Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Ekologia w naszym domu

Zaczęty przez friga, 2011-08-28, 23:19:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

chill

Jak zrobić pastę do mycia zębów i dezodorant samemu :


woda
Soda oczyszczona
Nadtlenek wodoru spożywczy  :shock:
olejek miętowy

Ten nadtlenek mi trochę nie pasuje i lekko przeraża :)

http://www.youtube.com/watch?v=i5CpvuVMc6c&feature=player_embedded

barja

Nie musi być perhydrol, bo to rzeczywiście hardkor, wystarczy zwykła woda utleniona z apteki. Sprawdziłam, działa.



Dasna

Chyba kupię pół kilo sody. :roll:

renia

Tylko?  :shock: Ja na wyjazd chcę kilo wziąć... 8)

Dasna

Cytat: renia w 2013-06-13, 06:26:57
Tylko?  :shock: Ja na wyjazd chcę kilo wziąć... 8)
:roll: To może zamówimy worek na spółkę?  :mrgreen:

renia

Hurtem będzie taniej... :D Założymy mafię i będziemy innym sprzedawać drożej małe "działeczki"... 8) :lol:

Dasna

 :shock: Uważaj, bo jak nas zgarną to się nie wybronimy. Mafia sodowa. Oddam królestwo za sodę. :lol: :lol:

Dasna

Spodobała mi się ta idea. I będziemy takimi Ojcami Chrzestnymi pardon Matkami Chrzestnymi. :lol: :lol:

renia

Tylko nie wiem co zrobię z taaaką kasą... :shock: 8) :lol:

Dasna

Zainwestujemy.  :lol: Opleciemy cały świat......sodą. :lol:

renia


Teresa Stachurska

Woda, mydło, ocet, soda kalcynowana, sok z cytryny, borax - http://vod.pl/sprzatanie-toksyczna-obsesja,114004,w.html .


administ

W Tuczarni żywność przejeżdża średnio 4-5tys. km nim trafi na stół konsumenta.   :?

vvv

Cytat: admin w 2015-04-09, 09:33:55
W Tuczarni żywność przejeżdża średnio 4-5tys. km nim trafi na stół konsumenta.   :?

Po lewej uncja drożdży, po prawej jedno żółtko.
http://s8.postimg.org/b3durx8dh/image.png
(http://s8.postimg.org/b3durx8dh/image.png)

Te drożdże to te aminokwasy tworzą z cukru i wody? Skubane!

Może ten Chińczyk co żył  200 lat i powiadają, że żywił się alkoholem i ziołami,
to nie łykał rafinowanego alkoholu, tylko mętność znad sfermentowanego ryżu.

Może zamiast kiełkować, lepiej fermentować.

:?

Gavroche


vvv

CytatA o chitynie słyszał? ;)

http://s24.postimg.org/6ny9zr7qd/Chi.png
(http://s24.postimg.org/6ny9zr7qd/Chi.png)

8)

Gavroche

Chodziło mi o odległość filogenetyczną. ;)
Jak można porównywać drożdże do żółtka, jednocześnie trąbiąc, o jadalności na surowo, jako wskaźniku jadalności w ogóle?
Fermentacja, to kolejny, obok obróbki termicznej, sposób na uczynienie niejadalnego jadalnym.
A alkohol z ryżu robią Aspergilusy, nie drożdże.  :D