Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Film

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2011-01-03, 20:23:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

markos

Radomiak

W "historii pisanej" tworzy się bohaterów. A takich wśród "wodzów" nie było, nie ma i nie trzeba...! Swego czasu w tym kraju wynoszono na piedestał Napoleona, a to taki sam "wódz" (i bandyta) jak Hitler, Stalin, Mao i całareszta. 8)

Teresa Stachurska

Konkrety z Londynu - Jan Zbigniew hrabia Potocki   - https://www.youtube.com/watch?v=y8tXtJDf1MQ 

administ

I owszem, oglądałem.  8)

Jarek

To jedna z najprawdziwszych prawd. :lol:

administ

Ja też bym chciał, aby Polska była Wielką Polską, ale tyle razy to było przerabiane, że...  8)
Nie mam cierpliwości do tego! ;)

Jarek

Ja to nawet wiem gdzie boli jak się jeden z drugim lansuje :o

Daniel

Cytat: admin w 2017-08-06, 21:54:10
Ja też bym chciał, aby Polska była Wielką Polską, ale tyle razy to było przerabiane, że...  8)
Nie mam cierpliwości do tego! ;)
Co ta znaczy: Wielka Polska ? Wielkie państwo czy wielki naród? Dla mnie ani jedno ani drugie nie za bardzo pasuje. Bardziej skłaniałbym się ku strukturze wielonarodowej opartej na własnych normach prawnych i gospodarczych. Czyli rozdrobnienie, różnorodność, rozmaitość form, wieloaspektowość. To typowe cechy życia, a nie jeden szablon, jeden wódź, jeden naród i jedna prawda.

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2017-08-06, 18:41:36
Konkrety z Londynu - Jan Zbigniew hrabia Potocki   - https://www.youtube.com/watch?v=y8tXtJDf1MQ 

W końcu obejrzałam cały film...
Mówi dobrze, a co będzie tego nikt nie wie... :roll:
Ja bym chciała, żeby przede wszystkim prawda zwyciężyła. Wszelkie kłamstwa, kradzieże, przekręty (nieistotna jest przynależność partyjna, czy jej brak), żeby były ujawnione i rozliczone i żeby Polska była polska...Co do miejsca Kościoła w państwie też się zgadzam.

Blackend

Cytat: renia w 2017-08-07, 09:44:07
Ja bym chciała, żeby przede wszystkim prawda zwyciężyła.

A mnie wystarczą niskie podatki i likwidacja PITu, bo nie chce mi się tyrać na sprawiedliwość społeczną, a tylko na moją rodzinę.  8)

renia

To też się łączy z prawdą... :roll:

Blackend

Z jaką znowu i czyją prawdą? Prawda mnie gó#$%o obchodzi cytując Tischnera. Za dwadzieścia lat statystycznie mnie już nie będzie i do tego czasu dobrze by było pożyć sobie w zdrowiu i najlepiej w dobrobycie, a Polskę niech sobie Potocki zbawia.  8)

renia

To jest Twoja prawda. Ale gdyby od niepamiętnych czasów kolejne rządy nas nie okłamywały, nie okradały, to i podatki takie duże by nie musiały być.

Blackend

I własnie po to kształcę dzieci aby nie interesowała ich czyjaś prawda, bo prawdą garnka nie zapełnisz, a same decydowały o swoim życiu, gdzie chcą mieszkać, co chcą robić i jak sobie samemu życie ułożyć.  8)

renia

Nie wiadomo na ile ten Hrabia mówi prawdę. :roll: Na ile zależy mu rzeczywiście na dobru Polski i Polaków, a ile na przejęciu władzy i własnych korzyściach majątkowych?  :roll:
Historię by należało odkłamać jeszcze dalej wstecz. Prawdziwą historię Słowian ujawnić...

administ

Nie ma znaczenia, lepiej żeby PiT znieśli i 500+, to będzie sprawiedliwość społeczna... ;)