Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Rejestracja listy!

Zaczęty przez administ, 2011-08-26, 17:51:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

"... Radosław "jak byk"..."- ładnie to napisałaś.  :oops:  :lol: :lol:

renia

Innymi słowy byczy facet... 8)

Radzio

Na szczęście wzięłaś to w cudzysłów. :D

kangur

Jak tylko bedzie mozliwosc w Kangurowie, to zaglosuje na Tomka. Narazie jest cisza na temat glosowania w Kangurowie.

kangur

Cytat: kangur w 2011-09-13, 09:50:58
Jak tylko bedzie mozliwosc w Kangurowie, to zaglosuje na Tomka. Narazie jest cisza na temat glosowania w Kangurowie.
Zimna d.... Nie da rady.
KOMUNIKATY 
WYBORY 9 PAŹDZIERNIKA 2011 R.
Konsulat Generalny RP w Sydney informuje, że w niedzielę 9 października 2011 r. odbędą się wybory do Sejmu i Senatu Rzeczypospolitej Polskiej. Odbędą się one w oparciu o zapisy Ustawy z dnia 5 stycznia 2011 r. - Kodeks wyborczy, która weszła w życie z dniem 1 sierpnia 2011 r.
Obywatele polscy mieszkający za granicą będą mogli głosować na kandydatów do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z okręgu wyborczego nr 19 oraz na kandydatów do Senatu Rzeczypospolitej Polskiej z okręgu wyborczego nr 44.
http://www.sydney.polemb.net/

administ

"kangur"!
Bardzo dziękuję za poparcie i Twoje zainteresowanie się Wyborami w Kangurowie.
Najważniejsze, że oddałbyś swój głos na mnie, niezależnie z jakiej listy kandyduję.
To dobry prognostyk na przyszłość.
Serdeczne pozdrowienia.

Blackend

Admin, czy jako kandydat niezrzeszony, ale startujący z okreslonej listy możesz mieć własny program wyborczy?
Czy raczej jestes zobligowany pewnego rodzaju dyscypliną?

administ

Jako kandydat niezależny i niezrzeszony, mam własny program wyborczy, ale pewna lojalność i wdzięczność za to, że SLD umożliwiła mój start z ich listy, zobowiązuje mnie do racjonalnego postępowania.
Dla mnie jednak propagowanie Diety Optymalnej i Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Optymalnych im. Adama Jany zawsze będzie priorytetem.
Dlatego każdy głos na moją kandydaturę się liczy!

Blackend

A gdzie ja mógłbym sobie ten program poczytać?

administ

W tym dziale wkrótce.
Ograniczę się jedynie do problematyki zdrowotnej i rolnictwa.

renia

Cytat: Radzio w 2011-09-12, 18:44:02
Na pierwsze: tak.
Na drugie też tak i od ręki.

-Podchodzisz do urzędnika,
-oddajesz dowód, a w zamian dostajesz wniosek do wypełnienia,
-oddajesz wypełniony wniosek,
-po "od ręki" dostajesz zaświadczenie do sprawdzenia i dowód,
-jeżeli wszystko jest zgodne, odchodzisz z kwitkiem. :)

U mnie był inny scenariusz. Podałam dowód (UM Wydział Ewidencji i Spraw Obywatelskich ), urzędniczka wrzuciła moje dane w komputer i zaraz wydrukowała gotowe zaświadczenie z moimi danymi. Nic nie musialam wypełniać tylko 1 podpis złożyć. Trwało to niecałe 5 minut.  :D

Jednak w tym Wejherowie technika poszła do przodu... :lol: :wink: Jak do tej pory to u nas tylko 9 takich zaświadczeń wystawili...

WojciechS

O i to jest Urząd!  :D

maf

Cytat: Tomasz Kwaśniewski w 2011-09-13, 11:47:29
Jako kandydat niezależny i niezrzeszony, mam własny program wyborczy, ale pewna lojalność i wdzięczność za to, że SLD umożliwiła mój start z ich listy, zobowiązuje mnie do racjonalnego postępowania.
Dla mnie jednak propagowanie Diety Optymalnej i Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Optymalnych im. Adama Jany zawsze będzie priorytetem.
Dlatego każdy głos na moją kandydaturę się liczy!
Cytat: Tomasz Kwaśniewski w 2011-09-13, 11:54:15
W tym dziale wkrótce.
Ograniczę się jedynie do problematyki zdrowotnej i rolnictwa.
Moim zdaniem kandydat na posla, a jeszcze bardziej posel, w programie powinien miec wszystko.
Co by bylo, jakbysmy mieli poslow z ktorych kazdemu chodzi o 1 lub 2 sprawy.
Kazdy powinien miec jakis poglad na: podatki, vat, zus, nfz, cba, cbs, wojsko, zus, narkotyki, aborcje, eutanazje, kosciol itd. I te poglady kazdy wyborca chcialby poznac.
Co by bylo jakby jakis wegetarianin mial wplyw na: problematyke zdrowotna i rolnictwo? Upadlaby produkcja zwierzeca. Rolnicy uprawialiby tylko (kurcze zapomnialem, taka smieszna nazwa) hehe ciecierzyce :lol: cieciorka :lol:
To tyle, bo rozsmieszylo mnie to.

