Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Uwaga - Wirus

Zaczęty przez Zonia, 2012-02-14, 13:25:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Gavroche w 2018-02-22, 14:58:41
Większość z nas przeszła od tradycyjnej kuchni wyniesionej z domu, poprzez różne dietetyczne głupoty, do żywienia niskowęglowodanowego i już raczej przy nim pozostanie. ;)

Nawet tego sobie nie wyobrażam... :roll: To już jest "oczywista oczywistość"... :D
Nie smakuje mi nawet już inne jedzenie...Jakieś chude, suche, albo strasznie słodkie, albo z margaryną, albo na oleju...fuj... 8) :lol: Jedzenie Optymalne, to jest zwyczajne jedzenie. A chude jedzenie jest sztucznie odtłuszczane "nienormalne"... :wink:

renia

Cytat: madre w 2018-02-22, 15:10:14
Większość z nas przeszła.............do żywienia niskowęglowodanowego i już raczej przy nim pozostanie. ;)
Raczej tak, ale niekoniecznie. W przypadku wojen, klęsk żywiołowych i innych sytuacji braków żywności dla "optymalnych", może zaistnieć potrzeba/konieczność przejścia czasowo na WW.  :?

Wiadomo...Jak nie ma wyboru, to się je co "je"... :lol:

Anulka177

Cytat: madre w 2018-02-22, 15:10:14
Większość z nas przeszła.............do żywienia niskowęglowodanowego i już raczej przy nim pozostanie. ;)
Raczej tak, ale niekoniecznie. W przypadku wojen, klęsk żywiołowych i innych sytuacji braków żywności dla "optymalnych", może zaistnieć potrzeba/konieczność przejścia czasowo na WW.  :?
A co to znów za czarnowidztwo?  :shock:

Gavroche

Włacha, roślinki w czasie głodu? :shock:
A zwierząt to nie ma?

Anulka177

Różne klęski już mieliśmy w tym kraju i ludzie sobie radzili  8) W razie czego trzeba sięgnąć po poradnik https://www.agroswiat.pl/sygnaly-swin-obserwuj-analizuj-i-dzialaj.html :wink:

renia

Chyba jednak go sobie nie kupię... :roll: :wink:

Anulka177

Ale na czarną godzinę jak znalazł  :wink:

Gavroche

Tuszka szczura wędrownego to jakieś 100g mięsa, dwie takie na osobę utrzymają przy życiu przez kilka miesięcy, a pułapki żywołowne są koszmarnie proste do zrobienia. ;)

renia

Cytat: Anulka177 w 2018-02-23, 12:02:01
Ale na czarną godzinę jak znalazł  :wink:

:lol: Dzięki, ale takich świńskich książek nie lubię... :wink:

renia

Cytat: Gavroche w 2018-02-23, 12:09:55
Tuszka szczura wędrownego to jakieś 100g mięsa, dwie takie na osobę utrzymają przy życiu przez kilka miesięcy, a pułapki żywołowne są koszmarnie proste do zrobienia. ;)

To już bym wolała polować na dzikie kaczki... :lol: :wink:

vvv

Cytat: Gavroche w 2018-02-23, 12:09:55
koszmarnie proste
Koszmarnie proste to jest gapienie się w telewizor.

Rzeczy techniczne natomiast można spartolić na nieskończenie wiele sposobów.
A z czynności, to nawet głupie płacenie kartą zbliżeniową można zrobić tak, że się nie uda.
:shock: :wink:

administ

Cytat: vvv w 2018-02-23, 12:24:01
Koszmarnie proste to jest gapienie się w telewizor.

Ale jak w jednej ręce pilot, w drugiej piwko i coś zaswędzi? :roll: ;)

Anulka177

:lol:
Wtedy trzeba pilnować, by nie podrapać się ręką, w której trzymamy piwo :lol:

administ

Blackend

Gavroche

Ja mam pytanie w temacie, jaka proporcja na koronawirusa? :?

Blackend

Nie mam pojęcia czy koronawirusy wymagają specjalnej diety, ale u nas jak ktoś się przeziębi, to nic nie zmieniamy, bo skoro jemy najlepiej, to już nie ma jak jeść jeszcze lepiej. ;)  8)

Octaver

Cytat: Gavroche w 2020-03-18, 18:25:04
Ja mam pytanie w temacie, jaka proporcja na koronawirusa? :?
1:2,5-3,5:0,8-1  :D

Zofia

Cytat: Blackend w 2020-03-18, 19:57:29
Nie mam pojęcia czy koronawirusy wymagają specjalnej diety, ale u nas jak ktoś się przeziębi, to nic nie zmieniamy, bo skoro jemy najlepiej, to już nie ma jak jeść jeszcze lepiej. ;)  8)
:lol: