Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Leczenie dietą wysokotłuszczową.

Zaczęty przez administ, 2011-04-27, 07:08:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

WojciechS

Zapomniałem zalinkować, chyba przez choregosterola.
http://vimeo.com/24868973 - tu ten cud, "zdrowysterol"  :lol: :lol: :lol:

renia

Tak łatwo się można pozbyć się miażdżycy, :shock:  to ciekawe czemu tyle ludzi na nią choruje... :roll:

WojciechS

Bo nie jada zdrowegosterolu, bo myśli, że to chorysterol...  :lol:

renia

Ja chromolę takie sterole. Trudno się połapać... 8)  :|

WojciechS

Nie ma to jak robienie wody z musku bidnym ludkom zdanym na "expertuf"...  :lol: :lol: :lol:

renia

A mózg powinien się składać głównie z tłuszczów nasyconych, a nie z wody... :shock: :lol:

WojciechS

Lepiej, aby te bidaki ekspertów słuchały od zdrowych nasyconych tłuszczy roślinnych, bo masło składające się głównie z tłuszczy nienasyconych drożeje!  :evil: :evil: :evil:

renia

Ja dzisiaj zrobiłam masło ze śmietany 36% bez UHT i wyszło znacznie żółciejsze od "sklepowego"...Finansowo jednak się nie kalkuluje...

WojciechS

No to nieźle "zaprawioną" tę śmietanę miałaś!
Masło naturalne jest białe, a żółci  :wink: się dolewa, aby żółciejsze było!  :lol:

renia

Może... :roll: myślałam, że taka żółta była dlatego, że teraz krowy się pasą na trawie... :roll: chyba, że te czasy minęły... :(

barja

Reniu, masz rację. Przy normalnej hodowli krów w lecie masło jest mocno żółte a w zimie białe. A nawet przy hodowli przemysłowej krowy w lecie dostają zielonkę, co wpływa na kolor masła.

WojciechS

Reniu masz rację według barji...  :lol: :lol: :lol:

renia

Cytat: barja w 2011-08-24, 19:35:44
Reniu, masz rację. Przy normalnej hodowli krów w lecie masło jest mocno żółte a w zimie białe. A nawet przy hodowli przemysłowej krowy w lecie dostają zielonkę, co wpływa na kolor masła.

Pamiętam jak byłam dzieckiem, to  moja Mama kupowała na targu latem właśnie takie żółte masło. Podobnie jest (przynajmniej było) z żółtkami jaj... :D

renia

Cytat: WojciechS w 2011-08-24, 19:41:34

Dobrze, że mi napisałeś, bo ja nie umiem sama czytać... :lol:

Radzio

Cytat: renia w 2011-08-24, 20:09:58
Cytat: WojciechS w 2011-08-24, 19:41:34

Dobrze, że mi napisałeś, bo ja nie umiem sama czytać... :lol:

Odrobinka samokrytyki jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Fajnie  :lol: :lol:

WojciechS