Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Artykul w Niemieckim Bild Zeitug dotyczacy tlusczu

Zaczęty przez sewero, 2010-11-24, 21:47:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

WojciechS

No to jeść te zbuki, czy świeże jaja?  :wink:

renia

Cytat: WojciechS w 2010-11-25, 16:54:19
No to jeść te zbuki, czy świeże jaja?  :wink:

..byle nie surowe baranie..po nich to jedynie oczy wychodzą.. 8)

adampio

Jerzy

Należy cały adres skopiować i wkleić do okienka przeglądarki.

wloczykij

Cytat: sewero w 2010-11-24, 21:47:08

Pisza ze maslo smietana i ges sa lepsze niz do tej pory ludzie mysleli.
Ludzie jedza coraz mniej tlusczu a coraz wiecej grubasow. Pisza rowniez ze tluszcze nasycone podwyzszaja Hdl czyli dobry Cholesterol a Weglowodany go obnizaja. Ze nikt do tej pory nie udowodnil ze margaryna jest lepsza od masla
itd. Czyli wszystko to o czym my Optymalni juz  dawno wiemy. Cieszy ze wreszcie glosno zaczyna sie o tym mowic.

Nic dodać nic ująć.

WojciechS

Cytat: Jerzy w 2010-11-26, 10:22:25

juruś,
to twój kolejny ostatni pościk na tym forum?   :mrgreen:

renia

Ludzie myśleli dobrze i jedli masło, śmietanę i gęsi, tylko naukowcy im w głowach poprzewracali swoimi odkryciami, a teraz twierdzą, że ludzie źle myśleli.. :evil:

wloczykij

Cytat: renia w 2010-11-26, 12:14:45

Ludzie myśleli dobrze i jedli masło, śmietanę i gęsi, tylko naukowcy im w głowach poprzewracali swoimi odkryciami, a teraz twierdzą, że ludzie źle myśleli.. :evil:

Naukowcy to naukowcy ale te gazety!? Jednak winni są ludzie i ich myslenie.

o jest raz jeszcze dowód na to dla niedowiarków że nie należy się słuchać i wpatrywać, stroić w cudze piórka...

Teresa Stachurska

Oh, ci naukowcy to nie tak sami z siebie wymyślali, ale za sowitą zapłatą na życzenie różnych przemysłów, jak farmaceutyczny, czy przetwórstwa spożywczego. Najgorsze jak i najśmieszniejsze zarazem, że sami swoim pseudowynalazkom ulegli i koniec końców chorują jak biedni analfabeci., a nawet więcej, bo nie ma to jak neofita.

renia

Masz rację. Podają tylko te wyniki badań, na ujawnienie których pozwala im zleceniodawca..

Jerzy

Cytat: WojciechS w 2010-11-26, 12:11:25
Cytat: Jerzy w 2010-11-26, 10:22:25

juruś,
to twój kolejny ostatni pościk na tym forum?   :mrgreen:
A tak jakoś się Wojuś za Tobą stęskniłem.

Jerzy

A po drugie Wojtuś wiem że nie znasz niemieckiego a i z obsługą kompa u ciebie nie za dobrze to i postanowiłem Ci pomóc.

WojciechS

Dziękuję serdecznie.
Bardzo serdecznie dziękuję!  :D

slawek

Cytat: Jerzy w 2010-11-26, 12:55:14
A po drugie Wojtu¶ wiem że nie znasz niemieckiego a i z obsług± kompa u ciebie nie za dobrze to i postanowiłem Ci pomóc.
Pozwól ze ja także ci pomoge ;) następnym razem zanim wkleisz takiego tasiemca użyj czegoś do skracania linków np. tiny.pl  wtedy link będzie wygladał tak: http://tiny.pl/hw49w

Jerzy

Cytat: slawek w 2010-11-27, 19:10:39
Cytat: Jerzy w 2010-11-26, 12:55:14
A po drugie Wojtu¶ wiem że nie znasz niemieckiego a i z obsług± kompa u ciebie nie za dobrze to i postanowiłem Ci pomóc.
Pozwól ze ja także ci pomoge ;) następnym razem zanim wkleisz takiego tasiemca użyj czegoś do skracania linków np. tiny.pl  wtedy link będzie wygladał tak: http://tiny.pl/hw49w
ok.dzięki

sewero

Lepiej bedzie jak nasza wiedze zostawimy dla siebie. Jajka maslo itd zostana po starej cenie bo przeciez szkodza i podnosza cholesterol.
U nas kostka masla 250 gram kostzuje 1.05 Euro a do niedawna 79 Centow.  Ale to chyba taniej niz w Polsce. Tak samo smietanka 30% 39 Centow 200 ml.
Kiedys my jezdzilismy do PL na zakupy teraz zapraszam do nas bo wydaje mi sie wszystko tansze niz w PL.
Za jajka ekologiczne u znajomego gospodarza place 2,80 Euro za 10 sztuk.

renia

Cytat: sewero w 2010-12-09, 21:54:26
Lepiej bedzie jak nasza wiedze zostawimy dla siebie. Jajka maslo itd zostana po starej cenie bo przeciez szkodza i podnosza cholesterol.

Dobrze kombinujesz.. :lol: