Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

znaczne zwężenie naczyń krwionosnych

Zaczęty przez juan, 2011-01-21, 15:18:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Tylko, że ta ocena nie musi być od razu pisemna...A kogo oceniałam?

renia

Cytat: wloczykij w 2011-01-26, 13:57:22

Czasami są bardzo potrzebne, właśnie po to aby zyskać na czasie.

Tutaj pewnie masz rację. Jeżeli komuś grozi amputacja nogi np przez skutki miażdżycy, to prądy mogą być konieczne, właśnie - jak piszesz - alby zyskać na czasie.

wloczykij

Jest wiele takich przypadków. Wcale nie musi to być groźba amputacji. Nigdy nie należy do tego dopuszczać. Może to być RZS ale może to być też w sumie wiele innych chorób które są tylko objawami a które medycyna sobie nazywa po to aby żerować na zdrowiu.

Jak ktoś ma pierdółki a nie choroby to u niego nie tylko nie trzeba ale jest zgodnie z tym co przekazuje dr Kwaśniewski - marnotrawstwem.

wloczykij

Cytat: renia w 2011-01-26, 14:19:24
Tylko, że ta ocena nie musi być od razu pisemna...A kogo oceniałam?

Nie rozumiesz prostego zwrotu. Napisałem że "oceniasz po sobie", a to trochę co innego niż ocenianie słowne czy pisemne. Chodzi o podejście, o zrozumienie, podchodzący do poważnych spraw poważnie. Nie formalnie, tylko realistycznie. Homo sapiens.

renia

Cytat: wloczykij w 2011-01-26, 14:30:46
.... Może to być RZS ale może to być też w sumie wiele innych chorób które są tylko objawami...

Tego nie rozumiem. Jakie choroby mogą być tylko objawami?

wloczykij

Cytat: renia w 2011-01-26, 15:01:17
.... Może to być RZS ale może to być też w sumie wiele innych chorób które są tylko objawami...

Wszystkie tak zwane choroby są objawami. A wiesz czego?

renia

Cytat: renia w 2011-01-23, 19:28:31

Prądy nie są niezbędne, one "jedynie" przyśpieszają leczenie.

"wloczykij" - ja napisałam powyższe zdanie i jest ono słuszne, a Ty normalnie czepiasz się...zgadzam się, że w niektórych przypadkach ważny jest czas i wtedy one są konieczne. Powinnam dodać w powyższym cytacie tylko słowo, że w "wiekszości" przypadków nie są one niezbędne i było by całkiem dobrze.

renia

Cytat: wloczykij w 2011-01-26, 15:04:53

Nie chodzi mi o "tak zwane choroby", tylko tak jak napisałeś "o choroby".

wloczykij

Cytat: renia w 2011-01-26, 15:10:54
Cytat: renia w 2011-01-23, 19:28:31

Prądy nie są niezbędne, one "jedynie" przyśpieszają leczenie.

"wloczykij" - ja napisałam powyższe zdanie i jest ono słuszne, a Ty normalnie czepiasz się...zgadzam się, że w niektórych przypadkach ważny jest czas i wtedy one są konieczne. Powinnam dodać w powyższym cytacie tylko słowo, że w "wiekszości" przypadków nie są one niezbędne i było by całkiem dobrze.

Ale sama widzisz że przy wyrażaniu tego typu opinii należy być ostrożnym. Ja się nie czepiam tylko zauważyłem to i pozwoliłem sobie na uwagę. Czy to jakaś tragedia jest?
Trzeba być odpowiedzialnym za takie rzeczy albo w ogóle się do nich nie brać. Zdrowie to nie zabawka.

wloczykij

Dlatego dobrze napisałem. Nie 'oceniaj' po sobie. A ty się upierasz i jeszcze fochy stroisz bo uważasz że masz prawo.  Podobnym prawem posługują się lekarze którzy zabraniają jadać ludziom chorym jajek bo to przecież cholesterol jest.

wloczykij

Cytat: renia w 2011-01-26, 15:12:10
Cytat: wloczykij w 2011-01-26, 15:04:53

Nie chodzi mi o "tak zwane choroby", tylko tak jak napisałeś "o choroby".

Co nazywasz chorobą?

renia

Cytat: wloczykij w 2011-01-26, 15:31:00
... A ty się upierasz i jeszcze fochy stroisz bo uważasz że masz prawo. 

A co ? Nie mam prawa mieć focha...  :roll: :lol:

wloczykij

A czy lekarz nie ma prawa amputować nogi wedle sztuki medycznej?

renia

A niech amputuje sobie co tylko chce... :lol:

WojciechS

Ale on nie sobie, tylko przeważnie obcym obcina...  :cry:

WojciechS

adampio

CytatCholesterolu można mieć dużo w krwi a będzie go brakować w organizmie. I to jest w zasadzie jakaś sensowna wskazówka ogólna, którą można brać pod uwagę.

"Wloczykij", czytalem to zdanie kilkakrotnie i za diabla nie moge tego zrozumiec. Prosze Cie wyjasnij powyzsze.

wloczykij

Cytat: adampio w 2011-01-26, 21:27:26
CytatCholesterolu można mieć dużo w krwi a będzie go brakować w organizmie. I to jest w zasadzie jakaś sensowna wskazówka ogólna, którą można brać pod uwagę.

"Wloczykij", czytalem to zdanie kilkakrotnie i za diabla nie moge tego zrozumiec. Prosze Cie wyjasnij powyzsze.

Co tu wyjaśniać? Każdy wie że cholesterol to nie nasz wróg. Możesz w badaniach laboratoryjnych mieć stwierdzony wysoki poziom cholesterolu, a w rzeczywistości to nie jest problemem.