Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Rosół

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2010-10-03, 23:44:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia


Mari

Najbardziej mnie dziwi fakt wyrzucania kury po ugotowaniu rosołku  :shock: . Tego naprawdę nie potrafię 'przetworzyć" ...

Teresa Stachurska

Ewentualnie posiekane udusić z jarzynami na maśle?

Dołożyć do podgardla i wątróbki i - pasztet, może być gotowany w słoiczkach lub pieczony i mrożony w porcjach. Jeden i drugi podzielny, znaczy można się podzielić.

renia

Dowiedziałam się (i wypróbowałam), że dobrze jest dodać do rosołu trochę kurkumy. Smakowo to dużo nie zmienia ale kolor jest wspaniały... :D

http://kurkuma.net.pl/


Radzio

Cytat: WojciechS w 2010-10-04, 16:31:18
Cytat: Iga w 2010-10-04, 07:43:36
no i mięso na rosół  8)

Jakie mięso na rosół?  :shock:
Dziś "rosół" to się robi z vegety, kucharka, albo inszej kostki knota.
A z mięsa się robi wyciąg substancji odżywczych rozpuszczalnych w wodzie.

E tam, przede wszystkim "rosół" powinien być smaczny i mieć ładny kolor.
Nie rodziłeś pan dzieci, to się pan pewnikiem słabo i na żywieniu znasz.
...
Tylko skąd u wierzących pojęcie "jedynego żywiciela rodziny" przetrwało- cud jakiś!