Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Rozpoczęto zbieranie podpisów.

Zaczęty przez administ, 2011-08-14, 19:53:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Blackend

Z SLD? Hmm...  :|
Tylko 6% poparcia - to jest na granicy progu, no i miejsce odległe.  :roll:
Ale może to dobrze? ;) Życzę Ci jak najlepiej - pewnie wiesz jak ;)

administ

"Zawsze jest nadzieja".
Muszę zrobić pierwszy krok, jeśli chcę zacząć realizować zobowiązanie, które przyjąłem na siebie, w trakcie ostatniej Konerencji Optymalnych w Ciechocinku, która odbyła się 28-go maja 2011r.
Uważam, że jest to doskonały sprawdzian na przyszłość.
Dziękuję "Blackend" za przychylność i życzenia.

renia

Cytat: Blackend w 2011-08-14, 20:05:16
Z SLD? Hmm...  :|
Tylko 6% poparcia - to jest na granicy progu, no i miejsce odległe.  :roll:
Ale może to dobrze? ;) Życzę Ci jak najlepiej - pewnie wiesz jak ;)

Ja myślę, że do wyborów się sporo zmieni. Ludzie już mają dosyć sporów, afer i pomówień między PO i PiS-em - tego całego cyrku, w którym społeczeństwo w ogóle się nie liczy...

Blackend

A dla SLD się liczy?
Dla polityków partia nie ma znaczenia (patrz ostatnie transfery). Zawód polityk - to tak jak zawód prezes. Prezesowi jest obojetne czego bedzie prezesem byle by był prezesem ;)

administ

Ale nie każdy kandydat jest politykiem. Niektórzy są nawet bezpartyjni, z własnym programem do realizacji.

administ

Cytat: Blackend w 2011-08-14, 20:05:16
Ale może to dobrze?

Rozmawiałem ze słuchaczem pewnego radia, głosującym zawsze na swoją partię, jednak skłonny jest zagłosować na nazwisko kandydata, którego dobrze zna, choć kandydat jest z zupełnie przeciwnej opcji.

maf

Czy to znaczy ze popiearasz SLD? Ola zawsze popierala /wiadomo w co sie wkrecilem , corka zlewa,  pulkownik(a wojsku krazylo przyslowie, "lepiej jesc korzonki z drzewa niz poslubic corke zlewa")/. Mialem to wypisane na metrze. Ci co byli w wojsku wiedza o co chodzi.
Powiem tak.
Glosowalem na Tyminskiego, bo w programie mial uczynic Polske mocarstwem z bomba atomowa. Chce zyc w mocnym panstwie z ktorym inni sie licza.
Na Korwina Mikke, bo ..nie bede przytaczla jego programu
Na Leppera , bo jak sama nazwa wskazuje samo obrona.
Po prostu cos musi walnac, zeby byly zmiany. Na lepsze.
Na szczescie , nibiru juz leci w nasza strone. Ustawienie planet w 2012 roku jest juz znane i wypelni sie proroctwo oriona.

administ

Cytat: maf w 2011-08-14, 20:53:30
Czy to znaczy ze popiearasz SLD?

Tu nie chodzi o mnie.
Jestem w takiej sytuacji, że start z dowolnej listy nie zadowoliłby wszystkich, dlatego po rozważeniu "za" i "przeciw" postanowiłem, jak postanowiłem.
Na dziś, to optymalne rozwiązanie.

Teresa Stachurska

Panie Tomaszu, gratuluję decyzji :)  Jeśli w Parlamencie nie będzie wielu nowych "twarzy" to na zmiany nie ma po co liczyć. Żeby zmiany się zdarzyły trzeba zmian osobowych.

maf

Nie czytalem linka. Teraz przeczytalem(jestes na liscie). Jestem za. Ale niestety mieszkam w poznanskim i nie bede mogl cie poprzec.

administ

Cytat: Teresa Stachurska w 2011-08-14, 21:12:13
Panie Tomaszu, gratuluję decyzji...

