Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Rejestracja listy!

Zaczęty przez administ, 2011-08-26, 17:51:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

No jeszcze mamy temat IKZE :lol: Jest bardziej rygorystyczny niż IKE.

sewero

Cytat: slawek w 2011-09-01, 14:18:33
Cytat: sewero w 2011-09-01, 14:15:30
Tacy jak ty ludzie malostkowi sa w Polskim rzadzie. Trzepiaja sie d... Maryny a nic z tego nie wychodzi. Mialam cie za inteligentniejszego faceta. Trudno mozna sie mylic.
Koniec dyskusji z mojej strony. Amen
No a tera zto już lecisz "Adpersonam" ;) wiesz że to oznacza brak argumentów ?? amen :(
Argumentow mam wiele ale szkoda mi czasu na pisanie z toba. Nic to nie zmieni. Jak juz pisalam nie mam zamiaru znizac sie do twojego poziomu . Dyskusje zakonczylam.

slawek

Cytat: Dasna w 2011-09-01, 14:15:48
Pisałam n/t IKE. Nie polisy. Tak w polisie , przy programach kapitałowych masz procent składany. Przy znacz±cym udziale obligacji w portfelu funduszu procent składany nie będzie dotyczył obligacji.Tak?
IKE to przecież rodzaj polisy ! wpłacasz inwestujesz a jak zarobisz to przy realizacji odciągną ten podatek :( tylko ze do czasu realizacji nie odciagają co miesiąć ;) zgadza się ??

slawek

Cytat: sewero w 2011-09-01, 14:23:03
Argumentow mam wiele ale szkoda mi czasu na pisanie z toba. Nic to nie zmieni. Jak juz pisalam nie mam zamiaru znizac sie do twojego poziomu . Dyskusje zakonczylam.
Tak tak oczywiście grunt to mieć ostatnie zdanie ;) bo o argumencie to już chyba możemy zapomnieć ???

P.S.
jaki jest mój poziom ?? że nie potrafisz do niego dobić ??

Dasna

Cytat: slawek w 2011-09-01, 14:23:14
Cytat: Dasna w 2011-09-01, 14:15:48
Pisałam n/t IKE. Nie polisy. Tak w polisie , przy programach kapitałowych masz procent składany. Przy znacz±cym udziale obligacji w portfelu funduszu procent składany nie będzie dotyczył obligacji.Tak?
IKE to przecież rodzaj polisy ! wpłacasz inwestujesz a jak zarobisz to przy realizacji odciągną ten podatek :( tylko ze do czasu realizacji nie odciagają co miesiąć ;) zgadza się ??
Nie. Polisa a IKE to dwie różne sprawy. a i jeszcze polisy są rożnie skonstruowane.
IKE a planowane IKZE też różnią sie między sobą.Możliwościami wpłat i podatkami od zysków kapitałowych.

Dasna

Uścislam posiadacze IKE a i w przyszłości IKZE nie płacą podatku od zysków kapitałowych tzw. Belki.

Dasna

Cytat: Dasna w 2011-09-01, 14:29:11
Uścislam posiadacze IKE a i w przyszłości IKZE nie płacą podatku od zysków kapitałowych tzw. Belki.
Dodam , że do chwili kiedy zgromadzone środki będą na koncie do momentu uzyskania świadczeń emerytalnych.

Dasna

No i jeszcze dodam , że także Pracownicze Programy Emerytalne miały całkiem niezłą ideę i gdzieś przepadły , cicho o nich.

slawek

Cytat: Dasna w 2011-09-01, 14:26:56
Nie. Polisa a IKE to dwie różne sprawy. a i jeszcze polisy s± rożnie skonstruowane.
IKE a planowane IKZE też różni± sie między sob±.Możliwo¶ciami wpłat i podatkami od zysków kapitałowych.
Różnice minimalne, jeśli dotrwasz do wieku ;) to nie płacisz jeśli wcześniej będziesz musiała zrealizować to jak najbardziej :( a skoro jesteś w ubezpieczeniach to wiesz że wszystkie te programy sa pakowane w "polise" żeby tego kdłubka uniknąc ;) ale to juz ewentulanie sprawa na odrębny wątek ;)

Dasna

Cytat: slawek w 2011-09-01, 14:59:41
Cytat: Dasna w 2011-09-01, 14:26:56
Nie. Polisa a IKE to dwie różne sprawy. a i jeszcze polisy s± rożnie skonstruowane.
IKE a planowane IKZE też różni± sie między sob±.Możliwo¶ciami wpłat i podatkami od zysków kapitałowych.
Różnice minimalne, jeśli dotrwasz do wieku ;) to nie płacisz jeśli wcześniej będziesz musiała zrealizować to jak najbardziej :( a skoro jesteś w ubezpieczeniach to wiesz że wszystkie te programy sa pakowane w "polise" żeby tego kdłubka uniknąc ;) ale to juz ewentulanie sprawa na odrębny wątek ;)
Zgadza się.
Nie zajmuję się już ubezpieczeniami. Robię diametralnie coś innego. Jednak na bieżąco muszę śledzić rynek finansowy. A i lubię. Tak ten wątek ma swój temat przewodni i na pewno ma służyć Optymalnym. No , ale cóż wszyscy albo umrzemy albo jeszcze zdążymy się zestarzeć przed śmiercią.

Radzio

Cytat: Tomasz Kwaśniewski w 2011-08-31, 12:07:54
http://www.kujawsko-pomorskie-sld.org.pl/aktualnosci/_news/1/0/593/wszystkie_listy_wyborcze_.html - klamka zapadła.

Nic dodać, nic ująć. :)

Urzędnik zdecydowanym tonem uprzedził mnie, że zostałem wykreślony z mojego Obwodu Wyborczego. To formalność, ale zabrzmiało jak zesłanie na banicję.

[załącznik usunięty przez administratora]

renia

Radzio, jak otrzyma się takie zaświadczenie to można głosować w każdym okręgu wyborczym oprócz swojego?

Trzeba jakieś podanie w przód składać, czy wydają taki świstek "od ręki'?

Radzio

Na pierwsze: tak.
Na drugie też tak i od ręki.

-Podchodzisz do urzędnika,
-oddajesz dowód, a w zamian dostajesz wniosek do wypełnienia,
-oddajesz wypełniony wniosek,
-po "od ręki" dostajesz zaświadczenie do sprawdzenia i dowód,
-jeżeli wszystko jest zgodne, odchodzisz z kwitkiem. :)

renia

WojciechS

O ja!
Radzio, chyba się jednak spotkamy w Ciechocinku...  :D

Radzio

Skorzystasz z instrukcji. ;) :D

WojciechS

renia

Radzio, myślę, że to Twoje zaświadczenie jest nieważne.  :( Za bardzo zapaćkane... 8)

Radzio

Cytat: WojciechS w 2011-09-12, 20:18:42
W środę!  :D :D

Moje zdanie było oczywiście w formie pytającej? ;) :D :D  Wiesz, "towarzystwo" i te sprawy...  :lol: :lol:

Cytat: renia w 2011-09-12, 20:22:27
Radzio, myślę, że to Twoje zaświadczenie jest nieważne.  :( Za bardzo zapaćkane... 8)

A czy tu o moje zaświadczenie chodzi? :D

renia

Pisze Radosław "jak byk" :shock: :lol: