Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Pyszny sernik optymalny

Zaczęty przez RamboRat, 2010-10-08, 23:03:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Po prostu lubie sernik.....  :lol:
Work Buy Consume Die

jukor

Ja przyznaje, że pierwsze i częste moje wypieki sernika zmuszały mnie do drapania się :wink:

administ

Cytat: Zyon w 2015-06-26, 09:04:38
Po prostu lubie sernik.....  :lol:

Czyli czas na drugi etap!  :shock:
Chleb ze smalcem... ;)  :D

Zyon

To dwa rodzaje bialka, no way!  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Ale nieszczelność jelit likwiduje! ;)  :D

administ

A zapomniałem napisać dla nieszczelnojelitowych, że najlepiej uszczelnia jelita inhibitor wilikininy!  8)
Jako ciekawostke zawodowe na pejsbooka podaję.  :D

Gavroche

:lol:
Ona pobudza czynności kosmków jelitowych?
A co ją inhibituje?

administ

A niech sobie poszukają... ;)
Według mnie, stara szkoła, czyli częstotliwość skurczów serca podczas trawienia ma decydujący wpływ na nieszczelność jelit - czyli wchłanianie substancji odżywczych i to według ustalonej kolejności.  8)
Przypominam, że u młodych ssaków szczelność jelit jest bardziej upośledzona niż u osobników dorosłych, dlatego wchłaniają więcej toksyn typu przeciwciała, czy dwucukry niezbędne do życia.  :D
Sorki, ale rzucam tylko hasła i nie chce mi się tego rozwijać, bo i tak będzie niezrozumiałe.  8)

Jarek

Tomaszu będzie ,a resztę doczytam jak co . Wiem przynajmniej co czytać ,takie gratisy to cacko

Zyon

Czyli miskiure i glutamine trza trzymac w atpeczce,....tyle z tego zrozumialem  :? :?
Work Buy Consume Die

Jarek

Nie komplikuj poczekajmy na gratisa

administ

A to jeszcze dopiszę, że najnowsze badania naukowe donoszą, że wilikinina bardziej wpływa na wydzielanie soków trawiennych przez trzustkę, a nie na częstotliwość skurczow kosmków i mnie to pasuje.  8)

Jarek

Ja to tak zrozumiałem .Stosując ŻO według wiedzy Dr Kwaśniewskiego zostanie  wynagrodzone.

vvv

Cytat: admin w 2015-06-26, 10:46:18wpływ na nieszczelność jelit - czyli wchłanianie substancji odżywczych i to według ustalonej kolejności.  8)
Przypominam, że u młodych ssaków szczelność jelit jest bardziej upośledzona niż u osobników dorosłych, dlatego wchłaniają więcej toksyn typu przeciwciała, czy dwucukry niezbędne do życia.  :D

Termin "nieszczelność jelit" jest lansowany przez antyków, żeby było straszniej.

Chodzi o procesy zapalne powierzchni jelit, które upośledzają proces wchłaniania pokarmów, stąd jeśli występują w organizmie procesy zapalne lub autoimmunologiczne jest hasło "gojenie organizmu rozpoczynamy od gojenia jelit", dla jelit pokarm jest opatrunkiem zapalającym lub gojącym, zależy z czego.

Młode ssaki w jelitach to raczej mają mieć mleko własnej matki, a nie schemizowane wytwory przemysłu spożywczego i farmaceutycznego, oparte często na mleku krowim.
:|

administ

A takie coś to "naukowo" nazywa się dysbioza jelit, a upośledzenie tego "narządu" niesie za sobą bardzo poważne konsekwencje metaboliczne począwszy od awitaminoz, niewłaściwej gospodarki mineralnej, a na kamieniach kałowych, wiatrach, czy rozwolnieniu kończąc przyczyniających się do stanów zapalnych jelit.  8)
Ale teraz są dobre preparaty probiotyczne i każdy może znaleźć w sklepie z chemią spożywczą coś dla siebie, jak samodzielnie nie potrafi...  8)

Zyon

Cytat: admin w 2015-06-26, 10:37:40
A zapomniałem napisać dla nieszczelnojelitowych, że najlepiej uszczelnia jelita inhibitor wilikininy!  8)
Znaczy zamiast glutaminy trzeba wiklina uszczelniac jelita? Prosze jasniej, bo na optyfejsie zaraz beda wuplementowac i  wcinac koszyki wiklinowe  :? :?
Work Buy Consume Die

Gavroche

W Kazimierzu Dolnym mówią na to "kwasina" (faszyna), talie zarośla wiklinowe nad Wisłą. :D

Zyon

No, mozna na allegro nawet kupic, czuje, ze zaraz optyfejsiaki zaczna brac masowo, niech tylko pan Zieba przyklepie.
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=Kiszka+faszynowa+faszyna&bmatch=seng-v6-sm-isqm-2-default-0615
Work Buy Consume Die

Jarek

A ja wszystko dostałem gotowe ,poliyczone naukowo i duchowo.Nieraz mi głupio ,bo moralny dług ,gdzieś dokucza czasami

Jarek

Pan Zięba przyklepie ,a co mu tam szkodzi