Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Cukier, soki i co "zabronione"

Zaczęty przez kasara1991, 2010-11-28, 15:08:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-18, 15:52:42
http://www.rp.pl/Przemysl-spozywczy/302189909-Action-on-Sugar-sieci-przesladzaja-napoje.html#ap-1

"Starbucks zobowiązał się, że do końca 20120 roku ograniczy ilość cukru w swoich gorących napojach o 25 proc."

No to mają jeszcze trochę czasu... 8)

Jarek

Diogenes z Synopy

czytałaś ile dodają cukru? ( na końcu artykułu )

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-18, 15:59:58
Ja ? nie muszę nic czytać fanatyk po dobrej szkole Dr Kwaśniewskiego wie sam co robić . 8)

Gavroche

A co w tym złego? :shock:
Na diecie wysokowęglowodanowej to nic nie znacząca ilość. :D

renia

Teraz tak... 8) Pobili colę... :?

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2016-02-18, 16:38:30

Hot Mulled Fruit (Starbucks - 25 łyżeczek cukru), Chai Latte (Costa – 20 łyżeczek), White Mocha (Starbucks - 18 łyżeczek) czy Mocha z KFC (15 łyżeczek). 

Jadłem kiedyś cukry, ale takich pomysłów nie miałem i takiego ''zdrowia ''.   ;-)   Moja babcia, gdy byłem grzeczny robiła mi w nagrodę herbatę z 9 łyżeczkami cukru, której nie mogłem wypić, bo w domu pijaliśmy z dwoma. Odpowiadałem - smakowała mi babciu!    :lol:

Bobby

Cukry proste ograniczamy do jakiej zawartości procentowej całkowitej podaży kalorii z węglowodanów?

administ

To zależy na jakiej diecie.  8)

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-02-18, 19:53:26
Cytat: Gavroche w 2016-02-18, 16:38:30

Hot Mulled Fruit (Starbucks - 25 łyżeczek cukru), Chai Latte (Costa – 20 łyżeczek), White Mocha (Starbucks - 18 łyżeczek) czy Mocha z KFC (15 łyżeczek). 

Jadłem kiedyś cukry, ale takich pomysłów nie miałem i takiego ''zdrowia ''.   ;-)   Moja babcia, gdy byłem grzeczny robiła mi w nagrodę herbatę z 9 łyżeczkami cukru, której nie mogłem wypić, bo w domu pijaliśmy z dwoma. Odpowiadałem - smakowała mi babciu!    :lol:
Wiadomo, że tyle rafinatu mądre nie jest, nawet na Ww, ale jeśli białko dobre i suplementacja, to luz. :D

Zyon

A nie lepiej ksylintol.....pono zdrowiej  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Dziekuję bardzo, raz w gościach zjadłem serniczka z ksylitolem, bo nie wiedziałem, że czubki cukru nie jedzą, i cały cenny twaróg z żółteczkami poszedł w... :lol:

Zyon

No ale zjadles przynajmniej najdrozszy sernik swiata  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Anulka177

Cytat: Zyon w 2016-02-18, 20:31:09
No ale zjadles przynajmniej najdrozszy sernik swiata  :lol: :lol:
Wypadałoby go popić najdroższą kawą świata  8) https://pl.wikipedia.org/wiki/Kopi_luwak

Bobby

Cytat: admin w 2016-02-18, 20:15:14
To zależy na jakiej diecie.  8)

Na tłustej oczywiście.

administ

Oj! Cukier będzie gorszy od masła, jak tak dalej pójdzie!  :shock:
Na szczęście wkrótce coraz modniejsza "dieta tłuszczowa" będzie szkodzić i co te biedne ludziska będą jeść?  :shock: :shock:
Oczywiście najlepiej by było 5*wio, bo to pełne minerałów i witamin jest! ;)  :lol:
I nie zapominać o rolkach i rakietach tenisowych - co jest podstawą teraz "piramidy IŻIŻ"!  :?

renia

Ten sport u podstawy piramidy był już 4 lata temu.
Jak pisałam "Mity współczesnej dietetyki".

administ

To już cztery lata minęły od publikacji tego wspaniałego artykułu, który bije rekordy popularności u Teresy!  :shock:
Jak ten czas szybko leci...  :? ;)