Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Rosyjska zupa szczi (przekład)

Zaczęty przez Dasna, 2011-11-24, 05:51:44

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

U Ćwieczakiewiczowej są przepisy na kiełbasy, nawet na parówki, ale i jest "dobra rada" by podroby oddać służbie :?  Panstwu zaś dużo białka i cukrów. I tłuszczu też.

adampio

Cytat: Teresa Stachurska w 2011-11-25, 10:32:12
U Ćwieczakiewiczowej są przepisy na kiełbasy, nawet na parówki, ale i jest "dobra rada" by podroby oddać służbie :?  Panstwu zaś dużo białka i cukrów. I tłuszczu też.

No tak "panstwo" trzeba dobic a ksiazke skasowac.
Nalezy tez pamietac, ze ludzie pisali ksiazki dostosowujac trasc do w danej chwili panujacych tredow. Przeciez wiemy jak roznie ludzie sie odzywiali w roznych dekadach.
Z tego wniosek, ze ta ksiazka, o ktorej Pani mowi, pochodzi z dekady kiedy ludzie mieli byc "wojownikami". :lol:

Dla mnie najlepsza parowka to upieczeczony boczek. :lol:

Teresa Stachurska

Cytat: adampio w 2012-02-10, 13:14:49

No tak "panstwo" trzeba dobic a ksiazke skasowac.


Pisałam, co jest w książce, a tu wniosek z gatunku tzw dalekoidących. Potrzeba serca?

adampio

Nie, nie Pani Tereso, mnie tyko chodzilo o to aby przekazac pewna intencje. Zapewniam, ze nie mam zadnych potrzeb serca. Skometowalem tylko na podstawie swojej wiedzy. :lol:

Zycze milego wieczoru, bo bede mial 100 % mily bo hrabia juz jest. I ponownie Was Panie pozdrawia a zwlaszcza ............
No Renia nie da sie ukryc!!
Mowi sto lat, sto lat.......