Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Ciemny naród to kupi.

Zaczęty przez Halina Ch., 2011-01-08, 12:21:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Halina Ch.

Gabinety lekarskie w Łódzkiem pękają w szwach. Wzrasta liczba infekcji wirusowych i zachorowań na grypę. Lekarze spodziewają się, że pod koniec stycznia może to osiągnąć rozmiar epidemii. Tylko w ostatni tydzień zachorowało w województwie aż 1526 osób, w tym 613 dzieci. Tydzień wcześniej zachorowań było 1121. - Grypa jest jak wilk, zabija najsłabszych - mówi Urszula Sztuka-Polińska, dyrektor Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemio-logicznej w Łodzi.

http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,13013616,wiadomosc.html?ticaid=1b905#czytajdalej

Gwidon

...no i znowu podskocza zyski przemyslu farmaceutycznego :x...

WojciechS

I bardzo dobrze!
To będzie przyczynek rozkręcania koniunktury całej gospodarki światowej...  :D
Szkoda, że w Polsce nie ma porządnego koncernu farmaceutycznego albo kilku koncernów od GMO  :(
To doskonały interes jest!

kristan

Farmaceutycznego pewnie i nie ma , natomiast , cukiernicze biją rekordy wszechczasów/dziś migneło na którymś z portali/.
Słodziutki,  li ,  nasz ten kraj , słodziutki... , rośnie im , oj rośnie.
Gospodarka wreszcie stanie na tych rozchwianych  nóżkach...

adampio

Oj nie wiem, nie wiem czy ten polski narod taki ciemny. Kiedy ogladam polska telewizje i jest przerwa na reklamy to 70-80 % reklam to reklamy lekow na przeziebienie, zgage, migrene, prostate itd. Z tego wynika, ze ludzie nie sluchaja reklam. No chyba, ze jak jest przerwa na reklamy to ida do kuchni zrobic sobie drinka. :lol:

WojciechS

Trzeba było zajrzeć w Polsce do pierwszego z brzegu sklepu z chemią spożywczą, czyli apteki.
Kolejki, jak za jaruzela po papier toaletowy...  :lol:

kristan

Cytat: WojciechS w 2011-01-09, 15:55:50
Trzeba było zajrzeć w Polsce do pierwszego z brzegu sklepu z chemią spożywczą, czyli apteki.
Kolejki, jak za jaruzela po papier toaletowy...  :lol:

I o to chodzi.
Przecież pokazują jak się robi biznes. Tylko korzystać i czesać kasiorkę.
Aaaaby naprawić ,  należy najpierw zepsuć...to podstawa!  Reszta , to, pan pikuś.

Gwidon

...i czego wy sie smiejecie z tych biednych,chorych ludzi? 8)...

WojciechS

Cytat: kristan w 2011-01-09, 16:11:40
Aaaaby naprawić ,  należy najpierw zepsuć...to podstawa!  Reszta , to, pan pikuś.

Ale są tacy, co twierdzą, że: "aby być zdrowym, to najpierw trzeba być chorym". Głuptasy!  :lol:

WojciechS

Cytat: Gwidon w 2011-01-09, 16:12:03
...i czego wy sie smiejecie z tych biednych,chorych ludzi?

My się nie śmiejemy z biednych chorych ludzi, tylko my się cieszymy z własnego zdrowia!  :D

renia

Cytat: WojciechS w 2011-01-09, 16:19:13
Cytat: kristan w 2011-01-09, 16:11:40

Ale są tacy, co twierdzą, że: "aby być zdrowym, to najpierw trzeba być chorym". Głuptasy!  :lol:

Według niektórych częste chorowanie świadczy o dobrym zdrowiu... :shock:

Dasna

Właśnie :shock: ja tez się dowiedziałam , że jak ktoś nie choruje to oznacza , że jest chory i to niebezpiecznie dla zdrowia. :shock: :shock:

renia

:shock: Może by trzeba było trochę cyjanku połknąć - tak na wszelki wypadek - dla zdrowia...  :roll:

WojciechS

Bo podstawowa zasada łapigroszy w białych kitlach mówi cyt.: "zdrowych nie ma, są tylko błędnie zdiagnozowani"...  :wink:

WojciechS

Cytat: renia w 2011-01-09, 18:30:26

:shock: Może by trzeba było trochę cyjanku połknąć - tak na wszelki wypadek - dla zdrowia...  :roll:

Albo jakiej wit B17, albo wybielacza MMS, albo perhydrolu, albo...  :D
No wybór formuły jest wielki.  8)

Dasna

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: No tak jak jest plus to jest i minus. Faktycznie może łyknąć cyjanku albo ołowiu to potem się poprawi :lol: :lol: . Chyba . A jak się zejdzie?  :shock:

Dasna

Cytat: WojciechS w 2011-01-09, 18:37:32

Albo jakiej wit B17, albo wybielacza MMS, albo perhydrolu, albo...  :D
No wybór formuły jest wielki.  8)

Oj kusisz , kusisz  :lol: :lol:

renia

Cytat: Dasna w 2011-01-09, 18:38:03

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: No tak jak jest plus to jest i minus. Faktycznie może łyknąć cyjanku albo ołowiu to potem się poprawi :lol: :lol: . Chyba . A jak się zejdzie?  :shock:

Coś Ty. Nie tak szybko. Można co rusz chorować i nawet do trzydziestki dociągnąć... :shock: Ale to jest sposób tylko dla młodych, zdrowych i mądrych inaczej... Starsi i/lub chorzy nie powinni eksperymentować... :?

Halina Ch.

Cytat: renia w 2011-01-09, 17:34:41
Według niektórych częste chorowanie świadczy o dobrym zdrowiu... :shock:

Racja. Słyszałam nawet licytacje kto bardziej chory. :)

Moje najmłodsze dziecko chodzi do liceum i grypa tak opróżniła klasę, że mojemu dziecku było wstyd, że ona nie choruje i musi chodzić na lekcje.
Kazałam jej posiedzieć w domu ale ... nie chorować. :lol:

Wszyscy byli zadowoleni. Przecież grypa panuje .... :?

renia

:lol: Moda na chorowanie... :lol:

Moje dzieci też rzadko kiedy się przeziębiają -  a jeśli już - to leczę ich "babcinym" sposobem, bez antybiotyków.

A tutaj nas znowu straszą... :?

http://wyborcza.pl/1,75476,8926530,Swinska_grypa_wraca__Dwie_ofiary_wirusa_A_H1N1.html