Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Zaczęłam te dietę

Zaczęty przez alicja, 2006-03-07, 17:45:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

alicja

Witam wszystkich.......właśnie zaczęłam  odżywiać  sie  optymalnie  i jak narazie mam sporo problemów.  Jednym z nich jest to że  nie moge  wepchnąć  w siebie  tych wszystkich prawidłowych proporcji.  Drugi  polega na tym że  mam problem z  wyznaczaniem B  T  W  w wielu pokarmach.   Kupiłam  książkę  dr.  Kwaśniewskiego pt.  Dieta  optymalna... nowe wydanie  . Ale niestety  potrzebuję  czegoś  dokładniejszego.....   np.  jak mam wyliczyć   kawałek ryby  po grecku??  Zważyc  nie ma problemu  ale co dalej???   Muszę  przyznać  że  wiele potraw  proponowanych w tej książce  nie odpowiada mi.  Może ktoś  poleci mi cos ciekawszego i dokładniejszego....Może  z praktyki  ktoś  mi pomoże np.  ile wody wlać  do garnka  aby powstał  rosół z 1kg. wołowiny  lub  kury? A może to nie ma znaczenia?

kristan

Proponuję wydać jeszcze ok. 60 zł i koniecznie dokupic KSIĄŻKE KUCHARSKĄ dra J. Kwasniewskiego-jest nieodzowna dla początkujących-700 zbilansowanych potraw zadowoli każde podniebienie,nawet najbardziej wybredne. Pozdrawiam i życzę powodzenia

wojteks

alicja

Dziękuję   napewno skorzystam.... :)

toan