Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Chleb biszkoptowy

Zaczęty przez renia, 2011-03-23, 15:11:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

Gavroche

Cytat: admin w 2012-05-17, 13:16:11
Cytat: renia w 2012-05-17, 12:09:31
teraz teorii Gary Taubesa - a ta praktycznie pokrywa się z tym - co pisał wcześniej dr. Kwaśniewski.

Jeśli ktoś widzi samo zło w glukozie i poziomach insuliny we krwi, to znaczy, że nic nie wie, ale sporo ciekawych informacji nagromadził ten Taubes, tylko nic z tego nie wynika, bo ludzie przeważnie w przeciętnej diecie jadają 60-70% węglowodanów i dobrze się mają jeśli nie przekroczą około 10-15%  tłuszczu wyrażone w energii, w dawce pokarmowej. Więc twierdzenia tego Gary'ego pierwszy aspirant dietetyczny bez tytułów bez problemu obali z wyjątkiem może "hanniusia". Taubles zaś opisuje przeważnie syndrom metaboliczny diety korytkowej i nic więcej.
Węglowodany są zdrowe, a insulina to pierwszy hormon ewolucyjny, niezbędny do życia, więc też jest zdrowy.  :wink:
Teorie fruktozowe zaś, to pierdoły, bo frukroza nie jest rozprowadzana z krwiobiegiem ponieważ w jelitkowie jest zamieniana na glukozę, a co się nie zdąży zamienić, żyłą wrotną trafia do wątroby, a ta do reszty fruktozę pokarmową zamienia na glukozę i w takiej formie uwalnia do krwi. Nadmiar fruktozy może być zamieniony na tłuszcz w wątrobie w syndromie korytkowym z którego to syndromu "siem tyjem od tuscu"  proszę miśków z DD, ale nie chce mi siem po próżnicy pisać. Szkoda czasu, bo "miśki wiedzą lepiej", a mnie to nie przeszkadza.  :lol:
Aby tylko dobrze linkowali jak nie wypominając "płaska", co nic ostatnio nie pisze, to już są mi bardzo przydatni.  :D
No i jeszcze do tego "Edyta" z ogonem z AU - przyjmij do wiadomości, że nigdzie nie pisuję w Internecie z wyjątkiem tego Forum, a kangurku rojenia typu edytopająków są efektem raczej zwidów candidowohivowych niż zwykłej sklerozy.  :cry:
Przypominam, bo znowu dziś czytałem w necie o poziomie fruktozy we krwi.

Radzio

Cytat: Blackend w 2012-11-14, 15:10:55
Od wszelkiej maści fanatyków strzeż nas Panie!  :twisted:

I od antyfanatyków, Panie. :lol: :wink: Też wszelkiej maści. :mrgreen:

administ

Racja, ale kto z fanatykami będzie wojował? :roll:

Radzio

:D :lol:
Może pytek. :wink: :mrgreen:
Wróć! ... Pytek może. :wink: :lol: :lol: :lol: Tak kiedyś miało być! :wink:

administ

Chyba na berety musiałbym się zamienić! :shock: :lol:

Radzio

:lol:
Powinien się utrzymać! A u mnie na uszach, bowiem mam 2,5kgie cacko. O! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:

Radzio

Gavroche

Cytat: Radzio w 2015-03-23, 11:43:09
Powinien się utrzymać! A u mnie na uszach, bowiem mam 2,5kgie cacko. O! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :wink:
Masz interes jak niemowlę. ;)

Radzio

:lol: :lol: :lol:
Głodnemu, to ... nawet chleb biszkoptowy myśli nie rozjaśni. ;)

administ

Radzio

administ

Radzio

..., bowiem nie ma przeproś. :wink:

administ

... za chleb ze smalcem i mleko! 8) ;)

Radzio

Dziwna ta łączona promocja :lol: :lol: :lol:, ale ... zgoda! 8)

administ

I za skok na znak, terapie wspomagające do śrutowania i pasowania sobie chomąta Radziu, a wszystko dla dobra i na rzecz...!  :? :lol:

Radzio

administ

To nic śmiesznego Radziu... :? ;)
I jeszcze, że suplementacja witaminowa wraca do jadłospisu!  :shock:  :lol: