Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

prądy selektywne i ostrożność...

Zaczęty przez darspan, 2011-07-11, 22:43:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

darspan

Na stronie http://opty.org/plus-publikacje/123 zamieszczony jest referat wygłoszony Na konferencji lekarzy optymalnych w Dusznikach Zdroju 13 sierpnia 208r  przez Janusza Żurka (chyba producenta aparatów)
Nie jest tu istotny temat rozważań (ciekawych z resztą) ale ich zakończenie. Otóż we wnioskach końcowych, Żurek zaznacza, ze .."należy uświadamiać lekarzom i fizykoterapeutom, że prądy należy stosować w tych przypadkach, gdzie jest to konieczne, gdyż nigdy nie wiemy czy ktoś poddany zabiegowi nie ma zawiązków raka w swoim organizmie"

Troc he to jest niepojące, bo skąd można wiedzieć, czy się nie ma "zawiązków raka  w swoim organizmie"?
Zatem jaką tu można zachować ostrożność. Właśnie miałem zamiar poddać się takim zabiegom.

zofijeczka

U mnie mama miała raka, babcia miała raka ( i w rodzinie też były przypadki) - a właśnie poddałam się prądom selektywnym przeciwko podwyższonemu ciśnieniu w oczach (jaskra)
podobno na tej diecie nie powinno się chorować na raka [nie czytałam jeszcze referatu] - a skutki w przypadku jaskry bardziej mnie niepokoiły :jedno - utrata wzroku
drugie - skutki permanentnego stosowania kropli do oczu --> już trochę przez nie nerki mi ucierpiały - i jak się okazuje jestem pierwszym pacjentem moich okulistów który ma taki problem przy kroplach X. po innych miałam przekrwoine oczy tak bardzo że zaczełam się wstydzić chodzić po ulicy [no moze nie wstydić ale było mi żal ludzi którzy na mnie patrzyli... :) ]

Tak więc wracając do tematu - trzeba określić korzyści

renia

Pomogły Ci te prądy?
Ja też brałam prądy selektywne, chociaż mój Tata chorował i zmarł na raka. Gdyby całe życie człowiek zastanawiał się czy ma raka, to by mógł przez ten czas z głodu umrzeć... :lol: Myślę, że tutaj chodzi o zdiagnozowane przypadki. Ponoć rak się rozwija kilkanaście do kilkudziesięciu lat - zanim się ujawni. Niektórzy twierdzą z kolei, że każdy ma w sobie komórki nowotworowe, tylko nie u każdego choroba się rozwija...

zofijeczka

Reniu,
w tej chwili dobrze :)
opis tu dla porządku: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=538.0
[ tam obiecałam że będę pisała o postępach.]

renia

Dzięki. Jeszcze nigdy nie miałam sprawdzane ciśnienia w gałce ocznej, ani badania dna oka...planuję kiedyś 8) je zrobić...

Ewa

Cytat: zofijeczka w 2011-08-13, 15:04:02
U mnie mama miała raka, babcia miała raka ( i w rodzinie też były przypadki) - a właśnie poddałam się prądom selektywnym przeciwko podwyższonemu ciśnieniu w oczach (jaskra)
podobno na tej diecie nie powinno się chorować na raka [nie czytałam jeszcze referatu] - a skutki w przypadku jaskry bardziej mnie niepokoiły :jedno - utrata wzroku
drugie - skutki permanentnego stosowania kropli do oczu --> już trochę przez nie nerki mi ucierpiały - i jak się okazuje jestem pierwszym pacjentem moich okulistów który ma taki problem przy kroplach X. po innych miałam przekrwoine oczy tak bardzo że zaczełam się wstydzić chodzić po ulicy [no moze nie wstydić ale było mi żal ludzi którzy na mnie patrzyli... :) ]

Tak więc wracając do tematu - trzeba określić korzyści

eh, Zośka, widzę, że muszę cię skorygować. Babcia miała nowotwór łagodny, który jej wycięli i po krzyku.
Rzeczywiście były przypadki raka w rodzinie, ale każdy inny. Nie skupiałabym się na tym. Teraz rak to plaga. Jest tu ktoś, u którego w rodzinie nie było raka? Ludzie źle sie odżywiają, stresują się i wdychają trucizny.

ja miałam, a na prądach byłam. Rozbolała mnie głowa z nerwów. Bolała z 10 dni bez przerwy. Poszłam na prądy i po pół godzinie ból minął

administ

Prądy selektywne, których zastosowanie opracował Dr Kwaśniewski są super.
Bardzo skuteczne w zaburzeciach autonomicznego układu nerwowego.
Trzeba tylko się znać na zasadach robinia zabiegów, bo można sobie zaszkodzić, jak się trafi nie tam gdzie trzeba.

renia

Witaj Ewa... :D "Twój" KOCS-yk ma już prawie 2000 stron... 8) :lol:

^ToM^

Z tą szkodliwością nie jest chyba aż tak źle. Przecież doktór Kwaśniewski wielokrotnie mówił, że do niezidentyfikowanych przypadków daje się "w ciemno" bo w razie ja objawy się nasilą to można zawsze odwrócić zmieniając z PS na S i odwrotnie. Jest to rodzaj diagnostyki w niejasnych przypadkach.
Co do raka to nie wiem. Przecież nikt nie wie czy nie ma raka, a prądy się bierze. Co innego jak ktoś ma zdiagnozowanego nowotwór.
Ja też potwierdzam b. duża skuteczność prądów. Zresztą sam stosowałem zarówno u siebie jak i u rodziny aparatem home-made, z dużym powodzeniem.

administ

Na pewno zaszkodzi, jak się na tym nie zna, albo robi prądy "płatne od minuty", a nie potrzeb pacjenta.  :?

zofijeczka

eh , Ewa :)
co tu korygować rak to rak -  łagodny czy nie

administ

Eh,
na raka trzeba sobie nieźle zapracować!
Czasem kilkadziesiąt latek, a czasem kilka chwilek.

friga

A co wg Pana Panie Tomaszu potrzebne jest do wychodowania takiego stwora?Prosze o opinie Pana jako niezaleznego naukowca

administ

Czynników jest bardzo dużo, dlatego nie będę nawet wymieniał.
Napiszę tylko, że Polsce główną przyczyną pandemii nowotworów zdaje się być wzrost spożycia metali ciężkich głównie z margaryn i warzyw.

nowy

Cytat: admin w 2012-07-01, 20:08:22
Prądy selektywne, których zastosowanie opracował Dr Kwaśniewski są super.
Bardzo skuteczne w zaburzeciach autonomicznego układu nerwowego.
Trzeba tylko się znać na zasadach robinia zabiegów, bo można sobie zaszkodzić, jak się trafi nie tam gdzie trzeba.

...własnie, o to chodzi, żeby wybrać dobrze. Ale jak wybrać? Istnieją jakieś certyfikaty, jakaś lista? Obawiam się, że nie i wszystko idzie na oko i wyczucie. Ja szukam zabiegów w Łodzi. znalazłem, ale nie wiem, czy jest to "tam, gdzie trzeba?"
Pozdrawiam

renia

Dowiedz się czy mają tam odpowiedni aparat do prądów, z certyfikatem... :roll:

nowy

dziękuję Ci bardzo, czyli aparat taki musi miec odpowiednią cenzurkę. Oby jeszcze obsługa była szkolona - też sprawdzę, ale wyboru nie mam, bo w Łodzi jest jeden taki (chyba, że nie wiem o innych, ale jak dotąd, to nie udało mi sie zdobyć więcej adresów). W ogóle, to tu jest pusta plama. Nie ma lekarzy opty. Ja muszę jechać do lekarza az do Ciechocinka, no - ale to nie zależy od nikogo, poza samymi lekarzami, a znających idee D.O. jest niewielu. Pozdrawiam :)

renia

Powinien to być aparat "Pentapuls". Niektórzy dają prądy z aparatu "Selektronik", ale ten nie jest profesjonalnie sprawdzony i nie posiada certyfikatu. Może być dobry, a może być i wadliwy... :roll:

nowy

Dziękuję. Skorzystam. Serdecznie pozdrawiam. :)

renia

:D życzę powodzenia i poprawy zdrowia przede wszystkim. Dr Kwaśniewski pisał, że gdyby powszechnie były zalecane i stosowane prądy selektywne, to farmacja by sprzedawała o 60 % mniej leków... :D