Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

ZO a psychika

Zaczęty przez Szara, 2010-10-11, 12:22:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

Szara

Witam Wszystkich ponownie,

Czesto podkeslamy zbawienny wplyw ZO/DO na nasze cialo.

Wiem z ksiazek Dr Kwasniewskiego o wplywie ZO na psychike, etc. Na poczatku czytalam o tym z lekkim niedowierzaniem. Ale po przeszlo 3 miesiacach stwierdzam,ze jest cos na rzeczy.
Nie dosc ,ze wyspokojnialam, to malo co mnie irytuje i spowolnilam swoje gwaltowne reakcje. Depresja z ktora sie zmagalam przez dlugi czas odeszla w niepamiec.

A jak bylo z Wami?

Sz
8)

renia

Ja również odczuwam korzystny wpływ ŻO na funkcjonowanie wszystkich narządów, w tym i umysłu. Zauważyłam to najbardziej w poprawie przyswajalności wiedzy, na studiach. Łatwiejsze było kojarzenie faktów, wyciąganie wniosków i przygotowywanie się do egzaminów.
Często swój obecny bardziej logiczny sposób myślenia zauważam patrząc na błędy innych, które ja też do niedawna popełniałam - mam tutaj na myśli głównie hierarchię priorytetów..
Również moja siostra po przejściu na DO, zauważyła już po 2 miesiącach, że jej jakby "mgła" zeszła z umysłu. Wszystko od razu stało się takie wyraźne, łatwe i oczywiste. Nawet w rozwiązywaniu krzyżówek odczuła dużą poprawę.

Tutaj w temacie:

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=709

renia

Nie wspomniałam jeszcze o ustąpieniu u mnie nerwicy, z którą walczyłam chyba z 30 lat..Aż do chwili wprowadzenia u mnie DO, ona ciągle wygrywała..

RamboRat

zgadzam sie, napewno zdrowe zywienie korzystnie wplywa na nasza psychike. Sama zauwazylam, ze moje widzenie swiata jest bardziej pozytywne, moje myslenie jest jakos bardziej optymistyczne. A do tego, rowniez czuje ze mam w jakis sposob "lepszy" umysl ostatnio - w pracy robie rzeczy bardziej efektywnie, lepiej mi sie mysli i latwiej sie koncentruje, przez co i wiecej jestem w stanie zrobic.