Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

jajka

Zaczęty przez nowicjuszka, 2011-11-23, 16:17:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Niedawno się dowiedziałam, że kiepskie... :?  :roll: Ale jak kiepskie to chyba dobrze... :lol:

Gavroche

Cytat: renia w 2012-12-14, 19:22:19
Niedawno się dowiedziałam, że kiepskie... :?  :roll: Ale jak kiepskie to chyba dobrze... :lol:
Mam to w nosie, mnie się podoba i tylko to się liczy :)

renia

Ja z Twoich żartów i Zyona to też się nieraz, czytając DD, uśmiałam co niemiara... :lol:

Gavroche

Cytat: renia w 2012-12-14, 19:39:08
Ja z Twoich żartów i Zyona to też się nieraz, czytając DD, uśmiałam co niemiara... :lol:
To Zyon taki siupny jest.
I było z kogo tam dowcipkować...

renia

:lol: inspiracji nie musieliście daleko szukać... :lol:

Gavroche

Cytat: renia w 2012-12-14, 19:55:03
:lol: inspiracji nie musieliście daleko szukać... :lol:
No tak.
Fakt.

chill

Miał ktos tak że zbrzydło mu mieso , podroby na korzyśc jajek, żółtek ?

Mam tak od jakiegos czasu i mógłbym jesc same jaja , żółtka najlepeij 2x dziennie. Przy zachowaniu dziennych racji btw i proporcji .

Czasem tak robiłem , na któtszy okres czasu , ale zastanawiam sie co by nie pociągnac tego miesiąc , albo kilka. mam dobry dostęp do zdrowego jaja , takze tu nie ma problemu.

renia

Też tak sobie kiedyś dedukowałam, że najlepiej to by było jeść tylko żółtka bez mięsa, bo wtedy mielibyśmy tylko białko najwyższej wartości. Ale mięso i podroby pewnie też są przydatne - chociażby do regeneracji komórek...ale pewnie nie są niezbędne... :roll:
Ale co jam wiem... :roll:

chill

Mi już zaczyna sie nudzic mieso , watróbke z dzika jeszcze wsune raz na tydzień bo to inny smak . Ale mógłbym jechac bez znudzenia na samych jajo-żółtkach...

Własnie jest tam wsio oprócz witaminay C .

Mam dobra cenę na nie i sa dobrego rzutu ....

Zyon

Ja obecnie wsuwam nawet cale jajka, bo nie chce mi sie bialka z innych zrodel oprocz twarogu. Swojskie mieso kupuje co jakis czas wiec jak nie mam to nie ma tragedii, wychodzi wtedy wegetarianizm  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-03-08, 10:14:43
Ja obecnie wsuwam nawet cale jajka, bo nie chce mi sie bialka z innych zrodel oprocz twarogu. Swojskie mieso kupuje co jakis czas wiec jak nie mam to nie ma tragedii, wychodzi wtedy wegetarianizm  :lol:
O, widzisz, zdrowy wegetarianizm!

chill

I Ty Zyonie ... nie podejrzewałbym Cie o to ...  :D

Gavroche

Cytat: chill w 2013-03-08, 10:18:45
I Ty Zyonie ... nie podejrzewałbym Cie o to ...  :D
Prawda?
Ja tam lubię i jaja i mięso i wszystko :D
Starszy Kwaśniewski pisał, że człowiek może jeść same jaja i będzie zdrowy.
Co jakiś czas są doniesienia, że ktoś tam jadł 20 żółtek dziennie przez 20 lat jako jedyne źródło białka.

chill

Podziękował....

wisienka

Cytat: chill w 2013-03-08, 09:48:07
Miał ktos tak że zbrzydło mu mieso , podroby na korzyśc jajek, żółtek ?

Ja tak mam.Zawsze lubiłam mięso, ale od dłuższego czasu w ogóle nie mam na nie ochoty.Też jadłabym tylko żółtka i nabiał który uwielbiam.Ostatnio "jadę" głównie na żółtkach, żółtym serze z jajkami i opty - naleśnikach z twarogiem, oraz placuszkach serowych.Mięso jem, ale tak w sumie na siłę, bo wydaje mi się,że nie powinnam z niego rezygnować.No może skusi mnie jeszcze plaster tłustej karkóweczki, ale reszta jakoś mnie nie nęci specjalnie... :roll: Nawet wątróbka mi zbrzydła i zjadam ją raz w tygodniu ale bez entuzjazmu...

chill

Poszedł obiad duszona cebulka , rzodkiewka , trochę pomidorka + 200g żółtek sadzonych na jednym białku + zdrowa racja ghee.

Według akademickich powinienem juz nie życ  :mrgreen:

MariuszM

Dobrze,że przed "śmiercią" humor dopisuje. :P ;)  8) POzytywny objaw he he

renia

Cytat: chill w 2013-03-08, 16:11:17
Poszedł obiad ...

W którą stronę? :roll:

chill

Na południe ;)

renia

No to cudnie... :D