Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Biała śmierć – cukier!

Zaczęty przez zbynek, 2006-03-08, 12:14:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Ja bardzo lubię białą śmierć, a mam tylko jeden ząb z plombą. :D
Jeszcze ze średniej szkoły.

Francuzi nazywają orgazm "małą śmiercią", w sumie to nie wiem którą śmierć lubię bardziej. :P

Anulka177

W ten sposób człowiek przestaje się bać śmierci  8)

Blackend


Anulka177

I  robi wszystko, by nadeszła  8)


Anulka177

  :? Mafia cukrowa ma działa w najlepsze. :?

Diogenes z Synopy

niezależna od rządów. Korwin słodzi 20 łyżeczek cukru do herbaty, to by ją znacznie powiększył  ;-) . Bo wolność gospodarczy musi być.   8)  ;-)



Diogenes z Synopy

Korwin - 8 jajek i  kostka masła. Toż miażdżycy dostanie  ;-)  

Cytat: renia w 2016-03-20, 22:00:36
Smak polskich jajek w Ameryce...

http://www.fakt.pl/Hardkorowy-Koksu-Zjada-jajecznice-z-20-jaj-,artykuly,105990,1.html
Cytat
– Ze wszystkich jaj trzeba wyrzucić żółtka, bo mają za dużo cholesterolu. Ale ja zostawiam tylko dwa-trzy do smaku – przyznaje pan Robert.

:roll: 

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-03-20, 22:02:10
Korwin - 8 jajek i  kostka masła. Toż miażdżycy dostanie  ;-)  


Z tym cukrem to na pewno... :?

Anulka177

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-03-20, 22:02:10
Korwin - 8 jajek i  kostka masła. Toż miażdżycy dostanie  ;-)  

Cytat: renia w 2016-03-20, 22:00:36
Smak polskich jajek w Ameryce...

http://www.fakt.pl/Hardkorowy-Koksu-Zjada-jajecznice-z-20-jaj-,artykuly,105990,1.html
Cytat
– Ze wszystkich jaj trzeba wyrzucić żółtka, bo mają za dużo cholesterolu. Ale ja zostawiam tylko dwa-trzy do smaku – przyznaje pan Robert.

:roll: 

A jak do smaku, to spoko  8)


Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-03-20, 22:03:26
Z tym cukrem to na pewno... :?

jedna herbata to tylko 100 gr cukru. Może 1 dziennie pije ?  ;-)  Wtedy nic strasznego. Zresztą widać, że mu szkodzi. Wiwatuje na Krymie.  ;-)

Anulka177

Ale fajnie by było mieć takiego Roberta za sąsiada, tyle białek się marnuje, szkoda....  :)

Diogenes z Synopy

CytatBrytyjski profesor John Yudkin jako pierwszy wykazał, że nadmierne słodzenie może powodować otyłość, chorobę wieńcową czy cukrzycę. Jego koledzy naukowcy, hojnie wspierani przez amerykańskie koncerny spożywcze, doprowadzili do jego zupełnej dyskredytacji. Dziś świat przypomina sobie o ostrzeżeniach Yudkina. Szkoda, że dopiero dziś...

W 1953 roku w Wielkiej Brytanii zniesiona została reglamentacja cukru. Rok później można było już bez ograniczeń kupować mięso i wszelkie inne produkty żywnościowe. Kończyły się ciężkie, heroiczne czasy. Rozpoczynała się epoka konsumpcji, której wzorców dostarczały Stany Zjednoczone. Wygodne kanapy, telewizory, a w telewizorach: reklamy coli, dań błyskawicznych, słodyczy.

Efekty uboczne wzrastającego dobrobytu zauważył niemal od razu profesor John Yudkin z Uniwersytetu Londyńskiego. W Wielkiej Brytanii zaczęło przybywać ludzi otyłych. Yudkin uważał, że Brytyjczycy tyją, ponieważ jedzą za dużo węglowodanów, przede wszystkim cukru. Dowód na to według naukowca był prosty: wystarczy ograniczyć spożycie cukru i człowiek zaczyna chudnąć. Jednak ten pogląd nie był zgodny z tym, co o tyciu myślała większość lekarzy i znawców tematu. Powszechnie uważano, że jedyną dietetyczną przyczyną otyłości jest konsumpcja tłuszczu, przede wszystkim zwierzęcego: bekonu, masła. Sadło musi brać się z sadła, rozumowali. A cukier, cóż złego może być w cukrze? Jest przecież dobry, słodki, dodaje sił i energii

http://www.rp.pl/Plus-Minus/304219853-Profesor-John-Yudkin-czlowiek-ktory-nie-byl-z-cukru.html


Gavroche

W Lidlu kupiłem deserową czekoladę z całymi orzechami laskowymi, która ma niecałe 35g cukru na 100g i jest całkiem smaczna.
Ma tylko kakao, cukier, orzechy (27%) i tłuszcz mleczny.
Nie wiem czy to nie błąd z tą zawartością cukru, byłem przekonany, że czekolada ma zwykle koło 60g/100, ale nie przeszkodziło mi to oszamać całą. ;-)

RafałS

Miałeś mi pół zostawić.  :twisted:

Gavroche

Jak się skończył sernik, to przerzuciłem się na czekoladę przed snem.
Nie będę przecież łaził co chwila do sklepu. ;-)
U mnie w domu ulubiona jest gorzka z marcepanem z RitterSport, więc jest zapas.
Ma 52g cukru na 100g, akurat tyle, ile zalecił mi Doktor. :D

Blackend

A myśmy wczoraj upiekli sernik, jakoś smak mi przyszedł zupełnie nie wiem czemu? ;)