maf

Zapomnialem dodac:
Wszyscy sie chyba zgodza, ze nam optymalnym chodzi o to, zeby ceny salcesonu i sloniny spadly.

renia

To nie jest najważniejsze. Najważniejsze jest uświadomienie społeczeństwa - takie optymalne uświadomienie, aby tyle ludzi nie musiało niepotrzebnie chorować a państwo jeszcze za to płacić...A ci co obiecują naprawić wszystko to najczęściej nic nie poprawią... no może swój budżet...:?

maf

Cytat: renia w 2011-09-14, 16:13:55
To nie jest najważniejsze. Najważniejsze jest uświadomienie społeczeństwa - takie optymalne uświadomienie, aby tyle ludzi nie musiało niepotrzebnie chorować a państwo jeszcze za to płacić...A ci co obiecują naprawić wszystko to najczęściej nic nie poprawią... no może swój budżet...:?
Tego nie zmieni 1 posel. Wiesz ile jest przeciwnikow Zywienia Optymalnego? Wiecej niz zwolennikow. Zmiany moglaby zrobic partia optymalna gdyby miala wiekszosc w sejmie. Ale nazywalo by sie to pewnie dyktatura. 1 posel nic nie zmieni.
Zeby nie bylo, ze jestem przeciw, jestem za TK, bo optymalni to w wiekszosci "dobrzy ludzie".
Tylko jakby powstal taki ruch spoleczny/partia optymalnych to juz by bylo cos. Przeciez PJN powstal niedawno i zaczal od 3 czlonkow. (czlonkow to zle powiedziane bo to byly kobiety).
Uswiadamiac spoleczenstwo to nie w sejmie. Sa na to inne sposoby. To co mi sie nasuwa to po pierwsze:
leki na choroby ktore mozna wyleczyc odzywianiem powinny byc nie dotowane z nfz (insulina), nie bedzie takich sytuacji co opisalem niedawno.
To narazie tyle.

renia

Nie od razu Rzym zbudowano...Rewolucji się nie zrobi ale ewolucję można w ten sposób przyspieszyć. Zawsze łatwiej coś zdziałać, wypromować jak się jest bliżej rządu. Czym więcej Optymalnych będzie na różnych poziomach władz lokalnych tym więcej ludzi o nas usłyszy. Szybciej będzie można rozmawiać z rządem o jakichś zmianach np. w leczeniu cukrzycy, w polityce rolnej czy w dietetyce...

renia

Minister Zdrowia prędzej porozmawia z Posłem niż z nami - pionkami... Jakby tak się patrzyło tylko pesymistycznie to nic by nie było warto robić... lepsza jest metoda "małych kroków" niż żadna...Gdyby Tomasz został Posłem, byłby to olbrzymi krok na przód... :D jeśli nie...to trudno...świat się jeszcze nie kończy - jak to słusznie zauważył "Blackend"...  (widocznie myśli inaczej niż się "nazywa" :lol:)...

maf

Cytat: renia w 2011-09-14, 16:53:35
Nie od razu Rzym zbudowano...Rewolucji się nie zrobi ale ewolucję można w ten sposób przyspieszyć. Zawsze łatwiej coś zdziałać, wypromować jak się jest bliżej rządu. Czym więcej Optymalnych będzie na różnych poziomach władz lokalnych tym więcej ludzi o nas usłyszy. Szybciej będzie można rozmawiać z rządem o jakichś zmianach np. w leczeniu cukrzycy, w polityce rolnej czy w dietetyce...
Nie wiem na jakim swiecie zyjesz. Walesa tez byl optymalny. I duzo mogl, i pewnie jeszcze moze.
Na konferencji optymalnych w sali kongresowej siedzial (z malzonka) obok dr Jana Kwasniewskiego(z malzonka), ktory opracowal Diete Optymalna.
http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/sala%20_kongresowa19_1.jpg

renia

To, że Wałęsa nic w tym kierunku nie zrobił nie oznacza, że nikt nie ma się starać. Wygodnie jest nic nie robić. Ale czy dobrze?