tego we wrześniu będę wolontariuszem!  :D

:D Widać było, że ta rola bardzo Tobie odpowiada... :D

administ

No pewnie, bo dobre dzieci tak łatwo da się prowadzić po sznurku do celu!  :D
Zrobią dokładnie to czego się od nich oczekuje.  :lol:
To takie miłe zjawisko!  :D

Radzio

Cytat: admin w 2012-06-21, 18:29:02
Będę się opiekował takimi dobrymi dziećmi i to 48h...  :wink: :D

:shock: 48h wolontariatu....  :roll:  :!: Za to można otrzymać 365 dni odpustu... że się tak wyrażę. :D

administ

Cytat: renia w 2012-06-27, 09:23:16
"Nie wiadomo" od czego powstaje cukrzyca...

Murzyni muszą więcej spać!  :D

renia

A ciekawe jakie mieliby wyniki gdyby połączyli sytuację finansową człowieka z zachorowalnością na cukrzycę?
Pewnie biedniejsi częściej chorują, bo jedzą więcej węglowodanów i dlatego ciemnoskórzy częściej chorują...

RafałS

Coś wyszło, ale nie wiadomo co. Jak zwykle gdy nie ma właściwego klucza. Który to już raz?

administ

I jeść śniadania obowiązkowo, nawet jak się nie chce, bo tak naukowo wyszło!  :wink:

renia

...i spać nawet jak się nie chce, bo można zostać cukrzykiem, albo ciemnoskórym...czy jakoś tak... :lol:

administ

Właśnie tak.  :D

renia

My to mamy sobie dobrze, bo wiemy, że trzeba jeść nawet jak się nie chce i spać nawet jak się nie chce (w końcu są na to tabletki), ale dawniej to ludzie tego nie wiedzieli i pewnie wszyscy byli cukrzykami i Murzynami... 8) :lol:

MariuszM

Polska cały czas za murzynami :D

MariuszM

Oczywiście nie ta Optymalna :)  :lol:

renia

Cytat: MariuszM w 2012-06-27, 15:51:45
Polska cały czas za murzynami :D

...i oni się z nas wyśmiewają... :(

http://www.youtube.com/watch?v=U5QVpP_4Fok

administ

:shock:

Normalnie jak ... po bananach!  :wink: :D

lilek

Hejka Wam,
chce poprosic TYLKO o RADE nie o LECZENIE przez Computer.....(napisalam tez maila do "Admina)-ale moze nie doszlo...

chodzi mi o poprawienie mojego jadlospisu-poniewaz mam bole glowy od 2 dni jakies takie otepienie i zbyt malo Energii....(ketony mam na 0 o dziwne)...
mam cukrzyce 1+hashimotto...nadwage i niemoge kazeiny....miesa nie lubie zbytnio-stad taki moj jadlospis....:

Sniadanie:
100gr zoltek (sklepowych )
50gr.masla
100gr.ziemniaka mlodego

Tak samo na obiad,

kolacja to albo 1  jablko (po jednym cukier mi sie dosc dobrze trzyma) lub znow ziemniak +maslo (zeby "dobic" do 45gr Wegli) lub warzywka+maslo...nie jem zadnych zboz-nawet przy chlebku optymalnym cukier do 240mg/dl "skakal"....mam sredni Tryb zycia-nie pracuje-zajmuje sie dziecmi(dwojwczke mam) i domem...chcialabym znow zaczac biegac ale energii mam zamalo+od 2 dni bole glowy+otepienie....

Moja waga nalezna to 56kg (wyliczylam sobie ze TYLKO jedzac B-w samych zoltkach to ich 8,6 powinno byc-a ja jem narazie nawet 10)....
Czy moglby ktos mi troszke podpowiedziec co zle robie???pozdrawiam,Lidia

Radzio

A jaką masz pogodę... do biegania? :)

lilek

Cytat: Radzio w 2012-07-01, 17:05:00
A jaką masz pogodę... do biegania? :)

:lol: :lol: :lol:....cieplutko wreszcie....pozdrawiam,Lidia

Radzio

Jeśli taką jaka jest u mnie (+33oC), to niczego nie zmieniaj. ;)
Zaraz robię lody- może bólu głowy nie będą w stanie złagodzić, ale otępienie. :D
A jak zelży temperatura, to na spacer. Jedyne ryzyko, że coś stracę to ... meczyk.  :lol: