Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Placki z jajek i sera

Zaczęty przez renia, 2011-04-01, 19:42:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Zrobiłam je według przepisu nr 14 z "Książki kucharskiej" J.K. -  z połowy ilości tam podanych składników (250 g twarogu). Wyszło mi 16 dość dużych placków (4 patelnie po 4 placki). Ładnie one rosły przy pieczeniu, ale później trochę opadły. Dzieciom smakowały cienko posmarowane dżemem. Ja chcę je wykorzystać do zrobienia kanapek (jest z nimi znacznie mniej roboty niż z chlebem optymalnym). Twarożek podusiłam widelcem, białka ubiłam mikserem na sztywną pianę i całość wymieszałam łyżką. Bardzo smakowały mi te placki na ciepło. Zjadłam dwa - bez dodatków. :D


[załącznik usunięty przez administratora]