Pani Tereso,
muszę się trzymać zgodnie z prawem pewnych reguł.
W związku z tym, dziękuję za gratulacje.

administ

Cytat: maf w 2011-08-14, 21:17:08
Ale niestety mieszkam w poznanskim i nie bede mogl cie poprzec.

"maf"
już to zrobiłeś, choć mieszkasz w poznańskim.
Dziękuję.

Blackend

Cytat: Tomasz Kwaśniewski w 2011-08-14, 20:40:08
Rozmawiałem ze słuchaczem pewnego radia, głosującym zawsze na swoją partę, jednak skłonny jest zagłosować na nazwisko kandydata, którego dobrze zna, choć kandydat jest z zupełnie przeciwnej opcji.

Nie wiem jak silny jest okręg wyborczy (ile osób regularnie głosuje), z którego startujesz (Pan startuje?) i ile nazwisk ma szansę na mandat? Nierzadko osoby z dalszymi numerami "pożerają" tych na górze ;) Wszystko jest możliwe - teoretycznie ;)

kristan

Prawdziwy przywódca/tego Ci życzę/ , to nie ten , który ma najliczniejszych zwolenników , a ten , który wychowuje i kształci najwięcej przywódców , kierując ich na właściwą drogę działania.
Opcja polityczna nie ma znaczenia - gratuluję i życzę powodzenia.

administ

Cytat: Blackend w 2011-08-14, 23:02:35
Cytat: Tomasz Kwaśniewski w 2011-08-14, 20:40:08
Rozmawiałem ze słuchaczem pewnego radia, głosującym zawsze na swoją partę, jednak skłonny jest zagłosować na nazwisko kandydata, którego dobrze zna, choć kandydat jest z zupełnie przeciwnej opcji.

Nie wiem jak silny jest okręg wyborczy (ile osób regularnie głosuje), z którego startujesz (Pan startuje?) i ile nazwisk ma szansę na mandat? Nierzadko osoby z dalszymi numerami "pożerają" tych na górze ;) Wszystko jest możliwe - teoretycznie ;)

Nim podjąłem decyzję, analizowałem sytuację na podsyawie strony internetowej: http://www.pkw.gov.pl/pkw2/index.jsp?place=Menu01&news_cat_id=30&layout=0 .
Oczywiście, że dziś dużo łatwiej jest wystartować z listy PO, ale życie nie jest łatwe, więc padło na SLD. Wybrałem optymalnie.
Blackend,
w podanym linku trzeba sobie poszperać w zakładce: "strona główna", "wybory Sejm/Senat", w kolejnych latach wyborczych, "wyniki wyborów" i dalej ... dasz sobie radę.
Choć łatwo nie będzie, wygląda optymistycznie!

administ

Cytat: kristan w 2011-08-15, 06:12:54
Prawdziwy przywódca/tego Ci życzę/ , to nie ten , który ma najliczniejszych zwolenników , a ten , który wychowuje i kształci najwięcej przywódców , kierując ich na właściwą drogę działania.
Opcja polityczna nie ma znaczenia - gratuluję i życzę powodzenia.

"kristan"
Nie jestem przywódcą, nigdy nie chciałem być przywódcą.
Zawsze chciałem być tym, który pomaga dobrą radą, choć odzywałem się z rzadka.
Dziękuję za gratulacje!
To nie jest tylko mój osobisty sukces.
Do Wyborów jeszcze 54 dni, 22godz.
To bardzo dużo czasu.

administ

Cytat: Blackend w 2011-08-14, 23:02:35
ile nazwisk ma szansę na mandat? Nierzadko osoby z dalszymi numerami "pożerają" tych na górze ;) Wszystko jest możliwe - teoretycznie ;)

Okręg nr 5 jest 13-to mandatowy.
Normalny rozkład głosów, na podstawie sondaży wyborczych, w tym Okręgu będzie następujący: 6-4-2-1.
Ale można zakładać optymistycznie, że z jakiegoś powodu wynik będzie: 6-3-3-1, a nawet 6-2-4-1
Drugi wynik na tej liście (powyżej 10tys. ważnych głosów) jest raczej wystarczający i pewny.

WojciechS